Коледни и новогодишни идеи и декорации 2020 г

• 103 746
  • 1 459
  •   1
Отговори
# 1 305
  • При елфите ...
Aredhel, разбира се, ама то е най-обикновен клон. Като си го донесох от гората и го метнах на шкафа (за да не го счупя, ако го прибера някъде), си мислех да го боядисвам бял. После като почнах да украсявам, още не му бях намерила място и приложение и просто го оставих където и както си е и му накичих едни "излишни" дървени играчки. Пък като дойде и снежният човек, много добре се върза Simple Smile
Скрит текст:

La_Valletta, изглежда е метал, но е направена много добра имитация на боядисано дърво - с пукнатини и дупчици.
[/spoiler]
Страхотно се е получило...

# 1 306
  • Австрия
Еделвайс, много хубаво е станало Heart Eyes

# 1 307
Елхата преди няколко дена, връхчето вече го оправих, няма наклон ))). Тазгодишни придобивки - връхче, много красива зелена топка и огледалце.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 19:01 от La_Valletta

# 1 308
  • При елфите ...
Елхата преди няколко дена, връхчето вече го оправих, няма наклон ))). Тазгодишни придобивки - връхче, много красива зелена топка и огледалце.
Скрит текст:

[/spoiler]
Много ми харесваааа... и каминката също...

# 1 309
Моята елха милата заприлича на нищо. Детето се вре, бута я, мести играчки, слага по няколко на клон, че си били ходели на гости😀ляга под нея, забърсва я всеки ден с дрехите, разбутва, днеска я и събори. Прави си палатки там. Измършавя, няма вид горската,положението е неконтролируемо. Замина ми украсата Еми здраве да е!
Утре ще пренарджедам както явно и всеки ден до Коледа!

# 1 310
  • Sofia
Точно така,Мис,здраве да е!Важното е,че детето се забавлява.SmileРадвай му се и на него,и на тези моменти.Като порасне,няма да бута и размества.Wink

# 1 311
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
знаете я нашата елха - традиционно се украсява от Горинич на принципа "всичкото яйце в чУрбЪтЪ", т.е. всички и всяка играчка, гирлянди и дрънкулки на елхата, до постигане вида на средно голяма купчинка, но лъщяща и блестяща, и светкаща. Simple Smile
е, тази година изненада - Горинич отказа да украсява елхата - правел някаква програма. бащицата и той - трябвало да си пише някакъв отчет.
сглобих я, подредих я минималистично. хареса ми.
и в следващия миг, докато ѝ се наслаждавах, се появиха и двамата за да ми обяснят, че е "постна" и  ѝ трябвало още украса.
благичко разясних, че два трупа под нея няма да я украсят много. Simple Smile показвам и на вас. макар да имам съмнения, че утре по-недораслия все пак ще се включи и ще смени вида. Simple Smile

и малко пред апартамента Simple Smile "елхичките" са маскирани мушкати

# 1 312
Моята елха милата заприлича на нищо. Детето се вре, бута я, мести играчки, слага по няколко на клон, че си били ходели на гости😀ляга под нея, забърсва я всеки ден с дрехите, разбутва, днеска я и събори. Прави си палатки там. Измършавя, няма вид горската,положението е неконтролируемо. Замина ми украсата Еми здраве да е!
Утре ще пренарджедам както явно и всеки ден до Коледа!

През 91-ва някъде, когато големият ми син тъкмо беше проходил, минавайки покрай елхата/беше на високо/ просто небрежно я хвана за една от клонките. Тя се строполи на земята. Елхата беше жива, а играчките - стъклени. Гледката беше неописуема Laughing Останах без играчки, а бодлички от елхата при всяко чистене намирах къде ли не.

# 1 313
  • София
В очакване на празника у дома. Светли празници на всички! Simple Smile

# 1 314
Уна, магично е у вас, като в приказка!
Аз си направих много красива "горичка", но понеже е на прозореца, не успявам да снимам. Качвам две снимки, с малко повече въображение може да си го представите. 😆

# 1 315
Мис Каролин Бингли,  една идея, ако позволиш. Записвай я, прави и клипчета и я остави да се забавлява. Знам, че това, което прави в момента е в разрез с принципите ти за коледна украса Grinning, но ти обещавам, че точно тези записани моменти след 10-тина години ще ви карат да се смеете до сълзи двете гушнати на дивана и гледайки клипчетата. При нас това е традиционно вече, дъщерята като малка също имаше своя гледна точка за украсата Joy и макар тогава технологиите да бяха доста зле, записаните моменти на "проскубаната елха" и "готвенето" с гирлянди и играчки от елхата ни забавляват до сълзи. Даже миналата година и подарих малко коледно албумче със снимки на всичките и коледно-новогодишни изцепки, които съм успяла да заснема с по едно копие за бабите и дядовците. Излишно е да казвам, че се превърна в най-любимият подарък Heart Eyes.

# 1 316
  • Бургас
Уна,страхотна украса! Като от списание! Браво!

Софт,харесва ми украсата ти! Много добре се е получило с клонките!

Имам си и аз едно клонче у дома,от няколко години,но се поначупи доста и трябва да го сменям за догодина.
После ще ви го покажа.

Моите деца,като бяха малки,елхата ни беше една мъничка,която стоеше на шкафа. Но те решааваха,че това е метла и метяха по земята с нея. Оцеля все пак и пак си я украсяваме. Ето я от миналата година,че тази още не съм я сложила.

# 1 317
Така е, мили спомени остават. Моята голяма дъщеря, преди години играеше "балонът се надува" с играчка Дядо Коледа на нейната височина. 😂 Сега се включва с голямо желание във всички коледни дейности и постоянно прави забележки на малката като нападне елхата. 😀 Вчера приключихме и със сладките, там също много помага.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 14:56 от -soft-

# 1 318
Мис Бингли, това са хубави неща Simple Smile Винаги съм обичала и украсявала за Коледа. След като се изнесох от бащиния дом и преди да имам деца, исках всичко да ми е едва ли не перфектно и понеже си поживяхме с ММ без деца известен брой години, се чувствах "господарката на Коледа". Като бяха по-малки децата, в първите години, гледахме елхата да е на високо и недосегаема, но най-вече от съображения за сигурност. После оставих всичко в техни ръце, не съм оправяла след тях  - еми не беше перфектно, но беше толкова весело, че не бих заменила тези Коледи за нищо на света. Сега вече са големи ... девойката украсява по-добре от мен, но има собствена стая и основно там се вихри, а младежът почти насила го накарахме да се включи тази година. Всичко отново е както го искам и където съм го сложила, но виждам вече как предпочитат компанията на приятелите си и след някоя и друга година, ще им виждаме очите само на вечерята на Бъдни вечер. Та така, радвай се на тези моменти, че бързо отминават и после е някак тъжно, че всяко нещо остава точно на мястото, на което самата ти си го поставила.

# 1 319
  • София/Севлиево
Много красоти видях в темата.И много идеи почерпих за следващите години.
Ето и още малко от мен от другият ни дом,в който ще посрещнем празниците

Част от нещата светят,но за в момента нямам налични снимки.Най-много ми харесва зимния пейзаж,на който лампичките са лед и се пускат с едно копченце отстрани на картината.Съвсем случайна и импулсивна покупка от днес от Била в Севлиево (където сме) и където всички налични коледни декорации са с намаление (картината с 50% взех я само за 5 лв).

Общи условия

Активация на акаунт