Септемврийчета 2020

• 32 032
  • 661
  •   1
Отговори
# 555
Вече не помня кога мина на една дрямка. Става късно между 9-10ч. На обяд заспива около 14ч. Вечер между 22-23ч. Но пък сега заспа в 12, не знам как го реши това 😀

# 556
Благодаря за коментарите, момичета. Няколко човека от родата коментираха, та затова исках да си сверя часовника как е при наборите.
За говоренето - бърбори на бебешки. Казва ам-ам, мама, тата, деди, баба, айде, няма, чуч, тут и някакви такива... На хляба казва ап.  Показва нещата с пръст и Ъ-ка и когато аз кажа думата, която показва, се радва.
Той също обича барбароните имаме книжка с тях, както и книжка на Пепа.

Не помня кога мина на една дрямка, но той си изгради режима така постепенно.

# 557
Вече не помня кога мина на една дрямка. Става късно между 9-10ч. На обяд заспива около 14ч. Вечер между 22-23ч. Но пък сега заспа в 12, не знам как го реши това 😀

С толкова късно ставане сутрин няма как да прави две дрямки. Ако спи 2 пъти то вечер ще си ляга ужасно късно.

# 558
  • Terra incognita
Ние ставаме в 7-7.30. Понякога и преди 7.

# 559
  • София
От около месец минахме на една дрямка. Мислех че ще им е трудно и рано, но лесно се получи. Малката заспиваше за втора дрямка в 5 вечерта, и после беше още по-голям ад с приспиването вечер.

Сега стават между 7:30 и 8, на обяд заспиват към 13:30 —14 за около час и половина - два, вечер между 8:30 и 9 са в леглото.

# 560
  • Чикаго / София
Децата сами си показват кога са готови за промяна в режима на спане. Някои не са особено поспаливи и по-рано се отказват, друг са си поспаливи и си обичат да си спят повечко. Радост изглежда да е от поспаливите. А и много се движи. Будна ли е, не се спира. Непрекъснато се катери някъде, става, сяда, ляга, тича, много енергия изразходва. Аз не бързам, когато - тогава. Така или иначе зимата не изпускаме нищо интересно навън, нека си спи.

Не говори особено много, Ъ-ка доста, мама, тата, папа, бва - е за вода и всичко, което се пие, включително и кърмата, казва как правят някои животни - бау-бау, мяу, ам-ам /за крокодила/, ауууу /за вълка/бсссс /за пчелата/ тссссс /за змията/ , у-уу /за бухала/, па-па - за патето. И май това е.

# 561
За много години момичета! Най-сърдечно Ви пожелавам да сте здрави и да обгрижвате децата си с много енергия и радост! Дано през Новата година да няма се болести и децата да са весели и щастливи!

Моя Димитър точно след празниците беше сополив, както и аз. Разликата - аз наистина настинах, а при него всичко идваше от кътниците(горните не са напълно излезнали) и от кучешките зъби които пробиха съвсем скоро отгоре. Долу още няма кушеки.
Аз също го кърмя все още. Едното кърмене е около 10:30-11ч. когато е и първата дрямка. Следващото е за следобедния съм в 15-16 часа и последното е вечер. Обичайно заспива около 21:30-22. През ноща също се буди но не засичам кога и колко… тези дни около зъбите си спи при нас биквално… не си правя труда да го местя защото е много неспокоен. На мен родата също се опитваха да ми казват кое как… но се настроих на вълна за игнориране 😁 моделите които се опитват да наложат са много стари…
Щастлива съм че живея в това време - когато цялата наука и всички отговори са в джоба ми.

За говоренето много си бърбори предимно на негов език.. истината е че аз не съм от най-приказливите жени и не му повтарям постоянно с книжките “куче -бау бау” затова очаквам да не проговори много рано… за сега казва “баба” и производни, “та” за лампата, “тата”, напоследък започнах да чувам нещо като “ма-ма-ма-ма” но то в много дълго като тирада, обикновено ако закъснея за дрямката му и звучи като песен или оплакване 😕😳😁. Като го викам в друга стая и му казвам “хайде” той повтаря нещото като “дай”.
Това е най-интересното от нас 😊🥂🎉

# 562
Иво също вади сега долни кучешки. Горе има 8 зъба, долу 6. Спеше при нас на спалнята и той, когато го мъчеха зъбите. Гледам да имам Камилия в шкафа. Мисля, че го успокояваше.

Можете ли да ми препоръчате нощни памперси, от които сте доволни? Той е с памперс пантс 4, но понякога му изпускат горе на коремчето.(най-често, когато се събуди към 6 и цяла нощ не съм сменяла памперса.)

# 563
За съжаление ако пишка много няма памперс който да издържи 12 часа. Аз сменям след полунощ и после рано сутрин.

# 564
Аз се учудих направо как така пропускат, но моя син наистина почти не пишка вечер, може би затова издържа и все пак съм много доволна от Либеро и ние сме на 4ка.
Някой махнал ли е памперса вече за през деня? Можете ли да споделите опит впечатлвния и препоръки 🤔
Аз го слагам на гърне по няколко пъти на ден и къде е успешно къде не е 🤔

# 565
  • Terra incognita
Не, не сме махнали памперса. Лятото мисля да започна да я пускам директно по гащи, за да започне да се усеща. Понякога я слагам на гърнето, беше зспочнала сутрин да си ака в него, но покрай празниците всичко се обърка и отдана не съм я слагала, нямам време.
Не съм амбицирана, когато, тогава 😃

# 566
  • София
Малката ходи на гърне с кеф, но трябва да я дебна, не си казва още. Ако я оставя без памперс, прави локви. Голямата в един момент отказа да сяда, сега пак иска, но за много кратко и нищо не успява да свърши. Лятото ще тренираме при баба на двора по гащи.

За нощния памперс слагам Памперс-гащи един размер по-голям (5 на малката, 6 на голямата), ако не прекалят с млякото през нощта, издържа до сутринта.

Със зъбите сме назад - едната има 7, другата 4 (най-накрая преди месец избиха).

# 567
Ние все още не сме го запознали с гърнето. Ще следя за съвети, но и аз мисля лятото да му покажем гърнето и какво се прави на него. Имаме приятелче 6 месеца по-голямо от него и ще се учи от него най-вероятно. Все си мисля, че ако го види от друго дете, ще е по-лесно.

Напоследък много е започнал да се крие и така си играем. Крие се зад пердето, зад кошарата, зад спалнята и зад неговия скрин. А когато няма къде да се скрие, слага ръце на лицето си и така "го търсим". Много обича да си играем на криеница.

# 568
  • Чикаго / София
Jupiter sea много сладка игра Simple Smile

Радост има 8 зъба. От известно време избиват първите кътници, но още не са пробили.

Още е с памперс. Ще пробвам да го махнем лятото. Миналото лято и есента седеше доста на гърнето и номер две го вършеше почти само там. Обаче от Октомври насам, не иска въобще да седне. Сяда и след няма и 1 минута става и започва да тича. Не я насилвам, когато-тогава.

Не съм сменяла от месеци нощно време памперс, но на нея не и пропускат. Използвам тукашна марка.

# 569
Здравейте, момичета и за много години! Радвам се, че отново се е заформила дискусия тук.

И ние не сме започнали да се учим на гърне сериозно. Слагала съм я, но отлагам това да по-топлото време и не бързам. Също и сме отлагали ваксина няколко пъти. Все нещо има, а около НГ бяхме доста болни аз и малката с много силна кашлица, хрема, като аз все още кашлям. Много упорито нещо, сега е пълно с вируси.

Ние лятото минахме на една дрямка около 12, 12 и 30. Проблем ни е заспиването като цяло, което е само в раница и не става по никакъв друг начин. Планирам сега като се оправим напълно да се обърна към специалист, понеже вече започва да ми дотежава този начин на приспиване. Лошото е, че тя не е дете, което като се умори, започва да затваря очи. Чакали сме този момент и сме будували до нз колко часа, но като й се приспи много единствено стига до страшен рев. Та ако някой има подобен казус, ще се радвам да сподели някоя полезна идея. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт