Коледни и новогодишни идеи и декорации 2020 г

• 103 789
  • 1 459
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
А онлайн откъде мога да поръчам? Не че не мога да видя в гугъл, но предпочитам, ако някой е поръчвал да ми препоръча сайт. Simple Smile

# 1 111
  • Euskal Herria
Обикновено пускат в Лидл. Но иначе в сладкарските магазини - Сладката къща, Аромас хаус, имат физически магазини в София и работят. Имат и сайтове, можеш да разгледаш.

# 1 112
sea, аз съм взимала от Лидл захарни фигурки за декорация на коледните меденки. Виждала съм и онлайн в сладкарски магазини. Лепим ги с прозрачна глюкоза и четчица за рисуване, децата си играят с часове и оставям изцяло на тях Simple Smile

# 1 113
  • София
И ето вече стрелките заедно с дървената елха. Simple Smile

# 1 114
  • София
Привет, момичета.
Нахлувам в темата с питане дали сте пазарували от www.bagira.bg и по-специално питам за изкуствените елхи. Харесала съм една 180см за 41лв. ама се чудя дали няма да дойде някое твърде бледо копие на това от снимката Thinking На квартира сме и хем мястото е ограничено, хем не ми се дават повече пари, защото живот и здраве когато си вземем нещо наше настоящата елха ще бъде пенсионирана.
Скрит текст:
Не съм пазарувала от конкретната фирма, но доколкото виждам елхата е жилкова, а те май по принцип са по-евтини от фолийните. Т.е. клонките са изработени от нещо като кръглите четки, с които се мият шишета. Стоят гъсти и хубави, но отделните "иглички" са доста твърди и жилави и на мен специално  са ми по-трудни за украсяване. Другото, което не харесвам на жилковите елхи, е че клончето свършва рязко и няма нещо като връхче. Но всичко това са някакви не чак толкова страшни фактори. Елхата е на добра цена и на снимката изглежда доста прилично. Просто ще окачваш играчките или на кламери или си прави клюпчетата по-широки, за да могат да се вмъкнат в клончето. У дома имаме голяма фолийна и малка жилкова елха. Все ме дразни малката, но си я използвам вече 5-та година и нямам никакво намерение да я пенсионирам.

# 1 115
Да, като цени са сравнително евтини.
С играчките не ми е проблем - просто ще ползвам само по-големи, а малките, които няма да се виждат много - за котките в комплект с една мъничка елха, която ползвахме до сега и редовно докарваха до 'припадък' Grinning Взела съм си и от тези 'кукички' за играчки от Пепко - 100бр за 1,50 и няма да се мъча с нанизване и връзване на въженца, защото явно вече е модерно въженцата да си ги слага крайния потребител Grinning
Днес правя последна обиколка из града за елха от физически магазин и ако не харесам нещо - взимам тази пък после ще дам отзиви Simple Smile
При нас подобни жилкови елхи са на 40лв за 90-120см, което и ме накара да ровя в нета ...

# 1 116
  • София
Мерси за отговорите! Blush

# 1 117
Зизу, преди години бях взимала елха от Икеа за около 50лв, много хубава и реалистична и със сравнително малък диаметър, спрямо височината - много подходяща за по-тесни пространства. На сайта гледам, че имат намаления, но пък за някои елхи ми дава наличност по 1бр. в София. Ако обикаляш и имаш път натам, мисля че си заслужава да видиш на място. Във всеки случай преди години това беше една от най-хубавите елхи, които можеха да се вземат на подобна цена.
Ето например една налична 220см с намалението е 50лв: https://www.ikea.bg/products/christmas/christmas-trees/christmas … dna-elha/00429105

# 1 118
Еделвайс, благодаря, но за жалост съм на другия край на страната, в малък град и за това няма как да я видя на живо. Но пък в сайта на Икея въобще не съм поглеждала, та и там ще хвърля един поглед Simple Smile

# 1 119
  • München, Deutschland
Момичета, появявам се отново с малко снимки. Simple Smile

Малката баня е отдавна украсена, но все не стигах да я снимам. Това са нишата за неща и вратата.
Половинката каза, че вече искал да си окачва там хавлията, да не бутнел нещо. Joy Попринцип само един голям халат/хавлия окачаме там и ако имаме гости, те си слагат там кърпите, другото си стои на лирата, така че му се радваме така. Simple Smile

За този гирлянд, който си мъкнах от София Grin имах други планове, но те изискваха да се забие пиронче или нещо подобно, затова отиде над Икеа-шкафовете в спалнята, заедно с едни лампички, които нямаха приложение. Simple Smile Окачих там и наши снимки от 2020, които също са обиколени от лампички, за да имаме нещо и в спалнята. Simple Smile

И един поглед от барбарона, в който си седях снощи. Simple Smile На масата се вижда венецът с 4те свещи за 4те адвента, а пък на венеца с канелени пръчици и сушени портокали му намерих място на прозореца. Wink Тази врата не може да я отваряме вече, но към терасата може да се излезе и от кухнята 1 метър вляво, така че не е голям проблем. Wink

Имам снимки и на новата маса, като кача, ще покажа и нея.
Иначе уших 4 покривки Rolling Eyes, прекроих 2 коледни пижами и вече са в употреба Hug, изпекох около 5 кг сладки, от които към 4 вече пътуват за България Articulated Lorry, направих един венец за вратата отвън, че ми останаха клонки, остава само да го окачим днес, че не мога сама. Simple Smile

Тези подаръци тръгнаха и те за България, заедно с още няколко. Можеше и по-добре да опаковам, но бях ограничена в масата на багажа, а и реших, че е по-добре да си получат хората нещата преди Коледа, ако ще и без украса Grinning:

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 10:44 от chrissy

# 1 120
И не добри снимки от мен-купих си 4-5 лампички за бутилки и от седмици си светим Simple Smile

Много се извинявам, но откъде ги купихте? Опитвам се да намеря сайта, който една от съфорумките пусна и за съжаление е безрезултатно.

# 1 121
# 1 122
  • München, Deutschland
Копирам снимки от темата за масите. Simple Smile
От вчера имаме нова маса за втория адвент. Малко се затрудних, защото исках да е червена, а пък почти нямам червени неща вкъщи. И гномът ми най-накрая е готов, горкият, доста време почака. Wink

# 1 123
Хайде и на нашата елха ѝ дойде редът:
Скрит текст:

Има още детайли насам-натям, по някои може още да се помисли и поразмести, както и много лампички (далил не прекалих?), ама ако ги наснимам всичките, какво ще качвам до Коледа? Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 19:53 от Анонимен

# 1 124
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И не добри снимки от мен-купих си 4-5 лампички за бутилки и от седмици си светим Simple Smile

Много се извинявам, но откъде ги купихте? Опитвам се да намеря сайта, който една от съфорумките пусна и за съжаление е безрезултатно.

сайта е сувенир.бг Wink в единствено число, защото се оказа, че има и в множествено.
цената май беше 60ст, но са с минимална поръчка 10 бр.

Общи условия

Активация на акаунт