С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 647
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
Розичка, благодаря ти! Супер списък, ще се водя по него. И баничката е страхотна!
Моята дама тази вечер много се е разтанцувала в корема ми. Долу в дясно така си ме рови с ръчички, че направо ме стряска като започне едно рязко ръчкане.

# 181
Розичка, благодаря ти! Супер списък, ще се водя по него. И баничката е страхотна!
Моята дама тази вечер много се е разтанцувала в корема ми. Долу в дясно така си ме рови с ръчички, че направо ме стряска като започне едно рязко ръчкане.
Моля, моля. 😊 Познато ми е това чувство, едновременно ми става странно и сладко, усещам я сякаш копае с ръчички отвътре..😹🐰😍

# 182
  • София
1. Дрехи:
– 5 бр. бодита
– 5 бр. ританки
– 2 бр. шапчици за новородено
– 5-6 чифта чорапки
– 2 чифта ръкавички
– 2 жилетки
-- 2 плюшени гащеризончета
– Космонавт
– Комплект пелени – бархетни и памучни по 3 бр.

2. Препарати и санитарни материали:
– Перилен препарат за кърмачета
– Пакет памперси от 3–6 кг
– Подложки за преобуване
– Мокри кърпички
– Бебешки сапун
-- Кош за дрехите на бебето

3. Спално бельо:
– 3 големи памучни одеяла
– 2 комплекта чаршафи
– 2 хавлийки
– Обиколник за креватчето
– Матрак
– Протектор за матрак
– Чувал за спане

4. Хранене на новородено бебе
4.1. Ако кърмите:
– Много лигавници
– Помпа за изцеждане на кърма
– Контейнери или пликчета за съхранение на мляко
– Сутиен за кърмене
– Тампони за гърди
– Лосион за възпалени зърна

4.2. Ако сте на адаптирано мляко или давате кърма от шише:
– Поне 3 шишета
– Стерилизатор???
– Четка за шишета
– Препарат за бебешки съдове
– Кутия Адаптирано мляко
– Термос за вода
– Уред за затопляне на вода и храна
– Съд за преваряване на вода
– Уред за готвене на пара

5. Козметика за новородено бебе:
– Крем против подсичане
– Лосион за тяло/олио
– Душ гел за бебе

6. Аксесоари:
-- Залъгалка
– Четка за коса
– Нокторезачка
– Термометър
– Спирт от 70 и 90 градуса за пъпче
– Стерилни марли
– Памук
– Клечки за уши за бебе
– Пудра за пъпче (при предписание от педиатър)
– Физиологичен разтвор
– Ампули или спрей със солеви разтвор за нос
– Аспиратор за нос
– Капкомер
– Панадол бебе (при нужда)
– Чай Копър или анасон/капки против колики

7. У дома:
– Кошарка
– Повивалник
– Нощна лампа
– Музикална играчка за креватчето
– Термометър за въздух
– Корито с шезлонг за къпане
– Ергораница/слинг
– Бебешка гимнастика
– Бебешки шезлонг–люлка

8. На разходка с новородено бебе:
– Количка
– Чадърче
– Дъждобран
– Столче или кош за транспортиране в кола
– Чанта за бебешкия багаж
 -- Порт бебе
Джена това е списъка по който основно се водя аз, разбира се има неща които поне за сега няма да взимам, други които съм си добавила, но като основа не е зле, погледнете го. 😊 Принтирах го и си отбелязвам закупените неща. ✔️
 Ох, с моя нисък хемоглобин, както и очаквах, започвам желязо, което разбира се ми раздразни стомаха, но няма как, ще се пие- малко остана.

Silvia Купих помпа за кърма на NUK Jolie механична, надявам се да се "разберем" с нея, все ще се наложи да се изцеждам понякога. 🍼

П.С. Черпя ви виртуално с една домашна баничка. 🐮🥚🧀

Моят е същият + бебешко гнездо и бебефон/камерка със звук. 😊

Ох, тази баница направо ме кара да захвърля глюкомера и да си хапна, но няма... чак след раждането. 😁😁

# 183
За спирта за пъпчето - във всички списъци виждам, че пише 70 и 90 градуса. Ама защо и 70 и 90? Не може ли да се вземе един? Или ако не-кога се ползва 70 градуса и кога 90?

# 184
Аз ползвах 70 %  - тов.

# 185
90 докато падне, 70 след това докато се изчисти коричката.
За спирта за пъпчето - във всички списъци виждам, че пише 70 и 90 градуса. Ама защо и 70 и 90? Не може ли да се вземе един? Или ако не-кога се ползва 70 градуса и кога 90?

# 186
Добро утро и успешна седмица!

Изгубен, аз слагам утрогестан.
Тези с инвитрото слагаме до края.
Нещо ми се върти в главата, че до 38 г. с.
Знчи имаш около 5 седмици още, ако док не реши друго Blush

# 187
Тонет, предната бременност ми беше след инвитро и поставях утрогестан до 20 г.с. Спрях го точно след феталната морфология. Тази съм без инвитро и не съм поставяла изобщо.
Индивидуално е.

# 188
Момичета.. Излезнаха ми изследванията от кръв и урина, някой случайно да разбира малко повече от мен.. :/ аг каза, че само хемоглобина ми е малко нисък и ми каза какво да пия, питах за другите които не са в норма, ама нищо не каза.. Нещо ме ядоса - _-

# 189
И аз съм ин витро, но утрогестана ми го спряха в 20г.с
За помпата за кърма смятам да взема ръчна, че ще съм секцио и казват, че без помпа не можеш да се оправиш първите дни.
На мен от няколко дни ми се увеличи течението. Предполагам е нормално, но ми е неприятно доста. Другата седмица съм на лекар за издаване на 45-дневния болничен и ще ми кажа да ми пусне една МБ за всеки случай.

# 190
  • Sofia
Ще ме приемат в болница. Нещо от вчера съм с контракции, ходих сега при моята гинеколожка, праща ме, защото бебчо е много ниско.

# 191
Ще ме приемат в болница. Нещо от вчера съм с контракции, ходих сега при моята гинеколожка, праща ме, защото бебчо е много ниско.

Успех Жанинче ,предполагам че като ти сложат система и ще си успокой матката.
Аз все още съм на системи, довечера ще ми я махнат да видят как ще съм 1 ден и евентуално в сряда ще ме изпишат ,ако не Баев вика оставаш до 9ти месец тук 😁 Еи го къде е 🙄😁😁.

# 192
janin4eto_87 - стискай го този младеж Gift Heart

Розичка  - супер списък, моят мислен е нещо подобен, ще взема да го напиша, преди да съм забравила нещо Flowers Hibiscus

От петък бях в някакъв мой си филм (звъннаха от работа, че има болни от Ковид - ама мен от 1 седмица ме нямаше и реших, че вс е ОК и няма да си правя тестове, обаче.... в петък като ми стана една отпаднало, лека хрема, T и сякаш ми тежеше нещо в гърдите и по някое време се паникьосах. Писах на моята док и тя ми каза да пия парацетамол или нурофен, ако Т мине 38 градуса и да си направя ПСР тест. Ходих в събота сутринта и цял ден проверявах през 30 мин. дали е готов - излезе в 3ч през нощта - отрицателен Two Hearts)май и доста стресирах бебе и от вчера е направо в циркова фаза или е на някакъв парти маратон, тази сутрин от 6ч ме е събудил и само се върти и намества - той не рита, а прави лупинги.

Момичета, вие дали минахте на преглед през очен  - трябва май да се организирам и да мина и през това?

# 193
Жанинче, стискам палци да задържат бебчо максимално време. Болезнени ли бяха контракциите ти, мерихте ли шийката?
КитКатти, аз бях на очен в петък с направление от АГ. Имай предвид, че разширяват зениците, за да огледат дъната.

# 194
  • Sofia
Моята гинеколожка не ми гледа шийката. На нея и беше достатъчно, че бебето е хлътнало долу и главата се е насочила. Като прибавиш контракциите и че е пето раждане..директно ми разпечата направление. Тук предполагам ще ме прегледат, но още чакам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт