ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 686
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Току-що, съвсем спонтанно младежът сподели, че ТУЕС е най-хубавото нещо, което му се е случило в живота...

Шмърциплянку, коя специалност е детето! Май ще е добре да споделяш информация, от време на време. Мойто дете не споделя, нямало нищо ново, всичко е наред, прекрасно е - ..и стига толкова Simple Smile

# 271
По спомен паралелките Х и Б тази и миналата година се запълниха още на първо класиране или греша?

# 272

В НПМГ има 4 паралелки био и химия/химия и био.

За нашия набор бяха по една от:
ХиБ с АЕ
ХиБ с НЕ
БиХ с АЕ,
т.е. общо 3, а не 4. А догодина ще са две.

По спомен паралелките Х и Б тази и миналата година се запълниха още на първо класиране или греша?
Годината преди нас химията се запълни веднага. Тази година имаха и второ класиране, та дори едно място на трето класиране.

Честно казано ако едната паралелка с Х не беше вързана с био, а с математика, според мен щеше да има повече желаещи.

# 273
  • София
Мария, грешиш!
Четири са:
https://npmg.org/wp-content/uploads/2020/09/%D1%83%D1%83%D0%BF8.pdf
Паралелки  с букви Г,Д,Е и З.

# 274
И аз се чудя защо са все Х и Б. Например моят син много харесва химията и изобщо не му допада биологията. Предполагам, че има много други, които мислят по същия начин. Та за паралелка ХМ или защо не и ХФ,  сигурно ще има достатъчно кандидати.

# 275
  • о`майна лунна нощ е
Не подготвят ли за медицинските специалности, в които това са двата изпита? Химия и Биология.

# 276
  • София
защото далечния прицел на тия паралелки е медицината, вероятно.
макар че ХФ е удачна комбинация

# 277
Току-що, съвсем спонтанно младежът сподели, че ТУЕС е най-хубавото нещо, което му се е случило в живота...

Шмърциплянку, коя специалност е детето! Май ще е добре да споделяш информация, от време на време. Мойто дете не споделя, нямало нищо ново, всичко е наред, прекрасно е - ..и стига толкова Simple Smile
citron, в един клас са с твоя юнак - КМ Simple Smile
Сега остава и да джиткат заедно игри след училище, щото напоследък гледам, че това е модата като се прибере.

# 278
Имало е две биологии с АЕ, ок. Тогава кое ще отпадне: БиХ или ХиБ? Разликата май е само в приемния изпит, после общо взето учат и двете на еднакво високо ниво.

Химия не е нужна само за медицина. Има си нужда от химици.

Ох, преди малко четох един много тъжен виц, ама това ще ужасното бъдеще, когато ценностите вече са други:

В близкото ни бъдеще. Студентски разговор:
- Много си яка. Да не си от манекенския факултет?
- Хи-хи… Кандидатствах, ама не ме приеха. Затова записах чорналистическия, че там е без изпит.
- Знам, там учите… Ботев, Вазов… ей такива глупости.
- Ха-ха… Не, бе. Това е археология. Ние учим да пишем.
- И кво пишете?
- Кво си видял, кво мислиш…
- И кво мислиш?
- Ми не знам. Това ще го учим догодина.  Ми ти?
- Аз уча йоризъм.
- Това какво е?
- Като научиш йоризма и ставаш йорис. С един чук чукаш по масата и казваш кво да правят другите.
- Аууу… Чук?
- Мхм! Като за пържоли, ама друг.
- Това много интересно, бе!
- Ми не. Тъпо е, ама се влиза без изпит. Кесиш и накрая ставаш йорис. После ставаш политик, ако те приемат в някоя партия.
- Начиии, професия с бъдеще!  
- Мхм.
- И кво правите йористите, докато станете политици?
- Учим закони, членове, конституции. Да бъдем честни.
- Ма това учи ли се? Не ти ли идва от само себе си?
- Учи се, ама е много тъпо. Добре, че професора е идиот. Блее и всички преписват на изпита. Със законите е по-гадно. Трябва да ги учиш наизуст. И трябва да знаеш що си виновен. Кое колко струва – такива неща.
- Значи нещо като търговец?
- Да.
- Яко.
- Мхм.
- Пък ако мен не ме приемат и догодина в манекенския, смятам да се преместя и да запиша медицинския. Казват, че догодина и там щяло да се влиза без изпит. А пък на мен много ми стои да съм в бяло. Все едно съм булка, ама постоянно. Представяш ли си?
- Аре стига сме говорили за наука. Знам едно заведение в ректората. Да ходим там да пофърляме салфетки и да отпуснем. Има водка на промоция.

# 279
  • Отвъд алеята зад шкафа
А СХН в НПМГ не е ли само една паралелка?

Видяхте ли с какво ще се кандидатства за 5 клас в НПМГ - всички математически състезания или поне основните, плюс олимпиада областен кръг. Направо си търсят математици.

# 280
Състезанията са тези, които разрешава наредба 10. Няма друг вариант за подбор.

# 281
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може би трябва да направят собствено състезание, в което да включат и въпроси от "природни науки", така и така предстои подобно НВО. Да се отнеме малко тежестта на математиката.

# 282
  • София
Е то до 4ти клас понеже много природни науки се учат...

# 283
  • София
Amanda,за сина ти просто   с усмивка ще кажа- близнак! Всичко друго е излишно Simple Smile
За домашното - сега ми се  изясни картинката с прилагателните и описанието.Дъщеря  ми подхвърли нещо онзи ден,  ама сега сглобих  нещата.Моята хубавица е писала- за мен Simple Smile Ето ти жокер за използване на прилагателни.Довечера ще  искам да видя какво е писала.КОй знае как ме е обрисувал....
А на входнотно по математика има...3.30 Направо ликувам. Очаквах просто  3

# 284
  • София
И на нашите са върнали днес входните - 5ца. Аз съм доволна, той не чак толкова - особено като си е видял грешките. Няма как да няма грешка при обръщане на знаци... После се оказало, че в класа има едно 5.50 и три 5ци и му се оправило настроението, та твърди че си е направил после добре теста по комбинаторика. Тук поне знаци за бъркане няма ама да не се заричам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт