Септемврийчета 2020

• 32 017
  • 661
  •   1
Отговори
# 570
  • Terra incognita
Привет, Лили!
Според мен и моя опит не бива да оставяте детето да се преумори. При малките деца не се получава това с уморяването. Това им действа точно обратното- детето се превъзбужда, преуморява и съответно не може да заспи. Следете за сигнали, или си определете някакъв интервал на будуване, който да следвате. Например при нас будуването между следобедния и нощния сън е около 6ч.

# 571
Привет, Лили!
Според мен и моя опит не бива да оставяте детето да се преумори. При малките деца не се получава това с уморяването. Това им действа точно обратното- детето се превъзбужда, преуморява и съответно не може да заспи. Следете за сигнали, или си определете някакъв интервал на будуване, който да следвате. Например при нас будуването между следобедния и нощния сън е около 6ч.

Благодаря ти! Ние сме я оставяли така само 2 пъти. Единият път стигнахме до рев, вторият просто решихме, че няма как да стои повече и я приспахме. Следим за сигнали и опитваме да се приспим по друг начин, но не става. В един момент се предаваме и отново нарамяме раницата. Grinning Точно понеже не искам да се стресираме, явно ще търся съвет от някой консултант по сън, за да стане всичко плавно. Няма да стане без нещо такова май. Simple Smile

# 572
Лили, не знам дали си спомняш, но и аз по едно време се оплаквах, че заспива за дремките само в раницата. За нощното спане го приспивах на ръце тогава. Сядах, Облягах се на рамката на спалнята като си правя да ми е удобно с възглавниците и го вземах в мен. И така му шътках и люлеех.
До около годинката той беше с две дремки, като през деня заспиваше в раницата.
Когато започна да преминава на една дрямка, то стана плавно- примерно днес спи веднъж, утре и другиден два пъти, после два дни пак по веднъж...и така определено време.
Първия ден, когато мина на едно спане през деня, го приспах на ръце на спалнята както правех вечер. И винаги, когато спеше по веднъж така го приспивах. Постепенно свикна, че махаме раницата, дори доста бързо бих казала.
Сега заспива легнал на спалнята, а аз го гушкам и го люлея леко, докато заспи, а после го местя в кошарата. Понякога, когато е много крив, го приспивам и на ръце по същия начин седнала и облегната на рамката на спалнята, удобно омекотена с възглавници..
Първоначално се будеше на първия час, постепенно свикна, че спи само веднъж на ден и сега спи следобеден сън между 2 и 3 часа (ляга в 14ч., става след 16ч.), но ако се отспи, го събуждам, защото пък после става късно за нощния сън.

Ние имаме проблем с тръшкането. Направо ляга на земята и се валя по пода... Вашите правят ли така?

П.с. смених си Ника, защото се появи ново Жасминче в една от групите, в която участвам. И за да няма объркване, сложих ново име.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 14:56 от Jupiter sea

# 573
  • Terra incognita
Да, тръшка се, но не се въргаля. Пищи, опъва се, ако понеча да я отместя, или взема.
Голям зор виждам, докато съм на мивката, за да приготвя храна, или измия нещо. Държи ме за панталоните и пищи да я взема.

# 574
  • София
Нашата голямата се тръшка жестоко, половината пъти от ревност, или защото не сме й дали нещо, или защото не ще да яде. Опитваме се да я успокоим и разсеем - играчка, да гледа през прозореца и др. Но се е случвало и само мляко да я извади от амока.

Малката имаше проблем със заспиването, последните дни на 2 дремки беше някакъв ад. В количката за 30-40 минути заспива, вкъщи се е случвало и час и нещо и да не успее да заспи. Лягаме двете на леглото, или тя в креватчето, аз на леглото до нея. В един момент забелязах че вместо да се успокои, се превъзбужда, и предприех рязка промяна - слагам я сама в креватчето и излизам от стаята. Връщам се за гуш само ако реве истерично дълго време. Оказа се че сама заспива за 15-20 мин, рядко до 30.

Докато приготвя храната, пищят и ме дърпат и двете. Сутрин ги слагаме да чакат в столчетата с парче сирене, докато стане закуската. Останалата храна гледам да приготвя или наобед докато спят, или от вечерта.

# 575
При нас има пищене от време  на време, много харесва прахосмукачката (вертикална) и знае къде я прибирам иска да в вади и да чисти… Давам му една играчка за бутане, която наподобява прахосмукачка и така спестявам писъци. Гледам да не го глезя много, но май му позволявам да пипа доста 🤔 Поне при мен писъците са когато не му давам да вземе/разгледа нещо. Чувала съм че се засилват до 2 г., а след това намаляват и до 3 г. изчезват. Ако е вярно заначи сега катерим по скалата за увеличение на пищене 😅.

# 576
  • Terra incognita
Да, катерим се 😬
Като казах катерим. Катери се навсякъде и това е проблем, защото трябва постоянно да съм подир нея. Сега се научи да се качва на секцията пфи телевизора и да си играе с декодера. Голям зор е по цял ден, тя се качва, аз я свалям и така.

# 577
Леле, значи ще си го има тръшкането.. Аз си спомням как братовчед ми се тръшкаше, лягаше на пода и си удряше главата в пода...И истеричен рев. Тази картина ми се е запечатала..но не си спомням колко голям е бил.
Малкият се тръшка като не му даваме нещо - примерно да пипа кабелите, които минават към телевизора, лаптопа и другата техника в хола. Тръшка се като не му даваме да събира разни боклуци по пътя. А от два дни вече и ляга на пода. Иначе И ние гледаме да го разсеем с някоя играчка, някоя история, да гледаме през прозореца и такива някакви. Някой път се получава, ама някой път не.
Последните пъти, когато пипаше плейстейшъна, го накказвах в кошарата за игра и му обяснявах защо го слагам там. След което го пусках да играе. Вече не пипа там, та де да знам, може и да разбира вече какво значи наказанието.
 Ама с тръшкането как ще се справим не знам.
Нашият не се катери още. Може да сяда сам на столчето шезлонг и да става. Както и да си кара бъгито, на което също се качва сам, но слизането му е трудно.
Сега го уча да качва стълбите прав, хванат за ръка. Иначе не е много тежък, ама си ми натежава де. Слизането по стълбите обаче е на ръце в мен. Измерих го оня ден 11 кг и нещо.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 15:29 от Jupiter sea

# 578
  • Чикаго / София
Радост също се тръшка, когато се ядоса, че нещо не става на нейното Joy Много ни е смешна.

И тя обича да се катери, постоянно се качва някъде. Добре, че в нас няма много места, които да са опасни и я оставям да се забавлява без да трябва да се притеснявам особено.

За сега заспива лесно докато я кърмя, като я отбия след време, ще видим какво ще е положението. Сега се гушкаме двете на леглото и за 20 минути обикновено е заспала.

# 579
Яна заспива на гърда вечер и това ми отнема около 1ч. По обед пак суче. Не знам какво ще я правя като я пусна на ясла, а момента наближава.

# 580
Момичета, чета Монтесори от известно време - "Попиващият ум" и реших да споделя някои хубави схеми от книгата.

1. Развитие на езика от раждането до 2 години и 6 месеца.
Скрит текст:

2. Развитие на езика до правилна синтактична форма пак от раждането до възраст 2.5г.
Скрит текст:

Символи

3. Развитие на движението от раждането до 2.5г.
Скрит текст:

Поздрави от нас 💙

# 581
  • Чикаго / София
Много хубави схеми! Благодаря Jupiter sea.

Как сте момичета? Как са малките човечета?

Май няма много с какво да се похвалим ние с Радост. Расте, все още не бърбори много и казва само определени думички.

Активна е много, все се движи, разнася си столчетата насам-натам, катери се по дивана. Случва се понякога да се заиграе с нещо и да я държи заета 15-20 минути, но в повечето време се лута насам-натам в къщи с някаква си нейна мисия - най-важното е всичко, което види качено на стол, диван, маса, да бъде свалено на пода Grinning

Качихме я на ски преди една седмица и много и хареса. Много невъзмутима стоя на тях и се сърдеше като спирахме да я дърпаме или пускаме по пистата. В Неделя я качихме за втори път и беше още по-добре. Даже плака като и свалихме ските накрая.
И в плуването става доста по-смела. Вече си потапя главата и не плаче - голям напредък Grinning То май това се очаква от бебетата на тази възраст - да свикнат с водата и да си мокрят лицето без да плачат.

Много и харесва на музикалните класове на които ходим два пъти седмично. Радва се, тича, пляска, танцува. Един път в седмицата ходим в библиотеката и там има песнички и четат книжка. Като види, че приготвям нещата да ходим някъде и застава до вратата и чака.

Гледам да и запълвам времето с нещо, че тук целия Януари месец беше ужасно студен, все температури - 15 -20 С и не успявахме да излизаме много навън.

# 582
Irka, много разнообразни занимания си имате вие. Направо идеално 🙂 Дъщерите помагат ли ти с малката?  
При нас не е така разнообразно. Вкъщи играем и на разходки излизаме. Обича книжки, приказки да слуша от ютуб, докато готвя. Най-много си играе с кутии от празни кремове за лице и ръце и му дай да разглобява играчки и да вади батерии. Но също като Радост само снове насам-натам и разнася неща..и да играем на криеница и гоненица

При нас няма нещо ново, освен че престана да се буди нощем за храна и нацелихме памперси, които не пропускат - нощните памперс гащички. Започна да се катери и той, танцува танца на "арам-зам-зам", пее, бъбри си на бебешки. Сам си сяда и става от столчето шезлонг. И се качва на него като на стълба и седи изправен.
Миналата седмица реших да отидем пеша до магазина. Отне ни един час. По пътя само в снега искаше да ходи, в магазина изпусна гланца ми за устни под хладилната витрина и продавачът се наведе да го търси, но беше много навътре, та си останах без гланц..стъпи в а.ко на връщане, спъна се и падна в локва, стана целия в кал и накрая ревна да го нося. От тогава с количката излизахме както обикновено 😀
От вчера си имаме и снежен човек на двора.

# 583
  • Terra incognita
Много хубаво 😃
Ние си отглеждаме една любителка на животните, досущ като майка си.
По ьвл ден гони котката, милва я, гушка я, скубе я и аз съответно постоянно трябва да съм между твх, да не стане някой въргал 😃
Навън като види кучета, гълъби, птички направо се разтапя, много се радва и издава едни сладки звуци на задоволство. Напраео не знам какво ще е като се приберем в България, ще иска да прегръща всички улични животни, но там не са толкова добри като тукашните.
Книжки с животни са й любими.
Вкъщи обикновено аз пея, а тя танцува, или го правим заедно.

# 584
Здравейте наборчета
Да ви питам/
1. Давате ли им да гледат тв,тел,таблет-по колко време. А от време на време пускам ютюб на телевизора с песнички.
2. Моята мома като се ядоса и започва да си удря главата с ръчички от известно време. Има ли при вас някой такъв и да даде съвет
3. От известно време не иска при баща си а не беше така. Не дава да я гушка бута го и вика Не. Надявам се да е период

Общи условия

Активация на акаунт