Септемврийчета 2020

• 32 037
  • 661
  •   1
Отговори
# 540
  • Чикаго / София
И Радост е с хрема от една седмица. Явно е сезонно при наборите. Не ходи на ясла, та не е от това, но хремата си стои. Само пръскам Стеримар и чистя с помпичка от време на време.

# 541
Здравейте и от мен! Зарадвах се да видя, че отново има движение тук в групата.
Да споделя и за нас: честно казано аз не съм против проходилките, може би защото и д-р Фурлакис ни каза, че може да се ползват, че дори и по цял ден, щом всичко е наред. На нея много й харесваше и не съм я спирала. Когато навърши 11 месеца вече ходеше стабилно и й направихме прощапулник. Не мисля, че е от това де, всяко дете е различно. Баща й е проходил на тази възраст и може и тя като него.
Ема лятото изкара ангина с температура и пи антибиотик. Преди рождения й ден пък беше с вирус с повръщане, диария и температура... та беше весело вкъщи, после и мъжът ми го изкара. Доста тежко ги преживявам тези моменти с температурата, но няма как, има ги.
Храненето е ту добре, ту като расте зъб, не ни се занимава. Обича доста семпли неща и като пробвам да направя нещо по-разнообразно и различно,почти винаги го отхвърля. Може да живее на филийки с нещо като домашна лютеница отгоре или смес от яйце и сирене. На обяд си хапва добре, каквото й сготвя, понеже се пада да е след сън, но вечерите рядко й се занимава и се налага да пие мляко, така че още не сме го отписали съвсем. Тук таме й поръчвам и детска кухня за разнообразие, но понеже е наистина на периоди, няма смисъл да взимам редовно и да отива на вятъра или ние да й го доизяждаме.
Това е накратко при нас. Simple Smile

# 542
Честита Нова година, момичета! Пожелавам ви да сте здрави, щастливи и благословени вие и вашите семейства! 🍀 Нека е успешна година за всички!

Малко и за нас да драсна - Малкият е със сополи и ваксината за морбили още я отлагам. Не знам дали пък да не отида да му я бият вече... За имунитет му взех коластра и му си давам витамин де зимно време. Зъбите много го мъчат напоследък. Сънят нощно време е придружен с поне два часа будуване. Все още си иска мляко вечер преди сън към 21:30  и след това се буди около 5-6 сутринта за мляко. И спи докъм 8:30. Иначе хапва закуска в 10ч. Обяд в 14ч. вечеря в 18ч. Не заспива сам. Аз го приспивам на спалнята и после го местя. Следобеден сън спи от 14ч до 16:30ч. Вашите дечица будят ли се нощем? Притеснявам се за това мляко. Всеки казва, че вече трябва да си спи без да се буди, но настава неистов рев, ако не му дам мляко.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 16:04 от Jupiter sea

# 543
Няма какво да се притесняваш. Всичко което описваш е нормално.

# 544
  • Пловдив
И нашата още яде мляко преди заспиване и след това към 4-5 пак. Уж го беше спряла, беше болна и пак започна да го иска оттогава. За мен не е проблем.

# 545
  • София
За много години, живи и здрави да сме всички!

Жасминче, и при нас режимът е подобен, с тая разлика че нощното мляко е между 2 и 6 в зависимост от това как са вечеряли. И ние изкарахме една серия сополи, при малката даже със жестоко давене, кашлица и повръщане, та храненето не беше хич добре. Даже се е случвало и по два пъти на нощ да даваме. Надявам се скоро да оправят апетита и да отмине.

Морбилите ги боцнахме есента, мина съвсем безпроблемно.

# 546
  • Terra incognita
За много години!
Млякото е важно за децата, независимо дали говорим за кърма или ам. Учудвам се, че някой съветва подобни неща, а именно спиране на млякото. Като отида на консултация педиатърката винаги ме пита какво мляко давам и , че е важно, а също така да не е прясно а адаптирано. Детето само ще се откаже, като му дойде времето. Абсолютно е в нормите да се буди и да си го търси. Синът ми го пиеше до 3г. Няма място за притеснения. 
Сега малката го пие сутрин и вечер по 240мл.
Ние също постоянно отлагаме ваксината за морбили и съответно закъсняваме и с тези срещу менингококи. Почти нон- стоп е сополива.
Все някога ще успеем 😁

# 547
Не се безпокойте за ваксините. По- добре е да бъдат сложени когато детето е здраво защото не знаете как може да реагира на ваксината. Няма никакъв проблем да се сложи по- късно. Ние успяхме едва в 16 месец.

# 548
  • Чикаго / София
Честита Нова Година и от нас! Здрави да са всички!

Още я кърмя Радост и нощем се буди по 1-2 пъти да суче. Заспива вечер сучейки, буди се м/у 1-3 и после лъм 5-6, и става към 7.30-8.30 сутрин, отново сучейки. Все още има две дрямки през деня. Така и не успява да мине с една, много и се доспива. Дремва към 10-11 за около час и после към 3.30-4.30 пак за около час. Вечер заспива към 9.00.

Иначе има закуска, обяд и вечеря. Често пропуска следобедната закуска, но на всяко заспиване суче, така че не я мисля, не е гладна.

И тя често е сополива, мъчат я зъби, общо взето нормалните неща.

# 549
За много години!
И аз давам АМ вечер. Обаче му правя малко (150мл), защото се храни добре и да не му е тежко.
Постоянно е със сополи, сестра му започна градина и му ги носи. За това и все отлагаме ваксините.
Вашите деца говорят ли? Георги знае около 10 думи (не знам как ги изчислих 😀). Много повтаря. Само Мама не иска или не може. Казва ми баба 🤷 от братовчед си научи Бакуган да повтаря, нали е най-лесната дума на света...

# 550
  • Terra incognita
Баткото е фен на Барбароните, имаме и книжки. И като ги види, или като започнат по тв и възклицава "бабаааа" (барба). Иначе, не, не говори. Казва само мама, тате, баба, на бстко си вика бабу, казва дъжд, ам- ам, папо, бебе. Май толкова.

# 551
Ирка, режима ти е идеален и е рано за 1 дрямка. Когато му дойде времето детето само ще почне да спи само веднъж. Моя е на почти 1.5 години и ако не тръгваше на градина още щеше да спи по 2 пъти на ден. Променихме режима само заради градината.

# 552
  • Terra incognita
На 11м спряхме сутрешната дрямка. Започна много трудно да заспива и се разваляше после целият ден. Просто не беше вече уморена. Сега си ляга в 12.30 на обяд.

# 553
Това е изключение. Като цяло на тази възраст е съвсем нормално да спят по 2 пъти. Особено пък като стават сутрин рано.
При нас стана по принуда, тъй като в градината спят само веднъж и не исках да му е трудно.

# 554
  • Пловдив
И нашата си махна сутрешната дрямка още края на октомври, точно на година и два месеца беше.
Беше супер свежа и абсурд да заспи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт