ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 537
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Моите синове засега нямат акне (малкият му е рано така или иначе), но проверете и храненето на децата. Вижте дали няма да се повляят пъпките от намаляне на сладко, млечни, глутен.
Имам хроничен кожен проблем и всички дерматолози, при които съм ходила препоръчват смяна на режима на хранене. Козметиката има предимно козметичен ефект, а не лекуващ. По себе си мога да кажа, че моят проблем винаги се повлиява от смяна на хранителния режим. АБ съм ползвала един единствен път.
При набора вчера е идвала една японка от посолството и е било голяма веселба. Всеки трябвало да й препоръча по едно типично българско ястие. Нашият казал "друсан кебап" и целият клас избухнал в смях, защото не знаели, че има такова нещо. Даже учителката се озорила да го преведе на японски Simple Smile

# 661
  • у дома...
siska79, аз на моята фармацевтка вярвам повече, отколкото на ЛЛ. Ани вече седмица се маже с маслото против акне и има вече видими резултати. Стига да не яде школад.

# 662
  • Между гори и планини
Рецептата за лосиона - нужни съставки - мидени черупки от сините миди. Лимонов сок, прясно изцеден.
Начупвате мидените черупки в хаванче, не на сол, на средно дребни парченца. Слагате ги в буркан - 2 пръста от дъното. И покривате всичко с прясно изцеден лимонов сок. То започва да шупти. Има такава реакция няколко дни. Оставяте на тъмно и хладно (не хладилник). Като спре реакцията, прецеждате през цедка. Не метална, да не се окисли. И слагате в шишенце в хладилника. Разтърсвате преди нанасяне, долу пада утайка от седеф. Вечер нанасяте и като изсъхне, лягате. Сутрин - нанасяне, изсъхване и изплакване.
От дребните парченца седеф кожата започва да свети , лицето е ексфоюирано, лимоновият сок изсушава и избелва. Сокът издържа около седмица в хладилника и започва да мирише на лошо - все пак е само органична структура. За това правете малки количества.

# 663
  • Велико Търново
Аз не спирам да обяснявам, че три -пет пъпки не са акне.Всичко за акне изсушава кожата, а на болшинството деца кожите са им нормални тук-таме с някоя пъпка.
Божидара не яде сладко, защото след един Хелуин в Лондон на сутринта не можа да си познае лицето и понеже прилича на мен от суета е готова на  много жертви.А малката обяснила в школата след като й казали, че лицето и е като на бебе, че не яде боклуци и затова има чисто лице.И това ще мине!

# 664
И моят не яде боклуци. Сладко много рядко. Парче шоколад от време. И прясното мляко спря. Преди много пиеше. Хляб вкъщи яде само малкият чат-пат на сандвичи. Та храненето му е общо взето, ако не съвсем здравословно, не и боклучаво. Има си акне обаче. Не са просто няколко пъпки. Затова вкарахме в атака тежката артилерия и положението се подобрява. Според мен си е ген, хормони, тип кожа. Струва ми се, че дребният няма да има такива проблеми.

# 665
  • sofia
Доня Дафина а може ли да покажеш това гелче на Гарние, което си подарила за пъпките. Него сигурно е по- лесно да го намеря от сините мидени черупки, а и не вярвам да ми се върже да се намаже човека🤗

# 666
Няма установени по безспорен начин причини за акнето. За мен и това си остава до ген. Моите деца акне нямат и не са имали. Аз - също. Мъжът ми и той не е имал такива проблеми. Понякога излизат по 2-3 пъпки на носа и това е. Но за това нещо да съсипваме кожи с мазане и особено с препарати, които изсушават - не. Всичко ядем. От нищо не се лишаваме.
Същото е и със зъбите - уверих се. Наборът и до сега няма ни един кариес. Всичко си хапва. Вярно, като малък не  съм го увреждала зорлем с близалки, зрънчо и други лепенки за зъби, но едва ли се дължи на това.
Има си деца с големи проблеми с акне, наистина - целите лица в пъпки. За такова нещо лично аз бих потърсила добър кожен лекар.
Апропо - на младежа се появи пърхот. За 3 дни се оправи с просто измиване на косата със сода и намазване с чаено дърво. Без шампоани и сапуни. Продължаваме обаче две седмици миене със сода. За профилактика. Споделям - ако някой има подобен проблем може да опита.

# 667
  • Между гори и планини
Доня Дафина а може ли да покажеш това гелче на Гарние, което си подарила за пъпките. Него сигурно е по- лесно да го намеря от сините мидени черупки, а и не вярвам да ми се върже да се намаже човека🤗

# 668
  • София, Дружба 2
Доня Дафина благодаря за рецептата. Трудничко ще е намирането на черупки от миди, но ще опитам да се сдобия с тях.

# 669
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Добро утро! Аз малко ще сменя темата, но обикновено тук винаги се намира правилен съвет за всичко. Снощи девойката си счупи телефона. Изпусна го ама така качествено, че протектор въобще все едно не е имало. Според мен дисплеят е за смяна. Ту работи, ту не се вижда съвсем нищо по екрана, размазва се, петна и т.н. Той е в гаранция, която разбира се не важи при удар. Ще си платим каквото трябва, но към кого да се обърна. Взели сме го от един от мобилните оператори. Мисля при тях да отида и да ползвам услугите на техния сервиз. Някакви други идеи? И също, приблизително колко би струвал такъв ремонт? Телефонът е Самсунг А 41. Поне озаптих ММ да не й се кара, че той в такива моменти е ужасен. Тя и без това страда, пък и се беше изплашила много.
И аз смятам, че това с маските навън е безумно тъпо. Ако има струпване на хора, да, но иначе...

Бети, ние сменяхме дисплей на шестия месец от закупуването му, на Samsung A30. Някъде около 200 лв.беше. След което батерията се разду и сменяхме пък батерия. От сервиза твърдяха, че няма как причината за батерията да е в резултат от смяната на дисплея...
Излезе златен телефон ...казала съм му, че скоро няма как да мечтае за нов телефон... Фирмата е touch screen

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 10:45 от BlueSky7

# 670
  • София
Поне няма да са с маски в час. Синът ми пита къде ще яде Joy, тийнейджъри с приоритети....
Хепи, а моя сподели, в понеделник вечер , че и в час били с маски. Отпаднало ли е това?

# 671
  • София
Относно представителите на класа: миналата година, при ДО, например контактуваха с учителите от името на класа по разни въпроси, като да помолят за удължаване на срока на дадено домашно или за промяна на датата на даден тест.
Добре, че си ти да споделиш. Днес имат 3 теста и се тресат. За другия път дано се организират.
Мрън само знае, че представляват класа в Съвет на учениците, но как, защо и кога - не.

Добро утро ☕

Да, но по правилник максимум 3 теста на ден са допустими Simple Smile  Така че е въпрос на преговори с даден учител Simple Smile

# 672
  • София
Момичета, добро утро 🌞
Ако има някои от вас, които ползват уча се, ще споделите ли мнение. Синът ми закъсва по математика и се чудя дали да платя абонамент, в негова помощ. Идеята ми е да ползва приложението като помощ за всичко, от което има нужда. Но най-вече математика 🤔

всеки различно ще ти каже, аз лично съм доволна и смятам, че е от помощ. особено, ако нямаш кой да разбира от предметите и да му виси на главата да обяснява.
има си тестове след всеки урок, получаваш имейл седмично с активността на детето.

# 673
Благодаря ви, момичета, за съветите и мненията за проблема с нашия телефон!

# 674
Бети, аз веднъж сменях дисплей на телефон - после не е същия, а беше в оторизиран сервиз и оригинален дисплей. Пръсна се пак пред очите ми, явно при поставянето беше останало напрежение. Бяхме на кафе, телефонът на масата до мен.
Затова купувам сравнително евтини телефони, опаковам във всякакви защити, но счупи ли се - не ремонтирам
Провери към оператора дали няма някаква застраховка, обикновено за първите 6м плащам застраховка само за тел на младежа, която включва и спукване на дисплея и сменят безплатно!

Общи условия

Активация на акаунт