Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 829
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, аз пък се интерувам какви спрейове, капки за нос сте използвали, защото от вчера съм със хрема имам Фитоназал спрей, но не съм особено доволна, приятелка фармацевтка ми каза,Отривин да не използвам а Ксилометазолин, че може нали съставката им основната е ксилометазолин каква е логикага ? Някой ако е вещ по темата ще се радвам да сподели опит. Simple Smile
Виброцил помагат много - приятелка фармацевт ми ги препоръча- тя ги е ползвала през цялата бременност. Гинеколога ми също каза, че са Ок. Но в листовката им принципно пише, че не са за бременни. Така, че консултирай се, но определено вършат работа.

# 526
  • ...
За капки аз съм ползвала стоп грип. Те не са от типа отпушващи, а подпомагат и не позволяват да се развие инфекцията. Има и за деца, при малкия забелязах, че вместо както обикновено да премине през жълти и зелени сополи си останаха бистри. Наблюденията са ми от 1 настинка, не ги ползвам от много време, но съм доволна.
Много се надявам да не забранят пак консултациите, преместих си часа от петък на сряда, защото не знам какво ще решат в петък. И ФМ ми е на 16 декември, дано да мога да я направя.

# 527
Относно контракциите аз ги усещам като втвърдяване на корема болка, ниско долу и в кръста, започва да ми се ходи до тоалетна през 2 минути
За спреят за нос сега използвам едни"капки" за детето където пише че стават и при бременност Назалезе или нещо такова с чесън и мента някакви натурални. Доволна от тях а тя е с алергичен ринит и нищо не действа почти

# 528
Синулан спрей за нос. Разрешен е за бременни- пише го в листовката. Много съм доволна. Бях с много запушен нос.

# 529
Момичета, какви чайове употребявате сега в този период и най-вече за кашлица? При мен л.л. Каза вс видове и мурсалски най-вече защото не може никакви лекарства да ми предпише, а на места чета че е противопоказен...

# 530
  • ...
За кашлица ползвам чай от джинджифил и лукчета. Но не е била сериозна кашлицата.

# 531
Това разбрах след много четене за позволените за бременни чайове:
1. Липа -трябва да се знае от къде е бран, защото липата имала свойства да събира/абсорбира олово от въздуха.
2. Лайка - може не повече от 2 на ден и не всеки ден.
3. Ройбос - любимият ми - може до 3 пъти на ден, няма кофеин. Има свойствата да сваля кръвното налягане. Аз съм с ниско и пия един през ден.
4. Джинджифил - с мед и лимон. Но него го изключвам, защото се оказах с гестационен диабет и док каза без мед, захар и сладко и само специална диета до края на бременността.
Ако има някой като мен с този проблем - ще се радвам да си сверим часовниците Simple Smile 

# 532
  • София
Момичета, какви чайове употребявате сега в този период и най-вече за кашлица? При мен л.л. Каза вс видове и мурсалски най-вече защото не може никакви лекарства да ми предпише, а на места чета че е противопоказен...

Аз пия по един чай Бронхопам на ден, ако кашлицата е много силна по един сутрин и един вечер. Веднага ми помага, смуча хомеожен, лукчета и Прополки. Всичко това без захар, така каза АГ и аптекарката.

# 533
Имали момичета от Стара Загора и при кого се следите

# 534
Здравейте, момичета! Идвам да се отчета, че минах ФМ днес в 21г.с.+0. Явно добре се грижа за бебка, станала е 450гр. Забравих да попитам за см и не виждам някъде на листа да пише, трябва да е 20 и няколко май. Всичко ѝ е наред, огледахме подробно органите. Кръвните изследвания също са в норми. Ще пускам контролни Б12 и Д за следващия преглед да видим дали се повлияват.

# 535
И на втората ли фетална морфология се правят кръвни преди това?

# 536
Да се отчета и аз тогава ,в събота беше моята повторна фетална морфология, тоя път си беше застанала идеално,най важното е че е здрава ,490 грама май 23см.,но не съм сигурна. Продължавам си магнезия ,алеракта и общо взето цялата терапия ще ми е до края плюс фраксипарина който едвам намирам. Моя лекар освен фолиева и б12 и вит д , други витамини не дава,нещо не е фен на комбинираните витамини. А пък аз се чудя дали са достатъчни, успех на предстоящите прегледи момичета и се пазете😊

# 537
Браво, много се радвам, че и на двете ФМ са минали успешно и бебчетата са добре Hug
Момичета аз да ви попитам, някоя ползва ли възглавница за бременни? Аз се чудя дали да си взема, но малко се колебая и какъв размер, от най-големите или тези които ги водят за кърмене. Ако имате опит вече ще се радвам да споделите.

# 538
  • Мадрид
Здравейте, момичета. И аз да се отчета, връщам се от ФМ. Ще си имаме момиченце, страшно съм щастлива. На таткото не му се сбъдна мечтата, той искаше момченце, но ще свикне. Каза, че ще си купи пушка 😅 всичко е наред с бебка. Тежи 438гр. А аз съм в 20+6г.с. И аз никъде не виждам размер на листа... Има всякакви размери, но не и на ръстта й. Тоест има направена Биометрия и Доплер. Но незнам размерите дали са в норма, и си гледам като в небрано лозе. Но щом лекаря каза, че всичко е наред, значи е. Бъдете здрави!!

# 539
Браво, много се радвам, че и на двете ФМ са минали успешно и бебчетата са добре Hug
Момичета аз да ви попитам, някоя ползва ли възглавница за бременни? Аз се чудя дали да си взема, но малко се колебая и какъв размер, от най-големите или тези които ги водят за кърмене. Ако имате опит вече ще се радвам да споделите.
  Аз имам възглавница за бременни от тези големите U образните ,от един сайт за 60лева я поръчах е не съжалявам, без нея не лягам хем ти е опора на гърба ,а и отпред на корем и крака.

Общи условия

Активация на акаунт