Септемврийчета 2020

• 31 637
  • 661
  •   1
Отговори
# 90
От датата на раждане или от датата на термина се броят тези скокове?

# 91
От датата на раждане или от датата на термина се броят тези скокове?
Прието да се броят от дата на термин, но баткото влизаше всеки път, броено от дата на раждане /5 дни преди термин/. Сега малката влезе в първия пак според дата на раждане, 4 дни преди термин.

# 92
Слузта не е ок, Вики. Дано отмине, ако не звъни на педиатър.

# 93
  • Terra incognita
Аз вече питах и в кърмаческата тема, казаха, че е нормално за кърмено бебе.

# 94
И при нас е имало слуз и четох, че е нормално. Ася Демирева също в едно видео беше споменала същото.

# 95
Привет, момичета! Не съм писала откакто родих в темичките, Затова да са честити всички новодошли бебчета и техните семейства. Бъдете здрави и благословени! 🌹 🌹 🌹
Ние с Борето сме сме добре, кърмим се, минаваме през различни етапи за малкото време откакто сме заедно,предполгам и при вас е така. Прочетох ви по диагонал и бих искал да ви питам някои неща, извинявайте, ако вече сте ги коментирали.
Първо, ще ми е полезно да споделите тези от вас, които вече ваксинираха бебетата си с многовалентните ваксини как им се отразиха, ползвате ли куул пач лепенки и имаха ли ефект?
Откога слагате по корем бебчовците, че моя Борко нещо не се кефи и мрънка, все още не надига главичка?
А с какво, ако така мога да се изразя занимавате бебетата когато бодърстват? Ползвате ли активна гимнастика или нещо друго?
Въпреки, че имам кака всичко се е изпарило за тези 11 години. Все едно не е било.
Как сте с емоциите след раждането. Аз съм в някаква дупка. За съжаление ме повтаря следродилната депресия, в която бях с дъщеря ми, а се бях зарекла да не си позволяеам вече това,но....хормони,а и някои лични неща в животът ми сега спомогнаха тя да се засили. Дано бързо отшуми предвид и лошото време, което предстои.
Извинявайте за личното отклонение, бъдете здрави и се пазете с бебчетата!

# 96
Здравей ssillwi!
Моят син (и при дъщеря ми ) нямаше реакция от ваксини. Слагам кул пач, не давам Панадол до температура 38°
Слагам го по корем може би от 2ра седмица. Вдига главичка много добре, харесва му да е по корем.
От скоро се заглежда в играчки, дрънкалки, въртележката на леглото, говорим си. Така го занимавам + времето по корем. Не харесва да е в люлката.
Дано да излезеш от депресията и само положителни емоции!

# 97
sunny_bunny, и Борето е така втора седмица. Както добре си спеше и се будеше само два пъти за цокане, сега е ужас. Не знам колко пъти се буди, суче активно някъде 5/6 мин., след което започва едно ръмжене на гърдата, ритане и кокорене 👀 в тъмното, докато не ми надъвка хубаво и двете зърна, даже имам усещането, че ми е изпразнил гърдите и няма какво да суче вече. Биба не иска, със зор и много плюене я смуче. Дано бързо отмине този период, много съм уморена.
ioni_666 Борето нещо се сърди като го слагам по коремче и не си вдига главата, пъшка, хленчи, голяма мъка, затова питах при вас как е. Иначе когато е спокоен е голям сладкиш,  научил се е да се обръща настрани, засилвайки се с крачета и ръчички, опитва се да гука вече, любопитства с очички, смее се. За люлката е на моменти, понякога си стои кротко поне 20 мин, на два пъти дори заспива в нея, но в повечето случаи се киселяви, когато го слагам там.
Благодаря за подкрепата, дано премине всичко скоро.

# 98
Охх, как си изтрих коментара..а колко много бях написала. преместих се на компа, за да го напиша отново./.

lili911, на нас още не са били другите ваксини, та не мога да се изкажа за солите.

VickyTaylor, не съм забелязала да има слуз, но в темата за кърменето момичетата много разбират. Ако можеш, все пак се консултирай с педиатъра. А отмина ли вече, или имате още?

ssillwi, много неприятно с тази депресия.. Пожелавам ти бързо да минава и само положителни емоции. Ако имате възможност, излизайте на слънчице навън. И Борко да се успокои
По въпросите, които си задала: Нашето мъниче си държи главата отрано - още при първото посещение на педиатърката вкъщи след родилното. Оставяме го по няколко минути на ден така, както и прав на крачета, като го хващам под мишниците. Когато будува, седи в люлката, но най-много обича в слинга и на ръце, за да разглежда. Активната гимнастика нещо не я хареса, слагам му играчки с музика, но за малко го впечатляват и пак иска да го носиш и да гледа.
Забелваме пишката от както стана на 1 месец всяка вечер. И я пръскаме със някакво спрейче, което педиатърката изписа.
Това, което ме притеснява, е, че е много лаком и се задавя. Купихме биба с най-малката дупка, но нещо не си регулира смукането, дишането и преглъщането все още и в седмицата половината дни се задавя. При вас как е?

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 16:45 от Jаsmin

# 99
Здравейте момичета! Аз малко съм притеснена, моето бебче според мен яде малко около 50-60 мл. На кърма е и е на шише, тъй като не иска да суче от гърда. По колко мл ядат вашите бебоци?

# 100
50-60 мл е малко, да - ние сме на 90-120. Зависи обаче:
на каква възраст е точно
след ваксина ли и здраво ли е детето
постоянно ли е така или е период
на колко често яде
наддава ли добре - количеството е едно, но кърмата си е кърма. Ако наддава добре, не го мисли.

Слузта би следвало да индикира нещо, дори да се появява при кърмене.

# 101
До буквално миналия ден Ивчо ядеше 110 мл през 2.5 - 3 часа.
Вече яде по 120 - 125 мл и се буди през 4 часа. Да видим как ще продължи, че ни е прясно.

# 102
  • Чикаго / София
Здравейте,
Нещо не ми остава време за писане напоследък.

Не знам по колко яде защото е на кърма и не съм я мерила. Не се и интересувам особено, щом е здрава и жизнена, значи е добре.

Слагам я по коремче всеки ден, но тя не харесва и все мрънка. Държи главата, но все още не стабилно.
Заглежда се в активната гимнастика и може да изкара двайсетина минути там, но после й омръзва. Там я слагам и по коремче понякога и стои по-дълго.
Утре сме на консултация и ще видим колко е наддала за този месец. Надявам се да е стигнала 4 кг. вече. Първият месец наддаде 600гр. и от 2,750 стана 3,350. През втория месец суче много по-добре и предполагам е наддала повечко. Ще видим и коя ваксина ще сложат утре. Разбрали сме се с педиатърката да ги разредим и да не слагаме по много ваксини наведнъж.

ssillwi пожелавам ти бързо да премине следродилната депресия при теб. Много е неприятно. Аз не съм изпадала в такава, но съм доста по-чувствителна и лесно започвам да плача за дребни неща.

Нощно време спи или по памучен ромпър и тънко памучно чувалче за спане, или по боди с дълъг ръкав, боси крачета и същото тънко памучно чувалче. Оказа се, че не търпи да е облечена повечко, става неспокойна и ревлива. Щом я съблечем и се успокоява. В нас стои с боди с къс ръкав, памучно панталонче и чорапчета, но често ги изритва и остава боса.

Утре ще пиша с новите мерки.

# 103
  • Пловдив
До буквално миналия ден Ивчо ядеше 110 мл през 2.5 - 3 часа.
Вече яде по 120 - 125 мл и се буди през 4 часа. Да видим как ще продължи, че ни е прясно.

И при нас стана точно така, до единия ден ядеше през 2.5-3 часа по 80-90 мл, а в деня, в който стана на два месеца изведнъж сама започна да си иска повече и яде 120 мл вече с 4 лъжички АМ. Даже на някои хранения яде и по 160-170 мл, трябва да и правя допълнително 🤪 на 2 месеца и 5 дни е в момента

# 104
Забравих да напиша - на месец и 10 дни е

Общи условия

Активация на акаунт