ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 688
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Абе ни така, ни инак.
Може да им се смеем на западните общества, но ние не сме по-добре, даже напротив.

# 181
  • София
Днес сте доста минорни момичета. Нашето семейство не сме от паникьорите и привържениците на пълната блокада. Аз лично да си призная се радвам от постоянното натрапване за спазване на мерки като дистанция, защото и преди "опасният" вирус ми е било много неприятно непознати хора да ми нарушават личното пространство било в магазин или транспорт. Миенето на ръцете не го коментирам, но може би и това напомняне дава резултат за някои хора с пропуснати първите седем. Маските - не съм им фенка, но вероятно носенето им в обществения транспорт ще намали разпространението на сезонните вируси, може би. Виждаме се с близките се приятели и роднини, живота продължава и ние трябва да го живеем.
PS  имам леко притеснение за второкласника, който по непонятни за нас причини доста се плаши от вируса, иска да носи маска и в час, днес сутринта поиска да му купя такава с клапа. Предполагам, че в училище ги облъчват колко е страшно положението, а малките лесно се повлияват на манипулация от авторитетите. Обясняваме, че спазваме необходимите мерки и не е нужно да се безпокои за друго. Ама......криво ми е, че детенце има такива притеснения.

# 182
  • София
Добро утро 😊 Не ми харесва темата, за която говорите от вчера. Има си отделна тема за вируса може би....

# 183
Добро утро 😊 Не ми харесва темата, за която говорите от вчера. Има си отделна тема за вируса може би....
Ааа, там е страшно. Надниквала съм няколко пъти...

# 184
Хора, 4ти път пиша и трия. Вярно, че ковид е проблем, ама защо превърнахме темата в ковид тема? Дайте да върнем хубавото настроение и тук да ни е островчето, в което се откъсваме от заливащите ни новини за болести и смъртност.

Ето опит да сменя темата, тъпо е, ама само това от вчера до днес ми се случи Simple Smile
Класната казала на Ния, че се страхува (тази дума употреби Ния) от мен. Много въпроси задавам.
Тъжна съм Sad. Аз много я харесвам и хич не искам да се страхува от мен. Задала съм 2 въпроса във вайбър, ама защото организационно/информационно наистина е зле фег. И Ния ходи да пита зам.директорката с няколко въпроса. Толкоз добре щеше да е да има инфо в Школо или в сайта. Нямаше да се излагам и да питам толкова.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 09:09 от Maria 007

# 185
Мария, дай шанс на фег и Ния. Да, някои неща се случват по-бавно във фег, но пък виждаш, децата се чувстват добре, няма пренапрежение, изобщо, успокой се и ти.
Извинявам се, няма да коментирам вируса, но все пак той има отношение към обучението...то знаете, нашата паралелка веднага минава онлайн без проблем, готовност има, та те са онлайн и в училището.... Действията на МОН през миналата година много ми харесаха, неприятно ми е, че в момента са по-хаотични от март месец. Виждам, че се стараят да угодят на всички, да не всяват паника, но така се създава по-голям хаос.

# 186
  • Пловдив
Мария, е, как да я е страх да отговаря на въпроси? Ама тези учители значи, много са несигурни в себе си. Не мисля, че е излагация да зададеш въпрос. Казано е-питай и ще ти се отговори,ако не питаш, неразбориите няма и да се решат. Та, недей бъди тъжна.
За другото - прави сте, вируса е свързан заради евентуалното затваряне на училищата основно, в тази връзка, миналата година набора се справи и без камера, само микрофон, според вас дали не е време да му купим и камера, не знам дали може да изпитват он лайн само да се говори, без да се вижда...хм.

# 187
  • софия
Учителите може да имат изискване за включена камера. Миналата година моята не я включваше, но тази няма право на избор и в дните с ДО не може без включена камера.

# 188
  • Между гори и планини
Нашите не пускаха камерата, за да не генерират голям трафик . Учителите някои от тях си пускаха камерата. Примерно по химия държеше като ги изпитва устно да пускат камера, за да вижда че не четат и не им се подсказва.

# 189
Какво значи да дам шанс на фег и Ния? Ния се чувства меко казано прекрасно във фег. И аз, и Ния намираме избора на гимназия за най-добрия и изобщо не го поставяме под въпрос. Но просто има неща, които са ми неясни, защото инфо няма. И затова питам. Това няма общо с даването на шанс? Какъв шанс? Аз съм човек, който обича да му е ясно и информирано и си питам. Въпросите ми не са недобронамерени, а просто изясняващи и съвсем конкретни, без емоции. Дразня се, когато някой реши, че щом питам, значи съм недоволна. Питам, за да съм информирана, а не за да се заяждам!

Думата "страх" беше употребена от Ния, според мен е неточна. Вероятно госпожата е употребила нещо от сорта, че се притеснява от мен. И в случая аз просто се притесних, че съм притеснила тази прекрасна жена.

# 190
  • София
Ах, момичета толкова ми е хубаво тук сред вас! Минахме през толкова много неща и хубави, и лоши, и обнадеждаващи, и късащи нерви… И ако искате вярвайте първата ми работа сутрин като акостирам в работата е да отворя темата и да видя какво става! Благодаря на всички ви за уютната обстановка, която е в темата. А така ми хареса къщата на Доня и като гледам какъв голям двор има ми се ще да се телепортирам там.
Копирах си всички споделени рецепти и ще се пробвам тази Коледа. Само трябва да си купя точилка и ако не я използвам за курабийки мога да подгоня с нея Митко, когато не ме слуша.  А тийновете само се смятат за големи, а явно болшинството още си спят с плюшки.
Сега се връщам да дочета назад, просто исках да ви кажа, че компанията ви ми е много приятна.

# 191
  • София
Хахаха, Мария и мен ме е страх, когато хора, които са по-наясно от мен за нещо, тествайки ме, ми задават въпроси! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 192
О Боже, питай, какъв е проблема. Виждаш, че организацията е друга там, че детето се чувства добре, че учи. Посъветвах те добронамерено да си спокойна. Това е.
Аз също за момента реших да изчакам с нашето училище. Младежа се оправя сам. Колкото, толкова. Заковал е 5 по всичко, освен математика. Ще изучи. Ще помагам където мога. Свикваме с новата среда и организация. И така.

# 193
Ама аз съм спокойна! Кой е казал, че не съм? Спокойна и бекрайно щастлива съм. И не желая да създавам на никого притеснение. Слънце, ама аз не я тествам, наистина не знам отговорите на въпросите си.
Явно и тук създавам мнение за себе си, че съм заядлива и лоша. Стана ми още по-тъжно и май беше добре да си чета кротко за ковид.

# 194
  • sofia
Японците винаги са имали много самоубийства, тази тяхна въздържаност и липса на външна изява на емоции, както и стремеж към перфектност и дисциплина води до този резултат. Човекът не е машина.
    Леле, вие за какво говорите, аз съм още на Япония😊

Общи условия

Активация на акаунт