Септемврийчета 2020

• 32 110
  • 661
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета,
аз съм от юнските мамчета 2021. Търся си домашен фетален доплер - втора употреба, но не намирам из сайтовете за обяви.
Ако някоя от вас има и би го продала, ще съм благодарна да ми пише.
Пожелавам да растат здрави всички бебчета!

violett7, с първото дете давах само ако вдигне температура. Но тя с изключение на веднъж винаги вдигаше...

# 241
Мами, след имуниациите, давахте ли панадол бебе, но профилактично или изчакахте, ако вдигне температура тогава?

Нашата педиатърка след каза, освен при температура, ако вечерта плаче или е много неспокойна, да дадем една дозичка. Ивона си поспа след ваксините, но щом се събуди късния следобед наистина много плака и беше доста разстроена. Нямаше температура, но никакво сукане, люшкане и гушкане не помогнаха. Дадох 1 дозичка и почти веднага се успокои и заспа. Доколкото знам Панадола е и болкоуспокояващо, така че ако нещо ги боли самото място (въпреки, че сменяхме куул пачове през 4 часа), или е имала друг сериозен дискомфорт, явно облекчава..
Също така пропуснахме къпането. Четох, че в деня на ваксинацията е препоръчително да се отложи.

# 242
  • Terra incognita
Профилактично не давам антипиретици, само в случай на висока Т и/или болка. Все пак това си е лекарство, не бива да се дава без причина.
Първите ваксини ги понесохме добре, нямаше Т и дискомфорт, не ги усетихме. Скоро ще слагаме менингокок Б и чувам, че се понася по- трудно с висока Т и болка. Дано мине леко.

# 243
violett7, ние също в деня на ваксините не го къпахме. Така ни казаха. А аз за свое успокоение му сложих лепенка КУУл Пач като се прибрахме. Нямаше температура или някакви неразположения.

# 244
  • Варна
Аз също не давам панадол превантивно. Ели обаче вдигна температура след първите ваксини и на 38.5 дадох Панадол. Под 38 - не. Според нашия педиатър няма проблем да се къпе и аз си я къпах, тя много си обича банята Simple Smile

# 245
Не й дадох, минахме без температура, сменях й лепенките на три/четири часа, също не я изкъпах.. Благодаря ви за отговорите! Heart

# 246
Момичета,  кога смогвате да пишете? И преди не ми оставаше време, а сега от как затвориха градините,  мога само да надничам набързо тук, докато я храня, но ми е гузно така....много бързо ми минава денят.
Яна Бибияна стана на 3месеца, 7+кг е, тази  седмица приспиването е дълго-около 2 часа. Суче по малко, почва да се извива на дъга, да реве, неще цица...ужас...понякога и в слинга ми е трудно да я сложа, а ръцете са все в устата. Дано да е период и бързо да мине.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 21:33 от Орхидея Кактусова

# 247
Момичета, да попитам вашите бебета започнаха ли да се изпотяват? Тези дни главата на малката често я усещам влажна. Скоро става на 3 месеца. Не знам нормално ли е вече да започва да се изпотява или може да е сигнал за нещо.

# 248
Божее вашите бечета как понасят лепенките. Моя дивак пищи от нея, явно студена ли му идва незнам. Ама то и каката ревеше от кул пача Joy, щом я махна и млъкват

# 249
  • София
Момичета, кои са фейсбук групите на септемврийските бебета? Аз съм само в една откакто бях бременна, но там никой нищо не пише.
Като ги сърчнах във фейсбук, има поне 3 с повечко членове, някоя от тях "тукашна" ли е?

# 250
Лили, аз не съм забелязала да се изпотява.

# 251
Моята бебка се изпотява, но само когато спи на спалнята.. нямам идея защо, завивам си я с нейното одеалце, слагам й пелена долу, пробвах всичко, за да не се изпотява, но спи ли на спалнята чак мокри са й дрехите ..

# 252
Значи все пак вече развиват потни жлези май. Ние бяхме болни с ковид вкъщи и затова всеки симптом ми беше притеснителен. Дано тя е добре около цялото това нещо, че вирусът е много упорит и понякога наистина протича доста тежко.

violett7, много интересно как само в спалнята се изпотява. А едва ли е по-топло, вие сте преценили температурата. Може би е нещо, когато спи по-продължително време.

# 253
Мами,днес забелязах,че Ади има жълтеникави люспи по главата около фонтанелата.не знам дали са крусти.Вие мажете ли с някакъв крем и как ги махате,ако имате,че мен ме е страх със ситно гребенче ,че още не и е затворена фонтанелата

# 254
  • София
Крустите мажи с олио за тяло, ще паднат.

Общи условия

Активация на акаунт