Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 805
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Да се запиша и аз след втората ФМ.Бебо е здрав и  си отговаря на седмиците.Мъжът ми и синът ми са родени април.Живот и здраве  третият ми любим мъж също ще е овен.Да са ми живи и здрави!

# 556
  • София
И аз съм идната седмица при проф.Марков за втората фетална морфология.Вече нямам търпение Blush
 Би ли ми казала,дали трябва да нося документи от предишната морфилогия?

Хубаво е да си ги носиш. Мен така никой не ме предупреди първата бременност, съответно не бяха в мен и малко ми се намръщиха.

# 557
Здравейте! И аз бях днес на ФМ в Надежда ходя аз доволна съм от прегледа, със бебето всичко е наред, но Др. ми каза, че лява маточната артерия нещо не е в норми кръвотока по нея. Каза, че ми го казва не защото е проблем, каза никакъв даже, защото до 24 седмица се среща все още това състояние, казва ми го за да не е да изляза и да започна да чета в интернет и да сравнявам всички стойности от прегледа. Увери ме, че мога да бъда напълно спокойна, но аз не издържах и хвърлих едно око на статийте в пространството, ще се опитам да не го мисля и ще видим следващия път дали вече всичко ще е ок. Поздрави и успех на всички!

# 558
Момичета и аз днес минах ФМ в 21+1г.с. при доктор Васил Даскалов, много обстоен преглед, разяснява и показва всичко. Изключително съм доволна. Отново се потвърди, че чакаме момиченце, всичко и е перфектно за което съм много щастлива. На диск ми даде всички снимчици и чак не мога да повярвам колко е оформено малкото човече.Прегръдки на всички! ☺️

# 559
  • Мадрид
Veni555 може ли да напишеш какви са стойностите ти на двете артерий, за да мога да ги сръвня с моите(лява 0,82-дясна  0.64) благодаря!

# 560
  • Пловдив
За групата във фейсбук към кой да се обърна?

# 561
Да, лява е 0,65. дясна е 0,60 а бебето тежи 419 грама. Чета че е нормално, но пък виждам и по тежки за седмицата. При теб колко грама тежи бебока?

# 562
Здравейте на всички, аз също се записвам с мината втора ФМ. Ходих в Стара Загора при доктор Тодоров. Изключително съм доволна от прегледа. Малкия човек вече не е чак толкова малък. 490гр., 27см. Видяхме и атрибута, та всичко е сигурно, че ще е мъж. Лекаря успя да направи много хубави снимки на личицето му. Успех на всички 💙

# 563
  • Мадрид
Да, лява е 0,65. дясна е 0,60 а бебето тежи 419 грама. Чета че е нормално, но пък виждам и по тежки за седмицата. При теб колко грама тежи бебока?

438гр в 20+6г.с. Ами няма разлика освен в лявата. Но на листа ми пише, че до 0,95 е нормално

# 564
Здравейте, вчера ми пуснаха кръвни и урина, днес е излязал резултата.
Мислите ли че трябва да се притеснявам за тези отклонения?

# 565
Няма нужда от притеснение, но хемоглобинът пада, оттам и пълнежът на еритроцитите. Трите показателя за свързани помежду си. Аг-то ви трябва да ви даде подходящ железен препарат за вас, защото в противен случай ще имате анемия, а ако започнете прием сега ситуацията ще бъде овладяба навреме, защото желязото действа с натрупване.

# 566
Няма нужда от притеснение, но хемоглобинът пада, оттам и пълнежът на еритроцитите. Трите показателя за свързани помежду си. Аг-то ви трябва да ви даде подходящ железен препарат за вас, защото в противен случай ще имате анемия, а ако започнете прием сега ситуацията ще бъде овладяба навреме, защото желязото действа с натрупване.
Благодаря ❤️

# 567
Аз бях с почти същите стойности на първите изследвания в 4 месец и от тогава съм на Малтофер - 2т. на ден.
Другата седмица ще ми пускат отново кръвни да видим как се движи хемоглобина след терапията. АГ ми каза, че е често срещано и нормално да ти падне хемоглобина по време на бременност заради това, което си взима бебето. Важното е да не пада под някакви критични стойности. Най-вероятно и на теб ще ти предпишат някакво желязо и ще ти го следят на следващите кръвни. Blush

# 568
Здравейте,

По колко пъти на ден усещате остри и поразяващи болки долу в така наречената бикини зона? Четох , че това е подготвяне на матката или разширяване на матката. В момента съм в 19 седмица и 4 дни. Имате ли изобщо оплаквания от този вид? Просто почвам доста да се притеснявам.  На 2 ра МФ съм чак другата седмица на 4.12. 😔

# 569
Здравейте,

По колко пъти на ден усещате остри и поразяващи болки долу в така наречената бикини зона? Четох , че това е подготвяне на матката или разширяване на матката. В момента съм в 19 седмица и 4 дни. Имате ли изобщо оплаквания от този вид? Просто почвам доста да се притеснявам.  На 2 ра МФ съм чак другата седмица на 4.12. 😔
И аз бях така преди 2 седмици- две вечери подред по едно и също време- много остри болки едвам пристъпвах и ме режеше, и си лягах, болката преминаваше щом не се движех, при мен се оказаха от разширението на матката, но е хубаво да ви види лекар

Общи условия

Активация на акаунт