ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 638
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Да си го направи по начин, който няма допълнително да му създава притеснения. Щом не е свикнал със смартфон има някаква възможност да допусне и чисто техническа грешка (то какво ли би имало толкова сложно, ама знаеш ли къде и какво ще цъкне).

# 406
Добро утро!
При нас една част от родителите подадоха заявления за ОЕСР.  Явно тази учебна година ще е иди ми, дойди ми. Според директорката можем със заявление да преминаваме многократно между ОЕСР и присъствено. Аз подадох за шестокласника. В края на месеца му е държавното първенство и изобщо не искам да се окаже под карантина и да го пропусне. Вече има дете от отбора под карантина, която изтича точно преди състезанието. След държавното ще го върна отново присъствено.
С набора си говорихме снощи по въпроса. Той реши, че ще продължи да ходи присъствено, но ще носи постоянно маска. Обсъждахме за и против и последната дума беше негова. Честно казано не изненада. До преди няколко дни си мечтаеше за дистанционно, сега като му го предложих за известно време твърдо отказа.

# 407
Тука чета за деца с обикновени телефони, пък в класа 18 деца ще си купуват най-новия айфон, не знам кой номер е.
Направо постоянно се чувствам в паралелна реалност, ту безотговорна майка, ту бедна.

# 408
  • софия
С постоянно носене на маски в училище и един ден от седмицата ДО при нас вече има 3 паралелки под карантина - от 8, 10 и 11 клас. Няма спасение и трябва да се мине по естествения път на развитие на всеки вирус.

# 409
  • Между гори и планини
Тука чета за деца с обикновени телефони, пък в класа 18 деца ще си купуват най-новия айфон, не знам кой номер е.
Направо постоянно се чувствам в паралелна реалност, ту безотговорна майка, ту бедна.
Много държа да науча детето да не робува на марки. Семейната ни кола е 16 годишна, къщата ни е малка, обикновена, но достатъчна за трима , дрехите и обувките на детето са сносни , но не някаква специална марка. Примерно маратонките му са кожени, намалени от 55 лв на 35лв. Носил е и някакви маркови, които по късно разбрах, че са голямата работа, а ги купихме защото само от тях намерихме неговият номер. Раницата му за училище е тригодишна.
Аз нямам проблем да си купя дрехи втора употреба , но пък на хубавите парфюми държа.
Телефон смартфон имаше до преди половин година, когато , умишлено пред него го счупих, заради разсеяност, ниски оценки и т.н. Но никога няма да дам 2000лв за нещо което ще е старо след месец.
И хич не се чувствам бедна - с мъжа ми сме обиколили света, той за 20 години е живял на всякъде без полюсите, аз покрай него доволно видях свят с детето. Това ми е по ценно от айфон.

# 410
  • Пловдив
С постоянно носене на маски в училище и един ден от седмицата ДО при нас вече има 3 паралелки под карантина - от 8, 10 и 11 клас. Няма спасение и трябва да се мине по естествения път на развитие на всеки вирус.
Ами и аз не знам какво се тръшна народа за тези маски като удваник за сламка... Ама не е темата, а и вече не искам да мисля.
Просто _майка , астрална близначка си ми явно, и аз така с гладенето.
Отдавна си мисля за робот, ама не съм се решила, може би ще взема все пак.
Хепи, какво значи ще си купуват? Те пък тийновете да не са спечелили парите, та... Тати носи, мама меси, да живей, живей труда е тяхното 😀. Радвам се, че не живеем в София, честно казано. Много пък гъзари го давате там. Аз съм много анти Епъл по много причини, говорим на децата, ама май не са ги намразили като нас. Но, нямат някакви ишаци за супер телефони, набора е с някакъв от 2 години, под 200 лева беше, върши си му работа, на голямата щерка й купихме миналата година, тя не го ползва, ама си поиска, а малкото ми рускинче няма да има до 4 клас, че тяхната госпожа не им позволява. Слава богу. Иначе, тя е най--податлива на снобски влияния, иска лаптоп с ябълка, кола порше или ферари, такива неща. Гледа руски влогъри, а те са... богата работа.

# 411
  • София
Миналата година дъщеря ми така беше избрала да направи и прочете доклад, вместо презентация. Нещо не знаеше точно в този кабинет как да си отвори мейла с презентацията на мултимедията.
За Франция не съм проучвала, но стана дума с един французин и от него разбрах,  че там университетите били безплатни, но животът бил скъп.

# 412
  • у дома...
Доня и аз съм фен на втората употреба. Ани си хареса маратонки Булдозер, макар баща ми ѝ предложи да и купи Адидас. Дънки си купи от КиК, суичъри от Групофиоре на разпродажба. На нейни приятелки майка им работи в Мания и я снабдяват с много готини маркови парцалки. Нов телефон и взехме преди седмица, щото стария беше строшен и батерията не държеше много. Но не е с ябълка. Готиното е, че децата от класа ѝ са съвсем нормални и не се подиграват едно на друго за липсата на маркови вещи. Поне за сега не са сноби.
Предпочитаме да миткаме из България, отколкото да имаме скъпи играчки.

# 413
  • Между гори и планини
И докато си миткате из България, се паркирате при Доня 🤪
На пубера от години му купувам есента и началото на лятото дрехи - само на H&M, защото е с дълги крака и само дънките и панталоните на тая марка не му висят. Това лято пуснаха и промоции вземи 3 плати 2 , някои неща бяха с отстъпки. Есента напазарувахме за около 400лв, а ни излезе 200лв. Във Варна си имахме детски магазин за втора употреба, чудни неща съм откривала там.

# 414
  • София
Ами и аз не знам какво се тръшна народа за тези маски като удваник за сламка... Ама не е темата, а и вече не искам да мисля.

Това, че носят в час маски, не може да спре заразяването от други места извън училище, където не носят маски. Но спира предаването в училище.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 15:27 от jam

# 415
Аз съм от хората, които не понасят (да не кажа и по-силна дума като мразят) консуматорското поведение. Ама толкова ми е чуждо и неестествено, че няма до къде. Това е един провокативен лост за манипулиране на човешкото поведение. И понеже работата ми е свързана с тази област, та добре познавам механизмите за манипулиране на мнение и поведение.
На децата отдавна съм обяснила, че с това облъчване за притежание на дадена вещ, дадена марка човек става изключително уязвим, непрекъснато се стреми към нещо, което няма, никога не може да задоволи потребностите си и съответно вечно се чувства нещастен, защото живее с идеята за притежание на някакви тъпи вещи.

(Тука само да вметна, че маските ако бяха излезли в някоя италианска колекция като висша мода, цЕл свЕт щеше да се утепе да ги носи и хич нямаше да се замисля, просто защото щеше да е модерно, а не задължително!)

Имат всичко, което им е необходимо. Купуват се неща, които са необходими, купуват се качествени. Ако имат желание за нещо, което е извън нуждите им, се купува по заслуга. (може да ви се струва сурово, но според мен това е единственият начин да разберат, че нищо не пада от небето)

Телефони имат и двамата една и съща марка - на малката е с бутони, на брат ѝ - смарт. В земята и стената са ги блъскали - работят безотказно. А за набора по едно време телефоните бяха станали като консуматив...

Бисе, надявам се баща ти вече да е по-добре и да се възстановява бързо! Flowers Four Leaf Clover

# 416
  • Sofia
Във 2 АЕГ има карантиниран осми клас, учител по АЕ е с Ковид.

# 417
  • София
Ужас, да. Имат съобщение на сайта. И един 12-ти клас.
Явно въпросният осми клас не е нашият.
Confused

# 418
Изобщо не ме вълнуват вещи, марки и т.н Мисля, че и децата са така. Големият има претенции за облекло, но не държи да е скъпо, а по- скоро да отговаря на представата му за хубаво. Носи само определени цветове/ бяло, жълто, черно и сиво/, което ме влудява, защото според мен му стоят страхотно синьо, зелено и червено.
Никога не е искал определена марка телефони, но и няма право, защото знае, че не пази.
Аз ходех години наред с телефон с копчета, не изпитвах никаква необходимост от смартфон..

# 419
8б е
Ами вероятно ще им купят, да, щото и сега са със супер скъпи телефони. Ами и ние не насърчаваме консуматорство, след като падна и си счупи телефона, който и без това не беше много хубав, е с един съвсем стар. Събира си пари за друго, няма да даде за телефон, но явно темата се обсъжда.. тийнейджъри...

Общи условия

Активация на акаунт