ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 712
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.София
Добро утро!
А във вашите училища има ли свободен достъп до Интернет?
Нашето беше от първите дето преди години децата имаха неограничен достъп,но после им го спряха.
Сега пак нямат достъп.А в часовете по АЕ често правят тестове на телефоните си. На С. планът й е кофти явно за такава дейност и се налага да ползва нет от учителя или децата,което пък е все едно да проси.
А всеки ден чета,как МОН дава пари да осигури обучение и през устройства....

# 301
  • Пловдив
blanc, това изобщо не е редно. Да се активират от училището и да върнат нета на децата. Ега ти наглостта! Явно учителите не им стига бързината и са ги отрязали децата. Никой не е длъжен не само да плаща нет, а и да дава телефон на детето си, откъде накъде. Между другото, и при малките дъщери гледам, че имаше нет точно 2 седмици в училището и го спряха. На тях не им трябва, де, и все пак, не е редно никак. Да им се не види и проектите и чудото. Много ме е яд за такива неща, ама много.

# 302
  • Между гори и планини
Добро утро! До колкото знам , при нас има свободен достъп до интернет. Аз за две години съм отишла един път в училището. Колкото като беше по-малък висях да го видяни прибирам от училище, толкова четвърта година тук не искам.

# 303
... по математика от сега до класното 1 контролно 😳
При нас същата работа, та и аз се чудих. Първото контролно е чак средата на ноември, после средата на декември е класното.
Имат интернет в училище. По английски доста го ползват, някакви игри постоянно правят през телефоните.
На нас ни върнаха към края на септември удостоверенията за завършено основно образование.
Проблеми с Школо нямам, вкарва ме винаги където трябва. Само дето не получавам известия през мобилното приложение, ама то така беше и миналата година и съм си свикнала.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 08:11 от Betty L.

# 304
Аз да се възмутя на тестовете през телефони. Още не се случвало при нас и се надявам да не. От братовчедка учителка точно по английски разбрах, че това е нов писък в методологията, т. е насърчават ги да работят така, но и тя се възмущаваще, че заместват така доброто старо писане, с което така и така не прекаляват.
Първо помагалата, където се попълва по една дума, вместо цели изречения, сега това.

# 305
  • гр.София
Аз не виждам голям проблем в тези тестове,при толкова много часове по АЕ. Не им пишат оценки. Правят по едно такова бързо препитване почти всеки ден.  Тетрадките се изписват с голяма скорост.
За интернета,засега 100% всички,които попитах-ползват в училище свободно.

# 306
  • софия
Добро утро!
А във вашите училища има ли свободен достъп до Интернет?
Нашето беше от първите дето преди години децата имаха неограничен достъп,но после им го спряха.
Сега пак нямат достъп.А в часовете по АЕ често правят тестове на телефоните си. На С. планът й е кофти явно за такава дейност и се налага да ползва нет от учителя или децата,което пък е все едно да проси.
А всеки ден чета,как МОН дава пари да осигури обучение и през устройства....
След като училището иска да използва нетрадиционни методи в обучението, следва да осигури възможност за това. Родителите не са длъжни да осигуряват съвременни телефони и добър Интернет, а детето не следва да бъде поставяно в ситуация да се чувства по-различно и некомфортно спрямо другите за това.
Успех с нашата "прекрасна" директорка Simple Smile Бих отишла да поговоря с нея.

# 307
  • у дома...
По испански имат 4 контролни преди класната, по БЕЛ и математика - по едно. И едно контролно по философия.

# 308
В нашето училище са дали на един клас пароли за wifi. При нас не са давали, но не се е налагало да ползват нет за учебни цели.

# 309
  • гр.София
Звънче,точно се канех да й пиша официално на Дир--ката,но първо ще звънна на класната. Мн е печена жената и не искам да я натопя.

# 310
  • софия
При нас по математика не е въведено нищо като план, но по философия има отбелязани 2 теста, проект и домашни работи. По бел имат есе, куизове, устно изпитване, тест, участие в дискусии и финален тест.
Харесва ми, че всеки аспект от ученето се оценява, а не само писмените работи. Може в някакъв момент да изрева от това, де, но винаги съм смятала, че всичко трябва да бъде оценено.

Не знам какво да го правя това моето чудо. Много се надявам Колежът да помогне в изграждането на меките умения, които за нея са притеснителни. Вчера имаха екипен проект-презентация. С презентацията и нейната част няма проблем, всичко си е направила. Естествено, при представянето е умряла от срам и притеснение и сама знае, че не се е справила най-добре. След това по 3 деца е трябвало да дадат обратна връзка за представянето на всеки. Децата интелигентно и обективно са посочили както добрите страни, така и това, че се е загубил финалът на нейното представянето, което тя сама осъзнава. Ейййй, като се почна едно мрънкане! Преди това пак мрънка защо са я поздравявали, че само тя има пълен резултат от тест. Искала просто да не я забелязват. От една страна не е свикнала така да ѝ казват положителни впечатления, от друга много трудно приема дори и най-малка забележка или критика.

blanc, щом класната е читава, не я прескачай. Нашата все се пазеше да не влезе в конфликт с колегите.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 09:18 от zvаnchе

# 311
  • София
Добро утро! Аз да споделя на какъв тормоз съм подложена почти всяка вечер като се прибера от работа (с изключение на вторник и четвъртък, когато е на английски и се прибира към 19 ч.). Кара ме да чета някакъв текст на френски, който са взимали и умира от смях с моето четене и произношение. Дуолинго не помага в случая да знаете ама защото и аз не съм си научила правилата за четене на френски Simple Smile, а и нещо време не остава за него. Та с две думи чета френския като английския и след като предизвиквам голям смях с огромно удоволствие взима учебника и прочита текста така както трябва да се прочете. Всъщност аз не знам дали така трябва, но предполагам, защото звучи различно от моето. И така до следващата вечер и поредната забава с мен. Оставям го, защото по този начин разбирам, че учи. Междудругото последните десетина дни много се увеличиха домашните по езика. В началото ми се струваше, че нашата класна го дава по-лежерно от другите класове, но или тя е разбрала, че натоварването е малко или някой нещо и е казал не знам, но домашното драстично се увеличи, което мен ме радва. Двата дни, когато е на английски не успява явно да научи всичко и продължава с домашното и след като се прибере от школата.Иначе учат по класическия метод – с писане на думи, преписване на текстове, имаше и нещо наизуст да учи, упражнения в учебната тетрадка и учебника.
И друго, което забелязвам – опитва се да неглижира ученето по всичко друго освен по френски, защото видиш ли той учел във френската, което значело, че трябва да учи френски, а не математика например. Ако искал математика щял да учи в математическата, български в НГДЕК (не знам защо така и решил) и т.н. Вчера са взели първият урок от комбинаториката и го предупредих да внимава, за да го разбере. Като го попитах разбрал ли е нещата им отговори, че няма никаква логика и това, което са учили и никога нямало да му потрябва в живота. С две думи защо да се мъчи! Просто не го виждам догодина, когато се върнат всички предмети какво ще прави. Мазалото ще е пълно. 

# 312
  • софия
Мони, запиши едно аудио и ни го пусни Simple Smile. Скица е Митко.
Наистина е голям смях да четеш на френски, ако си учил английски. Аз не успях да се пречупя, но не ми се и наложи сериозно

# 313
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ема има 5 на контролното по философия. Още много повърхностно минава, но ще разбере в един момент, че за всяко нещо трябва повече усилие и дълбочина.

Мони  при нас свършиха комбинаторика ири поне правиха контролно върху този материал, чакам резултати.

По АЕ имат тест всеки понеделник, с оценка. Отделно, всеки вторник имат и оценки на база тетрадка и участие от миналата седвица. На всеки 3 такива оценки се пише 1 средно аритметична в дневника.

# 314
  • у дома...
Мама МОНИ, и при нас снощи имаше открит урок за дъртите муруци по испански. Госпожата им е дала един ютуб канал и един сайт, в койно има различни упражнения по езика. А в ютуб има един сериал EXTRA, който е като учебен през английски на различните езици - немски, испански и френски. Та строи ни Ани снощи пред лаптопа и се почна - това са цветовете, това са цифрите, а това е сериала - Пабло харесвал Лара, а Ана Пабло. И ако не знаете "ме густа" значи харесвам...

При нас също доста се увеличиха домашните по езика - превеждат, пишат кратки текстове. Думи не пишат по амнайсе пъти, ама пък други по-сложни неща -  диалози, описания, превежда от единия език на другия - напоследък почти всеки ден.
По литература също всяка седмица имат голямо домашно. Последното е по Илиада - да представят срещата между Ахил и Агамемнон ли беше, Хектор ли беше.

Общи условия

Активация на акаунт