ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 560
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За мен Уча.се е доста полезен за затвърждаване на знанията - особено по разказвателните предмети. Комбинацията учебник + Уча.се (урок + упражнение) е доста добра. Но не всички деца го харесват. За математика никога не се е ползвал у дома.
Аз сега изгледах 1-2 урока по немски и също ми допаднаха - след коментари тук в темата, че са добри езиковите уроци. Разделени са на нива.
Ползва го също по български език и литература миналата година, защото го карах. Някак си имаше подценяване на предмета - че като не е разказвателен и не е необходимо да си чете уроците и да учи изрично.

# 676
Мъжът ми сменя дисплеи на телефони из къщи и на куп познати и колеги вече няколко години. Поръчваме от Али експрес дисплей, той си има нужните материали и уреди да отстрани стария и да постави новия - много са евтини от там и на практика са същите, които ще ми поставят в наш сервиз за в пъти повече пари. Те също от там ги купуват, даже от другия сайт за продажби на едро - Али Баба, понеже заявяват по-големи количества. Не слагат нищо по-различно.
Спасявал е много телефони.

Винаги съм споделяла - сайтът на "Уча се" у нас е ползван от години. Много ни е бивал полезен по всички предмети. Докато малкият е ученик ще продължа да поддържам абонамента.
Точно за немския и аз споделих, че почнах да го ползвам за себе си.
По математика са обяснени добре и разбираемо задачите. Има след това подходящи упражнения, както по останалите предмети.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 11:15 от Judy

# 677
  • София
Judy, може ли да споделиш как точно става измиването със сода?

# 678
Рецептата за лосиона - нужни съставки - мидени черупки от сините миди. Лимонов сок, прясно изцеден.
Начупвате мидените черупки в хаванче, не на сол, на средно дребни парченца. Слагате ги в буркан - 2 пръста от дъното. И покривате всичко с прясно изцеден лимонов сок. То започва да шупти. Има такава реакция няколко дни. Оставяте на тъмно и хладно (не хладилник). Като спре реакцията, прецеждате през цедка. Не метална, да не се окисли. И слагате в шишенце в хладилника. Разтърсвате преди нанасяне, долу пада утайка от седеф. Вечер нанасяте и като изсъхне, лягате. Сутрин - нанасяне, изсъхване и изплакване.
От дребните парченца седеф кожата започва да свети , лицето е ексфоюирано, лимоновият сок изсушава и избелва. Сокът издържа около седмица в хладилника и започва да мирише на лошо - все пак е само органична структура. За това правете малки количества.

Мидените черупки от живи миди ли да са или може обикновени от плажа?
При моя син е средна работа, водя го на козметичка, макар да упорства. Вечер се маже с Акне аут, има ефект

# 679
  • Между гори и планини
И моя мъж счупи дисплея на телефона си оня ден. Още една година има да го изплаща, Самсунг, тънък, лек, като стъклен. Кой знае колко ще го обрулят за ремонт... Още е в гаранция, преди даде проблеми с батерията - оправиха му жички и платки в гаранционната карта, ама тая повреда ще си я плаща като пич. А дисплея е като излят и заоблен с гърба... Ама ми протектор му сложил, ни калъф!

П.п мидените черупки от плажа стават, само да не са били готвени преди това 😉

# 680
Judy, може ли да споделиш как точно става измиването със сода?
Лесно е - косата се намокря добре и след това содата се нанася с пръсти по скалпа на главата. Оставяме да постои така поне 15 минути.
Важно е да не се ползва друго измиващо средство.
Сода ползвам за много неща у нас, действа безотказно при пъпки, авти и рани в устата и на други места, гаргара и инхалация.
...
Имайте предвид, че често при изтърване на телефон не се чупи дисплея, а стъклото отгоре и ремонтът идва още по-евтино. Но и смяната на дисплея струва просто ...  един дисплей. Вижте в Али експреса колко са евтини.

# 681
За Уча.се - младежът свикна да учи с негова помощ по разказвателни и литература. Ще платя със сигурност още за една година, защото лятото ще им се наложи сериозен преговор на разказвателните , а учебниците ги върнахме, пазя само тетрадките

За пъпките ползва на Биодерма Себиум серията, крем и измиващ гел. Ако ползва редовно и не прекалява с шоколада всичко е ОК. Най-острите ги маже вечер с белия крем на Рачев за да ги изсуши

# 682
Джуди, а със содата не се ли изсушава прекалено много косата? Аз се страхувам да я ползвам, а някъде четох, че леко обезцветява. Искам да разкарам един тъмен цвят от косата си, а не се получава...

# 683
Omar, от теб го чувам

# 684
Джуди, а със содата не се ли изсушава прекалено много косата? Аз се страхувам да я ползвам, а някъде четох, че леко обезцветява. Искам да разкарам един тъмен цвят от косата си, а не се получава...

Содата не изсушава. Действа омекотяващо на кожата.Правила съм естествено ексфолиране с такава, след което кожата става просто чудесна. Моята е суха.

https://www.puls.bg/po-krasivi-dnes-c-25/prkhot-se-namaliava-i-s … ikarbonat-n-34766

https://www.24zdrave.bg/Article/7063608

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6097950

https://zdraveikrasota.bg/5-nachina-za-eksfolirane-na-kozhata-sas-soda-za-hlyab/

https://zdraveikrasota.bg/7-prichini-da-izpolzvame-soda-bikarbon … kozhata-i-kosata/

https://www.zajenata.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0% … et4992-36679.html

Тя е алкална, а не киселинна.

# 685
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм доволна от уча.се, но много ме дразни политиката им да си дръпват автоматично пари от картата за новия абонамент. Това е огромна черна точка за тях. При регистрация, някъде там със ситен шрифт има отметка, която човека лесно може да пропусне. След една година само получих смс на телефона, че са ми дръпнали такса за подновяване на едногодишен абонамент Rage  Мразя такива "номера".

# 686
Благодаря. Някъде по форумите четох една мацка, която разказваше, че никога не си е изтощавала толкова много косата като след маска със сода.... Пробвала да се обезцвети, затова се притесних.
Правила съм си маски на лицето със сода и мед и си спомням, че действаха добре...

# 687
Betty L,
Тъй като съм работила почти 20 години в този бранш ето какво мога да те посъветвам:
Ако телефонът е в гаранция задължително се връща към оператора. И от там те го изпращат към лицензиран сервиз. Срок за ремонт-30 дни. Питайте дали не могат да ви дадат оборотен за този период.
В магазина може да ви кажат приблизителна цена на ремонта.
Не ходете в други сервизи, защото ако след ремонта устройството даде по-сериозен дефект от операторът няма да зачетат гаранцията.
Сетих се още нещо. Теленор имат услуга стар за нов. Може да проверите за колко биха го взели така и ако добавите парички да вземете нещо ново на детето.

Благодаря ви, момичета, за съветите и мненията за проблема с нашия телефон!

# 688
Поне няма да са с маски в час. Синът ми пита къде ще яде Joy, тийнейджъри с приоритети....
Хепи, а моя сподели, в понеделник вечер , че и в час били с маски. Отпаднало ли е това?
И при нас има учители, които изискват децата са с маски, въпреки че няма такова изискване. Онзи ден, едно момиче кихнало и госпожата и казала да си сложи маската.

# 689
Благодаря. Някъде по форумите четох една мацка, която разказваше, че никога не си е изтощавала толкова много косата като след маска със сода.... Пробвала да се обезцвети, затова се притесних.
Правила съм си маски на лицето със сода и мед и си спомням, че действаха добре...

Пробвала да се "обезцвети"? Със сода? Готварска сода? Нещо не е наред с информацията й.
Да не е опитвала по-скоро с кислородна вода и амоняк?
Не бих ползвала содата точно за обезцветител за коса. Слагала съм на моята срещу сърбеж - цвят никога не се е променял. Като малка се поразих обаче с амоняк и кислородна вода.

Betty L,
Тъй като съм работила почти 20 години в този бранш ето какво мога да те посъветвам:
Ако телефонът е в гаранция задължително се връща към оператора. И от там те го изпращат към лицензиран сервиз. Срок за ремонт-30 дни. Питайте дали не могат да ви дадат оборотен за този период.
В магазина може да ви кажат приблизителна цена на ремонта.
Не ходете в други сервизи, защото ако след ремонта устройството даде по-сериозен дефект от операторът няма да зачетат гаранцията.
Сетих се още нещо. Теленор имат услуга стар за нов. Може да проверите за колко биха го взели така и ако добавите парички да вземете нещо ново на детето.

Благодаря ви, момичета, за съветите и мненията за проблема с нашия телефон!

Той без друго не я зачита, ако дефектът е механичен - счупването на дисплей си го отчитат точно така. И то най-често е така - изпускане на апарата, което не е производствен проблем.
Откази за поемане на гаранциите при такива повреди съм виждала купища.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 12:07 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт