Септемврийчета 2020

• 32 112
  • 661
  •   1
Отговори
# 255
Моят син също започна да се изпотява. Когато суче и се изнерви. Ще споделя на ЛЛ, защото той е и с много килограми, изпотяването е един от симптомите на рахит. НЕ казвам, че някое детенце има рахит, защото се поти. СПОДЕЛЯМ моите мисли, които ми тормозят ежедневието 😅
Решила съм да го заведа и при детски ендокринолог. Отново заради килограмите му. 10кг 3++м , роди се 3,760.

# 256
И моят бебок се поти, не обилно, на горната устничка и челцето, когато е много гладен (след събуждане от дълъг сън) и суче много активно. Доколкото знам изпптяването на вратлето е някакъв симптом, но не съм сигурна. Вие по колко капки Вигантол давате на бебчетата?
Аз забелязах нешо друго напоследък - бебчо потреперва сякаш тръпки го побиват. Много е странно и забавно, буквално за секунди се случва. Забелязали ли сте нещо подобно и при вашите?
Крустите не ги пипам, много искам да ги чопля, но се въздържам 🙈😅

# 257
  • София
И мойте се потят, обикновено ако са се превъзбудили. Мокър им е вратът когато съм ги облекла повече от необходимото.

Вигантол давам по 3 капки на ден.

Много се стряскат напоследък. И на сън и събудени - скачат като ужилени - видимо без причина.

Леле, Йони, 10 кила е внушително! Мойта госпожица едната е 6 кила и видимо е доста по-тромава и по-малко подвижна от другата, която е 5 кила.

# 258
  • Пловдив
Ние сме на 3++ и са ни често потни дланите и ходилата 😀 отдаваме го на това, че и баща име така и явно си приличат в изпотяването 😀😀😀
Малката е  5.500 кг, родена е 2.700 кг. Вигантол даваме по две капки на ден с малко мляко в чаена лъжичка.’

Иначе след ваксините слагаме Куул Пач, не сме имали проблем с махането на лепенките Simple Smile

# 259
Иво имаше крусти по веждите и по главата. Мажех с крема на мустела за крусти. За три дни изчезнаха.

Йони, какво голямо момче си имаш. Може би е просто ген, ако имате големи роднини 😊

Вигантол давам по две капки. Педи каза, че фонтанелката е доста затворена и да давам по 1 капка. Не знам как да постъпя. Още давам по две.

Да притеперва не съм го виждала, но настръхва.

От няколко дни се каня да направя една консултация с вас. Ям люти чушки на поразия. По две на ден поне. Не съм забелязала да се отразяват на малкия, ама да питам все пак - позволени ли са при кърмене? В интернет има много забранени храни, та там не проверявам 😀

# 260
  • Terra incognita
Щом не се отразява на бебето, можеш да си ядеш всичко.

# 261
Ох , да, голям е. Само се чудя какво му има, че качва толкова много.
Жив и здрав да е, нормален ми изглежда. В родът на баща му има едри роднини. Братовчед му е 30+ (може и 40кг да е вече) кг на 6г.

# 262
А колко кафета пиете на ден? Аз 1 или 2 си правя. Нова Бразилия си правя.
Е, моето дете не е изцяло на кърма. Дори повечето мляко му е адаптираното.
А когато ми се разранят зърната и виждам кръв, не му давам кърмата, хвърлям я. Защото е попаднала и кръв в млякото

# 263
  • София
Аз пия една кафеварка безкофеиново. С много мляко.

За кръвта когато е разранено, бях чела че не е проблем.

# 264
  • Terra incognita
Преди пиех безкофеиново, но пробвах с нормално и като видях, че не се влияе, си пия по 2 на ден.

# 265
  • Варна
Пия по едно силно стабилно кафе на ден. Понякога и следобяд по някоя глътка, не смея цяло Sad тя е само на кърма.
Давала съм да суче при разранени зърна, не е проблем. Не е приятно, но не е проблем.

Вчера бяхме на консултация- 6.5 кг в 59.5 см. На следващата консултация наб4 месеца и малко ще обсъждаме как и кога ще започнем захранване

# 266
Добре съм значи с кафетатА. А за инфото за зърната ви благодаря. Ще знам вече и ще му давам кърмата

П.С. Момичета, пуснах тема за бременните с термин септември 2021 като им пожелах всичко най-хубаво от името на нашата група 2020. Може ако искате да приветствате момичетата

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 13:41 от Jаsmin

# 267
Момичета, случайно да има признаци за никнене на зъбки?

# 268
При нас май има. Плюнчи се адски много. Сменям на ден поне 6 лигавника. Като ги редувам. Иначе ще ползвам 20 сигурно. Вчера в 6 вечерта беше с температура 38. Дадох Панадол и лепнах Куулпач. След час стана 37 и така си беше цяла вечер и сега пак. Оглеждам се за зъб, не виждам още.
В нашето семейство изкарваме между 3 и 4 месец зъби, та очаквам скоро. Вашите бебета плюнчат ли се?

# 269
  • София
Мойте се плюнчат, вече и двете.

Голямата е видимо по-кисела, яде по-малко, иска да се гушка повече. На пипане по долната челюст нищо не се усеща. Яде си ръцете и биба търси за да я дъвче.

Общи условия

Активация на акаунт