Септемврийчета 2020

• 32 101
  • 661
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Буку, за акането виж това
https://youtu.be/7_FioDYZV3k
Имам друга тревога обаче.. от 4 дни не е ходил по голяма нужда. Пръцка изключително много и чак понамирисват. Хапва си както обикновено и не е в кофти настроение. Коремчето му не е твърдо, но не знам дали това с вече почти 5 дни без 💩 дали не е притеснително. Само на кърма е бебо и доколкото четох в нета е почти невъзможно да се запече, но знам ли..
Как е при вас? Често ли все още се изхождат вашите бебета или поразредиха?

Мойте момичета са на комбинирано хранене, едната ака всеки ден, другата - през ден.

# 226
Моята Ивона се изхожда по 3-4 пъти на ден, само на кърма е. През деня почти след всяко ядене, ило през хранене. А през нощта по-рядко. В началото през първия месец сме стигали и до 7-8 пъти, но доколкото знам е нормално да се поразредят с времето. Аз също съм чувала, че с кърма запичането е почти невъзможно. Предвид какви воднисти ги изкарва Grinning Чак показвах снимка на педито в началото, да каже дали са ок. Каза, че с кърмените бебета изпражненията с такива, по-редички, затова и много рядко се запичали.
 Когато имаше брутални колики, и сменях всички видове капки, като обезумяла, се случваше да изкарва по цяло денонощие само с едно акане.. Много и се подуваше коремчето, пръцкаше, напъваше се постоянно, но за 24 часа изкарваше само една стабилна порция наведнъж. (Дано не съм ви отвратила с подробните описания Grinning)
Бяха страшни мъки, правех упражнение "колело", също сгъвах крачетата към корема, понякога даваше резултат, друг път не.
Сега вече има нещо като режим. Щом се събуди хапва, оригва и я държа изправена няколко минути, после - на шезлонга или коша за кола. Щом я сложа си гука, занимава се с играчките, смее се, оглежда се и до 10-15-20 минутки се изхожда. После се занимаваме с нещо - упражнения, лежане по коремче, играчки, активна гимнастика (в краен случай и носене) и си прави една дрямка от рода на 40-50 мунутки до другото хранене. По някое време през деня спи по-дълъг сън 2-3 часа, но не винаги.
Осъзнах колко важни са дори и малките дрямки. Детето си почива, успокоява се, абе презарежда батериите както се казва. Ако пропусне и се насъберат 4-5 часа без да спи е ужас, нервна, превъзбудена и ревяща.
За проблема с ръцете, не мога да дам съвет, и аз се опитвам да е само в краен случай, или докато се унесе и заспи. После я местя на шезлонга или коша. В леглото си не иска да спи денем, но за сметка на това нощем няма проблем. Не знам каква и е логиката  Grinning
Опитай да я увиеш в тънко одеялце или пеленка докато я приспиш, за да може да не усеща рязка разлика в температурата, щом я оставиш. Ако имаш шезлонг или кошче за кола, пробвай там, и оставяйки я, полюшвай лекичко. При мен напоследък повечето пъти действа, дори понякога е с притворени очи и като я положа, заспива, което не вярвах, че някога ще се случи. Или пък да св събуди и пак да заспи сама, без ревове.
Но според мен просто коликите и неходенето до тоалетна много напрягат децата, те не знаят какво се случва и единственото, което ги утешава са нежните прегръдки на мама. Heart

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 15:25 от sunshiney

# 227
Правим упражнения за коремчето и масажче също, ни засега получавам обилно миризливи пръцки, но доста като количество. Милото ми детенце откъде има толкова газове не знам.
Като не спи през деня по-начесто наистина е ад после и за него и за нас. Доста по-трудно заспива, а като заспи е за по-кратко впоследствие. Иначе сега успях да го приспя в легълцето му като го увих в пелена (не позволяваше от раждането му да го правя) и с бял шум и леко полюшване. Просто явно трябва да изградя някакъв режим и през деня, доколкото е възможно.
За 💩 ще изчакам и днес да видим ще се получи ли, ден 5 ни е, ако ли не - ще звънна утре на педиатърката да я попитам, дали ще трябва да му се дава нещо. Видимо е изнервен и го напряга коремчето, въпреки че е мекичко.
Дели, мерси за видеото на Ася, беше много полезно♥
Съншайн, мерси за съветите за съня, ще пробвам и аз със столчето за кола ♥

# 228
Здравейте и от мен,Адриана също прави дълга пауза.Заспива към 22:30 и спи до 7-8 часа.Педиатърката каза да не я събуждам,на кърма е.Понякога се изхожда на 2-3дни ,но като хапна круши или сливи и мисля ,че и помагат.Иначе ката не се изходи 2дни си е спокойна като пръцка мирише и педиатъра каза ,че е защото ферментира ...Главичката я държи стабилно,по коремче не иска въобще да стои,странично обръщане не може.Вече се загрежда по играчки.Каката писа писмо до Дядо Коледа и за нея Simple SmileВие ще им купувате ли подаръци Simple Smile

# 229
За заспиването на ръце - понекога си искат гушкане бебоците. На мен ми се е случвало да иска на ръце, особено в началото. Вземах го, гушвах го, сядах на дивана в хола и то си заспиваше докато го целувах.
Сега през деня спи в хола в бебешкия кош на количката, който е накичен като коледна елха с играчки. Вечер си спи в кошарата без да има нужда да го приспивам. Кошарата също е накичена като коледна елха с различни играчки и музикална въртележка. Той ги гледа, гука им и за нула време заспива.
Преди като беше по-малко бебе нямаше нужда от играчки, но сега са ни спасение.
Buku, малкият два пъти е пищял като от филм на ужасите, защото не можеше да се изака. И двата пъти му направихме клизмичка, защото не можех да го гледам как страда.
Педиатърката ни посъветва да видим как се чувства то и че то ще си покаже, ако има нужда от помощ. Та в този ред на мисли, ако бебето не пищи и не се дере да реве, няма защо да се притесняваш, щом е в рамките на дните, за които казват, че е нормално да не ака.

# 230
Аз да се похваля.. най-накрая, точно 6 дена след последното 💩, се сдобихме с ново! 😅 като цвят беше окей, понамирисваше повечко от стандартните ни досега, а като консистенция беше по-кашаво (съжалявам за прекаленото инфо), а не толкова рядко, но със сигурност не е запечено. На мен ми олекна повече отколкото на бебо, да ви призная! Беше много куул, докато се случваше, просто беше зачервил бузки и стана безмълвен за няколко минутки 😅💙

# 231
супер, Buku88 Simple Smile То ние се радваме повече от бебечетата каквото и да направят.
Ние днес станахме в 11.30, доста си поспахме, малчо яде и излезнахме. Simple Smile
Мамите с две и повече деца как се справяте? Как приемат големите деца новия член на семейството?

# 232
Откакто се случи 💩 на шестия ден, вчера имахме още две и днес засега едно.. явно наистина е имало някаква стачка на червата 🙈 обвинявам ваксините и панадола след това.
И за да не си говорим само за 💩, искам да ви питам по колко дрямки на ден правите и каква продължителност? Откакто въведох някакъв режим на спане през деня, бебо се спи по-кратко през нощта (буди се по-често) и си мисля, че може би спи повечко през деня ... ето например сега се събуди след почти 3-часова дрямка, а през нощта се буди през час и половина. И кога слагате бебчетата да спинкат вечерта?

# 233
Моята Ивона обикнвено дремва 2 пъти по около час (преди обед и следобед), а наобяд си поспинква 2-3 часа накуп. Вечер си ляга към 10 - 11, случва се и по-късно. Буди се по някое време рано сутринта ( 4, 5, 6 часа, зависи кога точно е заспала) за да папка. Средно по около 6 часа изкарва нощем, без да яде. Поне към този момент това е ориентировъчния режим Grinning Кърменията ни са общо 7 за денонощие.

Аз пък исках да ви питам дали сте се насочили към уред за приготвяне на пюренца? Аз все още се чудя дали да вложа средства в такъв, тъй като смятам да приготвям храна на бебка след още 2-3 месеца. Харесала съм си този робот 5в1 - готви на пара, пасира, затопля, размрязява и стерилизира. Цената ми се струва много разумна за всичките функции, с които разполага - 170лв.

Знам, че има много доволни от  този на Avent, но близо 300лв и повече не ми се харчат, честно казано.. А и в него само готвиш и пасираш..
Не знам, имам още време да го мисля, но ще се радвам да прочета мнения.

# 234
  • Terra incognita
Ние имаме 2-3 дремки по около 30 мин и един пп- дълъг сън. Вечер глвдам към 9 да я сложа са спи, но обикновено се жуди след около час.
Относно уредите, не ми се купува, просто не обичам да се затрупвам. Същата работа върши решвтка за готвене на пара и обикновен пасатор. А и аз не мисля да се впускам в готвене на пюрета, защото нямам достъп до сигурни продукти.

# 235
  • София
Аз не виждам с какво ще ме улесни един такъв уред, ще инвестирам единствено в решетка за готвене на пара. Пасатор си имам, напълно достатъчен е.
То наистина не остана, аз мисля да започна на 5м и няколко дни, така че два месеца остават и ще се ядат манджи.

# 236
  • София
Аз поръчах някакъв на Томи типи, готви на пара и пасира, има таймер. Мислех да пропусна този излишен разход, но като знам как нямам никакво време с двете бебета, таман приспя едното и другото се събужда, ще ми е по-лесно да имам подобно улеснение. Ще дам отзиви като го пробвам.

# 237
Buku88, нашият пич май е от поспаливите бебета (така като чета вас). Преди няколко дни писах какъв му  е режимът. Не цепи секундата, но приблизително така спи.

sunshiney, ние ще правим пюретата с помощта на мултикукър и блендер за разбиването. Имам ги от Делимано още преди бебето да е планирано, та няма да купуваме нещо специално. Сваряването на продуктите за крем супата ми става за 8 минути с кукъра и после само блендирам. С пюретата ще е подобно
Ще се интересувам как става съхранението на пюретата във фризер. А затоплянето на бурканчетата ще става в стерилизатора. Ето такъв е нашият и има тази възможност. Стерилизира за 8 минути и го пускам веднъж дневно
Скрит текст:

# 238
Jasmin, и аз още решавам как да процедирам със съхранението на пюрета. Много ми беше харесал варианта за замразяване на готови пасирани пюрета във форми за лед, и после само затопляне. Ама пък веднъж сгответни тези продукти, после претоплени, не знам доколко ще остане някакъв витамин в тях. Та май ще замразя сурови, нарязани на кубчета плодове и зеленчуци, които са в сезон и които съм намерила домашно производство. Ще ги разпределя в пликове и после само ще ги слагам в робота..  Или ще готвя пресни пюренца, по възможност за 2-3 дни напред, ще ги вакуумирам и ще прибирам в хладилника. С изваряване и стерилизации хич не ми се рискува..
Във форми за лед ще сложа само сварено месце+бульон. Доколкото изчетох из темите и фейсбук, пък и роднини така ме посъветваха, това е удачен вариант.
Ама ще видим, за още 2-3 месеца може нещо друго да измисля Grinning Мисля да започна на 5 месеца и 2-3 седмици, но с каква първа храна  още не съм решила. Или ще е картоф, или морков, или тиква Joy

# 239
Мами, след имуниациите, давахте ли панадол бебе, но профилактично или изчакахте, ако вдигне температура тогава?

Общи условия

Активация на акаунт