Априлски мами 2021 - тема 2

• 52 108
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
🙄 Мен ми се иска да не надвишаваме 500 лв. за количка. Имате ли наблюдения върху евтини, хубави колички?

Ох, и  на мен по принцип ми се иска по-леко да се разминем, но до момента не попадам на количка в този диапазон, която хем да ми харесва, хем да е стабилна. Иначе на едно скорошно изложение гледах тези - https://cangaroo-bg.com/ - по-бюджетни са. Не знам дали е за сметка на нещо обаче...

# 376
Здравейте, дами! Ще споделя и аз мнение, относно количките. С първите си деца бях взела 3 в 1 - от типа, които са с три отделни коша ( за новородени, кошница за кола и летен кош). Считам, че това е удобен вариант, беше на марката Chipolino ( цената тогава беше около 600 лв - преди около 8 години, а като качество не беше лоша). Сега ще потърся пак на тази марка дали има нещо, което ще ми хареса. За бебешкото легло - имах дървена кошара, на която махнах преградата и долепих до спалнята, за да ми е удобно за кърменето и да не ставам през нощта. Иска ми се да съм пак на тази вариант, но в по-малък размер, заради разположението в момента на спалнята. Друга важна покупка според мен е помпата за кърма ( за тези които са планирали да кърмят), като преди имах ръчна на Avent, но сега определено мисля да взема електрическа. Ако някой вече е използвал такава и е доволен, ще се радвам да сподели. Поздрави и хубав ден!

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 19:13 от Cat21

# 377
Здравейте, и ние се сдобихме с количка. Уж решихме само да обиколим по магазините 🤣 видях на живо моделите, които си бях харесала в нета, но ми се видяха доста тежки и тромави.
В магазин Вис Виталис попаднахме на много готин консултант, казах му , че искам лека и маневрена количка и той ми показа този вариант , в който се влюбих. Не намерих отзиви за марката Babe stars и се предлага само в този магазин, но е супер лека, лесно се разглабя и управлява. В момента дори е на намаление в сайта Simple Smile
https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-bebeshka-kombinirana … v-1-grey-360t-188

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 15:39 от shoko_baby

# 378
Здравейте отново! Първо искам да попитам как да си сменя потребителското име или псевдонима?Аз много харесвам количките Mima Xari.Мисля че е лека и маневрена. Искам да попитам вие как сте? как се чувствате?Усещате ли напрежение високо в корема и кръста?Втора бременост ми е но всичко ми е ново...

# 379
shoko_baby, приятелка има количка BebeStars и е много доволна, твърди, че е лека и маневрена.
Потребителското име се сменя, като отидеш на профила си и след това Лични данни и има поле екранно име. За Mima чувам вече много негативни отзиви, кошовете били малки, няма пълно легнало положение на летния кош, кожата спарвала лятото, но пак си е субективно. Всеки е различен и има различен вкус.
Моята количка ще дойде след 24ти и ще видим какви ще са отзивите. Днес поръчах и кошара с комплекти чаршафи, както и всякакви дреболии тип четка за коса, нокторезачка, биберини и други дрънкулки 😃. Имаме и поръчана ваничка за къпане със стойка. Малко по малко се оборудвам 😃.

# 380
shoko_baby, приятелка има количка BebeStars и е много доволна, твърди, че е лека и маневрена.
Потребителското име се сменя, като отидеш на профила си и след това Лични данни и има поле екранно име. За Mima чувам вече много негативни отзиви, кошовете били малки, няма пълно легнало положение на летния кош, кожата спарвала лятото, но пак си е субективно. Всеки е различен и има различен вкус.
Моята количка ще дойде след 24ти и ще видим какви ще са отзивите. Днес поръчах и кошара с комплекти чаршафи, както и всякакви дреболии тип четка за коса, нокторезачка, биберини и други дрънкулки 😃. Имаме и поръчана ваничка за къпане със стойка. Малко по малко се оборудвам 😃.

По-спокойно ми стана като разбрах, че не съм единствената с ранни покупки Grinning

# 381
Хаха, и аз се успокоявам, като видя друг като мен 😃.
И друго щях да ви питам. Докога мислите детето да спи при вас или докога е спяло, ако ви е второ? Аз мисля да си обзавеждам втората спалня, даже сложихме климатик и следва боя, корниз, пердета и обзавеждане. Знам, че това е индивидуално според детето, но ми се иска да не спи при нас до първи клас 😃.

# 382
И друго щях да ви питам. Докога мислите детето да спи при вас или докога е спяло, ако ви е второ? Аз мисля да си обзавеждам втората спалня, даже сложихме климатик и следва боя, корниз, пердета и обзавеждане. Знам, че това е индивидуално според детето, но ми се иска да не спи при нас до първи клас 😃.
Колкото му се иска-толкова. Зависи от детето. Моят син е на 11г. и отвреме навреме иска да спи до мен. Не мисля,че ако го изриташ да си спи на леглото, ще стане по-добре за детето. Явно има нужда от близост. Отбелязвам,че не е лигав,напротив много дисциплиниран, активно спортуващ бойни спортове от 5 годишен. Просто още си е дечко. Сигурна съм,че до 1 година сам ще се откаже.

# 383
Първо ще ми е, планирам до 1 годинка, но ще решаваме в движение, зависи от детето. Иначе и аз обзавеждам втората спалня, тя е ремонтирана, има климатик, пердета и всичко, но е празна откъм мебели. Направила съм проект и ще поръчвам скрин, единично легло и стенна етажерка. Понеже пространството е малко (типична спалня-кутийка ново строителство, 12 м2...), ще трябва да са по поръчка нещата, само кошарата ще е отделно. Вече имам кресло за кърмене обаче, много е удобно.

Много се чудех да направя ли мебелите с детски мотиви, или не, накрая реших да са бели, неутрални и със стабилни механизми с надежда да се ползват дълго време.Ще взема по-детски килим и по стените мисля да закача някакви детски картини, но ми се вижда разхитително да сменяме основната мебелировка твърде често. Още не съм на 100% решила дали материалът ще е МДФ или масив, предпочитам естествено дърво, но се опасявам, че цената ще е двойна. Ще го мислим... Има тема в Нашият дом за детски стаи, там надзъртам за идеи.

Засега миналия месец купихме количка, тоя набавих доста дрешки, кошче, чаршафи, чувалче за спане, плюс че планирам да поръчам още неща на черен петък. Другия месец ще платя мебелите... В общи линии, гледам едно по едно да купуваме, защото ако остане всичко за последно, ще е трудно.

# 384
И аз планирам същото обзавеждане и мисля да не са типично детски. Фен съм на белите мебели, вкъщи всички са бели. Ние преди 2 години се нанесохме и стаята само я боядисахме, но искам пак една боя да се мине. И на мен ми е по-лесно поетапно да взимаме всичко, че после ще си е сума наведнъж.
Аз правя план около годинка да се отдели детето, ако то позволява. Иначе естествено, че винаги ще може да спи и при нас, ако ѝ се прииска. Не съм чак толкова коравосърдечна.

# 385
И аз планирам същото обзавеждане и мисля да не са типично детски. Фен съм на белите мебели, вкъщи всички са бели. Ние преди 2 години се нанесохме и стаята само я боядисахме, но искам пак една боя да се мине. И на мен ми е по-лесно поетапно да взимаме всичко, че после ще си е сума наведнъж.
Аз правя план около годинка да се отдели детето, ако то позволява. Иначе естествено, че винаги ще може да спи и при нас, ако ѝ се прииска. Не съм чак толкова коравосърдечна.
Оо и аз напазарувах здраво , люлка , шезлонг , кошара , вана , и доста дреболии 😀

# 386
Моят човек е на 6 години и още спи до нас и изобщо не смятам да го насилвам. Не сме направили втората ни спалня на детска, но няма и много смисъл, тъй като след месец се нанасяме в къща и там му направихме негова стая. Той избра всичко за нея- цветове, мебели, лампи, декорации, кое къде ще стои дори част от нея боядиса сам. Много е горд от себе си и припознава стаята като негова, надявам се това да спомогне за плавно отделяне от нас. Да ви кажа не ме интересува къде ще спи единия или другия- стига ми да спят!!! Вече съм си направила уговорка с моя приятелка консултант по детския сън , ей така за всеки случай, ще действам от ден 1.

# 387
Моите деца имат собствена стая от както бяха на 4 и 6 години, но на тази възраст не беше лесно да свикнат да спят сами, поне при нас. Братовчедка ми отдели своето дете в стая на 6 месечна възраст някъде и детето си свинка да заспива и само. Единственият недостатък на ранното отделяне е това, че през нощта трябва да става майката за кърменето и си разваля съня. Предполагам, че и на 2-3 годинки да е детето, пак ще си свикне, стига родителите да са достатъчно настоятелни. Сега евентуално обмислям след отбиване да изместя бебето при каките.

# 388
Аз както гледах нищо да не купувам, не се сдържах от намалението в Комсед и взех люлката на 4moms Mamaroo. За другооо... ще видим. За отделянето, мисля си да е след 6м, но зависи и от малката. Лятото ще обзаведем стаята и като определено няма да е с детски мебели. Аз също съм от почитателките на бяла мебелировка, а и позволява по лесно да променяш декорации и детайли.

Иначе аз се чувствам добре. Нямам болки, нямам гадене и я усещам поне 2-3 пъти на ден. Още не ме е ритнала обаче като хората. Joy  Интересно ми е какво ще е усещането като стане по силна.

# 389
Аз влизам в 20г.с. в неделя и още не усещам нищо... С предна плацента съм, първа бременност, лекарката каза, че заради плацентата е рано да усещам още и в следващите седмици сигурно, но на моменти се притеснявам, че не я усещам честно казано. Ще ми се да подритва вече от време на време да знам, че всичко е наред...

Общи условия

Активация на акаунт