Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се сгъстяват китайските супи?

  • 911
  • 8
  •   1
Отговори
  • София, Лагера
  • Мнения: 2 556
Здравейте, дами!
Моля кажете ми какво се ползва в китайските ресторани за сгъстяване на супите? Докато са горещи са гъсти, като изстинат си стават съвсем течни.
Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 532
По принцип в китайското ползват много нишесте. Така че опитайте с него размито със студена вода - царевично или пшенично.

# 2
  • София, Лагера
  • Мнения: 2 556
Много благодаря за отговора!

# 3
  • Мнения: 8 621
Не мисля, че е нишeсте - то няма как да е гъсто при варене и течно при изтиване.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:15 от the Дорис

# 4
  • Мнения: 9 334
Нишестето в ориза го прави това.

# 5
  • Мнения: 8 621
Искате да кажете, че оризовото нишесте първо се сгъстява, а после се втечнява?
Странно, защото аз правя доста неща с оризово брашно и не съм забелязала такова нещо.

# 6
  • Мнения: 2 620
Като изстине се втечнява, защото вече сте яли от нея, от ензимите в слюнката, които има по лъжицата.

# 7
  • Мнения: 9 334
Дорис, не знам. Питах ММ, а той готви професионално и така каза..))

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 14 969
Аcer, е обяснила защо се втечнява.
Не само оризовото, и пшеничното се вречнява, ако е консумирано вече.
Детето затова не си оставя наядени кремче за после.

Общи условия

Активация на акаунт