Ето, идва най-щастливия ден, когато две черти ще има и за мен ! ~бебеправене 380~

• 32 057
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Набързо ще се включа, че не е никак много особено за небременни жени с проблеми и ще кажа защо. Мои приятелки са прекарвали часове в този кабинет, за да разнищят "пъзела" и после са имали здрави бебчета. И никой друг не е успявал да им помогне, та, ако такъв е случаят и това е цената - изобщо не е висока. Сега предполагам, че ако отиде жена без проблеми, планираща само бременност, или такава, която тепърва започва да се лута и още не е обиколила цяла София и не е изгубила години наред, да - на тях ще им се стори много. Освен това, Сигридов не е панацея и едва ли ще може да реши абсолютно всеки проблем и да помогне на абсолятно всяка жена, но определено е помогнал на много жени, които вече са нямали друг вариант.

# 706
Стиснати палци Ели!
Дрийм, да се насища само чертичката!

Да ви кажа момичета мен цените вече въобще не ме изненадват. Преди 3 години в Щерев ни поискаха 1000лв за някакви тъпи хапчета за мъжа ми. С всичките инвитрота вървят хиляди левове които не се покриват от фонда, само за изследвания сме дали няколко хиляди. При Русев за иимунологичните пак бяха няколко стотин, при Паскалева е по 200 всеки път. Такива са ни цените вече. Само ми е мъчно че със сигурност има двойки които имат нужда от тези доктори, но не могат да съберат такива суми. Не е честно.  Но както всеки друг продукт и те се котират за примимум услуга и затова са скъпи. Малко все едно си купуваш айфон.  Поне да речем услугата е по-добра, защото в големите клиники пак вадиш такива пари, но резултатът често е 0.

# 707
Рали, ти къде ходиш на репродуктивен или обикновен АГ? Ще отида при Русев,но в тази връзка се замислих какво ви е мнението за д-р Явор Малинов? Някакси не ми се иска от едно инвитро да скачам на друго, а да се огледат нещата и да се потърси причината, което в Щерев няма да стане ...
И докато си пишех коментара прочетох Strawberry,та не знам може би трябва да се насоча към Калчев....иначе първоначално и мен ме отблъсна цената, въпреки че и аз като Марго съм готова да платя всичко за да ми се разреши проблема, но принципно не е правилно да ти извиват ръцете...защото и до сега сме дали не малко хиляди и няма резултат...

# 708
А какво се случва с жените с проблемна бременност, които работят за да кажем 800лв на месец.
Някак много елитарно ми идва с тези цени, човешкият аспект да помагаш ми се губи.

# 709
Това имах и аз предвид. Без пациенти няма да останат, а и съм убедена, че са специалисти, които са помогнали и помагат на много двойки, но като човек, който в момента е в ситуация да няма пари да продължи гледам и от тази гледна точка. И обикновено не е само до прегледа, следват изследвания, евентуални хирургически намеси, всичко струва пари. И фондът за инвитро не е панацея, не всеки се класира веднага за заповед.

# 710
Благодаря за подкрепата за изследванията ми, а тези на ММ са добре, вит. Д е нисък, ама ще го оправим ! Златни, златни сте ! Heartbeat
Днес ми е крив ден, нещо не мога да си наместя розовите очила.

Аз съм от тези, които биха платили 220 лева (предвид историята ми), Обаче нещо , интуицията ли е какво е - малко в повече ми дойде всичко с откриването и изобщо сагата "Сигридов и Сие". То го чакаме цяла година, отвори клиника - часовете свършиха мигновено и мистично, дори много бързо преди обявената дата. Калчев си заряза пациентите от днес за утре. Ай на бас, че и неговите часове вече сигурно са свършили. И после ... 220 лева само, за да се запознаете  и то за 30 минути , нещо за нашият стандарт ми идва прекалено много, както каза за Иви и семействата с по-нисък доход и елитарно.

# 711
Да. То е ясно, че и тази клиника/център няма как да се поддържа без пари, обаче, както Ив каза човешкото се губи някак. И за съжаление много, наистина много двойки с проблеми няма как да си го позволят! Само изследванията, които са по списък на д-р Сигридов за жени с А са няколко стотин лева + преглед + .... За това връзваш червен конец около кръста и се молиш за чудо!!! Тъжно е!

# 712
Аз съм при Корсачки – нещо средно е между репро и нормално АГ- и го препоръчвам с две ръце. До преди няклоко години е бил в Токуда, може да разровиш форума, има мнения за него. Прекрасен лекар и човек, има частен кабинет и не се чака за час двеста години, сравнително се спазват часовете, а не да висиш още 3 часа при запазен такъв и цените му са повече от разумни. Не знам до колко е перфектен що се касае до инвитро, защото още не съм опряла до там, надявам се и да не ми се налага. Също виждам че доста бременни жени с тромбофилии се следят при него, защото е нещо в което е добър.
Както и други момичета писаха, не е въпроса в парите. За мен е важно отношението и компетентността на лекаря. Тея светила дето те гледат отгоре като касичка не са за мен. За това и толкова ми допадна Русев. Вярно е че първоначално пуска не малко изследвания, но има отношение, отделя колкото време е нужно, отговаря на всички въпроси и въпреки че като читави репродуктивни имунолози са само той и Конова, прегледа му е 40 лева. Не взима пари за коментар на резултати.
При един Начев си 100 лева назад още на добър ден. Аз разбирам че всичко си има цена и я плащам, но някои хора просто прекаляват.

Рали, ти къде ходиш на репродуктивен или обикновен АГ? Ще отида при Русев,но в тази връзка се замислих какво ви е мнението за д-р Явор Малинов? Някакси не ми се иска от едно инвитро да скачам на друго, а да се огледат нещата и да се потърси причината, което в Щерев няма да стане ...

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 14:09 от Raulista

# 713
  • София/Севлиево
Ей,дори Престото не поиска малко да ме излъже...Остава да чакам и дано е по-скоро,че вече доста се поизнервих.Сори,че ви разочаровах,но аз си знаех(октомври както казах дори не усетих да имам О,и нищо чудно това да е от онези прословути междусезонни ановулаторни цикли).Нищо де,поне до 10 се надявам да почна стимулацията и ако все пак ми е писано ноември ще съм бременна.Хм,в новогодишната баница ми се падна бебе,ама то не остана време.Миналия път като ми се падна забременях със Слави,дано и сега проработи...

# 714
Ех, жалко, Ели! Не се отчайвай! Пожелавам баницата да донесе късмет и тази година вече, да се бориш я за къща, я за кола! Бебето да е отметнато! 🍀

# 715
Ей,дори Престото не поиска малко да ме излъже...Остава да чакам и дано е по-скоро,че вече доста се поизнервих.Сори,че ви разочаровах,но аз си знаех(октомври както казах дори не усетих да имам О,и нищо чудно това да е от онези прословути междусезонни ановулаторни цикли).Нищо де,поне до 10 се надявам да почна стимулацията и ако все пак ми е писано ноември ще съм бременна.Хм,в новогодишната баница ми се падна бебе,ама то не остана време.Миналия път като ми се падна забременях със Слави,дано и сега проработи...

Жалко, но има време до новата баница с късмети. На мен 2 коледи поред ми се падаше и нищо. На третата се падна на ММ и е сега баш за коледа го чакаме...

# 716
Ели, никакво предаване, а пълен напред.
Има още 2 цикъла до 2021! Hands Facepunch

# 717
Ели, много съжалявам, но ти пожелавам до края на годината да се е сбъднало Flowers Four Leaf Clover Аз все го търся в тая баница тоя късмет и накрая миналата година от първия път се падна и пак не се сбъдна Confused
Рали, още веднъж благодаря и те орисвам да не стигаш до никакво инвитро, ще ти се случат нещата най-много с някоя вливка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 718
Вчера си мислех точно за цените на Сигридов. И аз си мисля, че не са за нашият стандарт. Но от друга страна, ако ми помогне ще се оправдят. В Надежда плащам много по-малко, ама не смея да задавам въпроси и да говоря, защото ми се карат. Изследванията се поглеждат с половин око, ако сме в настроение и т. н. Дала съм не малко пари за прегледи и нищо не правят за високото ми LH. Не знам дали ще се спазват часовете, ще изчакам да видя отзиви за това. Ние сме и с мъжки фактор и ме знам колко ще е полезен този лекар, но в крайна сметка може да опитаме. Лошото е, че едва ли ще е нужен само един преглед.

# 719
Ех, Ели, толкова силно стисках палци на това странно закъснение Sad Ами хайде да идва тогава, че да си продължите по план !

Аз също искам да се включа по повод цените. Еми не знам кое им е нормалното ? Къде плащате по 220лв за преглед ? Русев назначава скъпи изледвания , но са еднократни, а прегледа му е 40лв. И отивайки при Калчев и Сигридов не ви мърдат нови изслевания за нови стотици левове. Плюс контролните изследвания. Като гледам ще имат и лаборатория и като гледам космическите цени на всички в тази клиника, страх ме е да разбера ценоразписа на лабораторията.
Между другото, видяхте ли 600лв за хранителния режим ? Grinning
Това да издевателстват над хората с проблеми не е нормално. Не е нормално, защото отчаните семейства ще изтеглят кредит и ще им ги дадат. Няма да останат без пациенти и 400лв да им е прегледа за съжаление. Но редно ли е ? Не печелеха ли стотици хиляди и до сега ? Хората с репродуктивни проблеми се увеличават, няма да останат гладни и боси.
И за всички , които пък казват, че ако 220лв им спестят обикалянето по доктори и хилядите изследвания, ами съмнявам се.
С какво Калчев, който за 1 година не ми помогна да забременя срещу 40лв на преглед, ще ми помогне срещу 200лв ? С цената се качва и таланта ли ? А цените за операциите ? Тези, които правеше в Щерев срешу 2200, сега в МЦ Сигридов ще са сигурно 4000 и ще са извънземни ли ? Не е лошо да се приземим и да се смирим малко. Още с поведението си да зареже всички пациентки, дето са се редили за час като през социализма на списък за кола и ТВ, беше крайно неетично. Показвайки ,че май не е толкова важна хипократовата клетва, колкото банковата сметка. После красивите приказки, как нямал да ни изостави и щял да бди над нас, видиш ли като орлица, докато стажантката-собственичка на клиниката си разиграва коня. Нямал да напуска клиниката , ама нямал да преглежда.До днес, когато си отвори графика за записване при Сигридов срещу 180лв ( ама май щяло да има промоция до 120лв за вече съществуващи и пре...ани негови пациентки). Явно трябва да се почувствам специална от този мил жест. Еми , сори майка, долно е !
Отплеснах се на тема прелъстена и изоставена, ама идеята ми беше, че като пациентка на Калчев не виждам с какво ще оправдае тази цена, която си е поставил.

Общи условия

Активация на акаунт