ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 676
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дядо ми, Бог да го прости, едно време казваше: Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш...
Носим си маските, мием си ръцете, пък каквото е писано, не можем да избягаме от него.

# 166
  • Между гори и планини
Те в Япония са друг свят. Като се има предвид, че някога сами са оставяли възрастните си роднини във Фиджи. И все още отиват хора там, за да изчезнат. Има документален филм за това в ютуб.
Преди все си мислех, че скандинавците държат първото място, заради липсата на слънце, но се оказаха корейците.

# 167
  • софия
Онзи ден чух плах глас на Кунчев (мисля) медиите да спрат да говорят толкова много за Ковид. Да се спре с постоянното обсъждане. От 7 телевизии, в 5 това е основна тема. Дава се пресконференция в четвъртък и това е достатъчно. Вече стигнаха на пътя на Мангъров, доц. Чорбанов и други специалисти, не просто лекари, че трябва да се научим да живеем с този вирус и животът трябва да продължи. За съжаление не виждам някой да чува това. Продължава се с масовото облъчване нон стоп.

# 168
Попаднах на много страшна за мене статия на Дойче веле за Япония.
1600 смъртни случаи от Ковид срещу рязък скок в самоубийствата -13 000 от началото на годината.
Ужасна невидима заплаха е това. 😐
За съжаление самоубийствата в Япония надхвърлят 30 000 годишно. Наскоро попаднах на репортаж за гора, в която ходят да отнемат живота си.
Дълбоки корени в тяхната народопсихология. Тъжно и неприятно състояние на човешкия дух. Cry

# 169
  • София
Звънче, това, което е казал Кунчев, трябваше да се случи от началото.
Някакъв друг вариант на ефект Вертер се получава...

# 170
Да живеем с вируса едва ли значи да се правим, че го няма. Значи да си съобразим живота така, че да минимизираме щетите. Да пренастроим системи като здравеопазването, но и образованието,по подходящ начин. Шизофренията в момента не е подходяща, да. Неадекватни действия и решения, които само объркват и свалят доверието в институциите.

# 171
  • София
Южна Корея е една от страните с най-висок процент самоубийства при деца. За основна причина се смята натискът за високи образователни резултати.
Подозирам, че в Китай е дори по-сериозно, но не го отчитат официално.

# 172
  • Пловдив
Не можем. А политиците нямат и капацитет да видят колко грешат. Няма връщане назад обаче, кутията на Пандора е отворена. От няколко дни си мисля за един филм "Островът", антиутопия, при който хората се съгласяваха на всичко, живееха в някакъв ужасен свят, в който бяха като роботи, в името на светлото бъдеще, че някога някой ден ще Спечелят томболата и ще отидат в Рая. Спечелилите бяха убивани (за донори). Та и ние така. Съгласяваме се на отнемането на всички удоволствия, на насладата от  културата, на срещи и на всичко, което ни прави щастливи, като остава само задължението да работиш на тръстиката, в името на това някой ден нещата да са други. Обаче, този ден няма да дойде, а нещата ще са по-лоши...
Не искам да мисля и да коментирам, днес по случая набира ни каза, че сме тъпи, той е забил на това, че можело този 1% да сме ние, който да умре от вируса и аргумента ни, че предпочитаме да умрем, отколкото да живеем в новия свят, не го прие. Деца, те мислят от днес за утре, не мислят в какъв свт ще им се налага да живеят.
Та, лек ден на всички!

# 173
  • софия
Едва ли има разумен човек, който отрича наличието на вирус и необходимостта да се спазва дистанция. Миенето на ръце няма да коментирам, защото ако е трябвало вирус да те научи на елементарни хигиенни навици, то няма какво да се каже. Освен това съм убедена, че който не ги е мил, продължава да не го прави.
Не виждам с какво помага постоянното масово облъчване и всяване на паника, и обръщането на всяка тема към Ковид. Адекватни и реални, различни действия спрямо преди, освен неадекватно говорене от неспециалисти, няма. Колко хора са починали преди 3 години от свински грип? Колко повече хора са починали в Швеция, където, освен спазването на социална дистанция и то с проста препоръка, друго не предприеха? Нито затваряха училища, нито задължаваха хоум офис, нито затваряха магазини, нито нищо от всички други ограничения.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 08:30 от zvаnchе

# 174
Хей, много мрачно днес почвате, а вчера беше толкова уютно тук и топличко, коледно. Доста се учудих и изненадах, че наборите все още вярват в дядо Коледа. Дори не помня кога това приключи у нас, което не означава, че не слагам подаръци под елхата и лакомства в чорапите. Правим и джинджифилови сладки.

# 175
Ми да говорят тогава по същество. Мен ме плаши, защото не получавам адекватна помощ и по хроничните си заболявания, камо ли в случай на рязко инфекциозно заболяване. Наясно съм с проблемите на здравеопазването, лежала съм с инфекциозно заболяване, и не съм спокойна.
 Ето, децата. Каква информация получават. Противоречива, влиза едната учителка и се пени как вирус няма. Влиза следващата, екипирана като за луната. Близките им по същия начин. Няма адекватни кампании, помощ, изобщо нищо. Медиите отразяват реалния хаос, и както казаха шизофрения- лашкане от едната крайност в другата.
Да мълчат медиите, ок, се тая. Ама като мълчат, няма да се реши проблема.
Да, ние си спазваме хигиенни навици и от преди, и си мием ръцете даже Simple Smile Ама всякакви хора има...

# 176
  • Пловдив
звънче, помага. Ето, в Италия И Испания хората тотално са изтрещяли и са се побъркали от страх. Каквото и глупаво, неразумно и убийствено нещо като мярка да им приложат, го приемат. От страх. Не могат да видят, че случаите са си случи и не намаляват, нито изчезват, ама страха, загнезден в тези толкова артистични, весели, красиво души, ще си остане. Гнус ме е вече, честно казано. А ваксини няма да има поне още 2 години, вече е ясно. Говорих с един приятел, лекар, микробиолог, работи в МУ София, той е от паникьорите, де, и от привържениците на затварянията, но си призна вчера - ще сме по-добре след 2 години. Заради естественото движение на вируса. Просто това не е нещо невиждано, наука е и се поддава на научни тълкувания. И, като питах защо в Китай тогава имат само 20 случая, не отговори. Според научните среди се мислело, че в Ухан било втота вълна тази година. Тогава обаче, как мина първата вълна незабелязана, ако този вирус е толкова различен и страшен? Не знам и аз. Нищо хубаво не ни чака, дано поне училищата си вървят, но не мисля, че на този натиск ще удържат. Ще Ги затворят със сигурност.

# 177
  • софия
А безумието от тези 2 години ще нанесе непоправими последствия върху психиката и взаимоотношенията.
Ето, някак тихичко всички идват на това, което Мангъров - специалист по заразни и паразитни болести, говори от ден 1 - естествено развитие на всеки вирус. Не може и няма как да бъде спрян.
Хепи, аз напълно разбирам хората, които имат сериозни здравословни проблеми. Майка ми е в групата на най-рисковите. И за това се дразня. Не просто се дразня, полудявам. Заради абсурдното постоянно говорене и преувеличаване, хората не могат да получат дори част от неадекватната помощ, която преди получаваха с 300 зора. С какво помага то пак питам? То, в голяма част, е причината за крайностите и лашкането. Дори и в медицинските среди, какво остава за обикновените хора.
Не мога да приема, че за една проста настинка ще бъдем гледани като престъпници, защото тя има някои от симптомите на Ковид и няма да ме пуснат при ЛЛ за преглед, защото имам Т.

# 178
Едва ли има разумен човек, който отрича наличието на вирус и необходимостта да се спазва дистанция.
zvаnchе, проблемът е точно в това, че масово хората са неразумни. Изобщо никой не си дава сметка за реалната заплаха от този вирус. А тя не е да се разболееш от него. Реалната заплаха е, че ако ти се наложи да влезнеш в болница и си до там. Може да няма доктор, който да те лекува, защото е заразен. Може да има доктор, който да те лекува на негово място, но да не знае как да те лекува... Някой до сега да е чул/разбрал за изнесена статистика от случаите в интензивните отделения на хора в тежко състояние? Дали има излекувани от тях, как мислите? Няма и да чуем такава статистика, защото няма да ни хареса.
Болниците откакто ги направиха търговски дружества, престанаха да бъдат болници, а са си търговски дружества... Това е истината за българското здравеопазване!

Телевизия у дома не сме гледали от края на март месец, когато политизираха един здравен проблем. Още тогава ми стана ясно какви ще ги дъвчем... Стремя се да се информирам от надеждни източници и ми е писнало от тази бълвоч, наречена български медии. А най-много се дразня на хора, които не могат да си размърдат двете мозъчни клеки и са на мантрата: "Ами казаха го по телевизията!"

# 179
В т.н. западни общества са свикнали да слушат какво им се казва и да изпълняват, без много размисли. Това за мен обяснява, защо безропотно изпълняват най-различни мерки. Доверяват се на тези отгоре.
При нас народопсихологията е друга. Ние хем искаме някой да ни спаси, хем обаче не вярваме на никой.  Мой познат лекар ми каза в прав текст относно Ковид - "Ако се разболееш, не отивай в болница". Шансът там да не оцелееш е по-голям отколкото иначе. Още няма алгоритъм по който да лекуват. Почва се едно вливане на най-различни антибиотици и това може да е фатално." Дори в сайта на СЗО, пише при симптоми да се изчака няколко дни и ако усетиш влошаване тогава да ходиш на лекар. Днес слушам по БТВ,  един лекар - при първи симптоми веднага да се търси медицинска помощ. Е как ще издържи която и да е здравна система при такова поведение?! Никой не говори за хората, които са прекарали болестта леко. А те са повечето. Мисля, че върви промиване на мозъци с пълна сила.

Общи условия

Активация на акаунт