ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 674
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Ston, ох...

Прашинки във Вселената сме, а за някои сме цялата Вселена.
Заради тях ще я избутаме, трябва да я избутаме...

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:09 от Biserka_a

# 151
Ми, до края на месеца сме онлайн. Харесва ми, не ми харесва, това е положението в момента като сме се омазали така. Вчера почина учителка от нашето училище. Много бързо протекла пневмония. Чакат утре резултат от теста ѝ. Освен да ви напомня да се пазите, няма какво друго да кажа.
Много съжалявам да прочета тази тъжна новина.
Пазете се! Най-важното е да сме живи и здрави, всичко друго се преодолява.

# 152
Ston, във ФБ страницата на професионална гимназия от вашия град пише: " След допълнително направен анализ на ситуацията с разпространението на COVID-19, компетентните органи променят направените предписания" и е уточнено, че занятията в това училище ще са присъствени.

# 153
Да, преразгледали са си решенията. На електронно обучение само за два дни ще са две училища, нашето и още едно СУ. Ще правят дезинфекция.
В тази връзка Мрън се размърмори. Как можело да си сменят мнението през два часа. Беше се наточил за две седмици прозяване вкъщи. Нямало смисъл да са с маски в коридорите след като в часовете били без. Казах му да стои тогава с маска в час, Не можел да диша с маска. Щяло да му е по-добре да си учи цяла година дистанционно. Да бе, дай да се затворим за не знам си колко години.

# 154
За община Търговище четох, че за сега е до 30 ноември дистанционното. От телефона не мога да копирам. В "Днес.бг". До утре пак може да има промени.
https://www.dnes.bg/stranata/2020/10/14/uchenicite-v-tyrgovishte … ki-klubove.466081

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/uchenitsite-v-targovishte-minav … tsionno-obuchenie

Човек се чуди къде е истината и в коя паралелна вселена живее.
...
Дано не се притеснят много децата и колегите, но винаги е шокиращо, когато бързо си отиде млад човек. От пневмония, много е коварна, си замина на 22 преди години приятел. За 2-3 дни.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:50 от Judy

# 155
  • у дома
Eлена, Габрово и Вт. Търново са ми най-близките планински и любими места, а и Трявна ...
На др места без Елена сме били по много пъти-Елена що сме я пропускали идея нямам,ама ще се поправим де...

# 156
  • София
Щяло да му е по-добре да си учи цяла година дистанционно. Да бе, дай да се затворим за не знам си колко години.
Това ми е най-големият страх!
Хората по принцип, а децата особено бързо, се оставят на инерцията и тръгват по течението. Ако от сега започнат да предпочитат, да стоят по цял ден затворени у дома...
Стон, дано по-бързо се регулира положението при вас! Пазете се здрави!

# 157
Ние ходихме преди няколко месеца в Елена и в Раювци. 
Красиво е.
Светле, що не каза? Щяхме да отидем заедно:-)

# 158
В интерес на истината и на мен не ми харесва новото решение, което се е взело от РУО. Можеха да ги оставят поне до края на другата семица да учат дистанционно, за да се поуспокои ситуацията. Сигурна съм, че другата седмица доста притеснени родители ще оставят децата си вкъщи.

# 159
Една седмица нищо няма да реши. Чудя се защо се затварят училища, а всичко друго работи - със или без заразени. Никаква логика не виждам още от края на март. Пълен хаос. И липса на информация.

# 160
Специално в нашето училище станаха много болните учители. Просто няма кой да преподава.

# 161
  • София
Sad Много тъжно, пазете се всички! ... Никак не съм песимист, но мисля че ни чака тежка зима. Няма и да има кой да лекува, в някой момент. Свекърва ми е в Италия, каза че ходят с маски и на открито, а се осбъждало и вкъщи да стоят така. Не ми се мисли. И в такава ситуация не намирам ДО за най-страшното нещо на света.

# 162
Най-страшното нещо е хаосът, следван от паниката и липсата на информация и адекватна реакция.
Затова питам какво би решила една седмица? Нищо няма да се промени през нея и след нея. И сред отчетен голям брой заразени защо паралелка/училище затваря за 2 седмици? Без изследване на останалите от колектива? И защо всички други колективи извън официалните образователни институции, си продължават присъствено при заразен, отново без да се изследват останалите?
Защо вървя по улицата и в магазина се маскирам, а в заведението до него - не?
Защо сайтове на РЗИ няма официална информация на брой заразени и от кои работни места са, респ. училища, градини? На какво се дължи повишаването на обявените бройки заразени точно от 15.09, след като 3 месеца преди това всеки си щъкаше свободно? По морето бяхме един до друг с 1 маскиран на 200 човека. Инкубационният период не е 3 месеца.

Много нелогичност и противоречия.
Тук има нещо наистина много, много гнило.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 01:22 от Judy

# 163
  • София
Попаднах на много страшна за мене статия на Дойче веле за Япония.
1600 смъртни случаи от Ковид срещу рязък скок в самоубийствата -13 000 от началото на годината.
Ужасна невидима заплаха е това. 😐

# 164
И като се има предвид, че суицидът е крайна мярка на "решение" при психичните проблеми, само можем да гадаем за реалния мащаб на истинския проблем.
Както и това, че  едно самоубийство е в пъти по-лесно доказуемо от реалната причина за една смърт при заболяване без аутопсия.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 10:29 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт