Ето, идва най-щастливия ден, когато две черти ще има и за мен ! ~бебеправене 380~

• 32 052
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Склонна съм да се съглася с Локо тук. Между другото, на много места все различна и противоречива информация се споделя и обсъжда: Калчев последно ще работи ли още в Адела и ако да, какво ще прави там? Като казвам работи имам предвид дори само част от времето да е там или само за определени процедури/прегледи/интервенции. Или изобщо няма да прави нищо в Адела вече и се изнася окончателно при Сигридов?
И наистина, на мен не ми става ясно какво се случва с десетките жени, с които е започнато "нещо" - няма значение на какъв етап?

# 721
  • София
Аз мисля, че всичко си има цена - има евтино, има и скъпо, има и средно - както с всеки продукт, така и с всяка услуга. Важното в случая е скъпото да оправдава очакванията и реално да струва колкото струва. Човешкият опит и професионализъм са неизменни, и трябва да бъдат оценени, когато заслужават. Рискът от разочарования, обаче, когато по-скъпа услуга е избрана е по-голям, защото потребителите очакват не просто повече, а много повече.
Хубав ден, момичета, и сбъдване на двете чертички в оставащите месеци от тази година!  Yellow Heart

# 722
Съжалявам Ели! Стискам палци тогава да дойде по-скоро и да започвате. Ноември ще е твоят месец!
Много ми е гадно да гледам позитивното Локо така ядосано. Тъпа ситуация. Надявам се скоро да има някакво положително развитие и да ти стане по-леко.

# 723
И аз съжалявам Ели... Има още време до края на годината, желая ти да се сбъдне късметчето Flowers Four Leaf Clover
Ох голям сериал стана с Калчев. От една страна е много висока тази цена, като се имат предвид стандарта в България цената на всички последващи изследвания... От друга, ако насреща има подробен, задълбочен преглед, да има време да чуе въпросите ни и да отговаря, терапиите да са адекватни, както и назначените интервенции, тогава съм съгласна.
Във Варна на частно са ми вземали по 80-100 лв за преглед за едното нищо. Аз нали бях писала, че и при Владимиров ще ходя за консултация. Е при него прегледа е 110 лв, изненадах се често казано, но човека разгледа всеки мой лист с изследвания и коментира. Много полезен ми беше прегледа при него, просто защото ми обясни нещата как стоят. Много ще се радвам, ако мога да имам такъв преглед и при Калчев, защото знам и усещам, че има голям опит, но не може да го сподели. Ще видим как ще се развият нещата, не го знам как планира да работи на три места. Надявам се да съумее да си организира работата и всичко да си заслужава.

# 724
Хорааа нахълтвам. Вижте, вижте, имам положителен тест за О с тия поликистозни яйчници 😍😍😍. Дали е верен? Малее не мога да повярвам, за пръв път от юли виждам и за пръв път ползвам такива. Направо на майтап си го направих Bowtie

# 725
Действайте гърл, не му се чуди Grinning

Ели, много жалко, хайде да идва и ноември все пак да ти е на късмет!

# 726
Хайде Гърл, започвайте маратона и след две седмици такова усмихнато човече и на тест за бременност Grinning

# 727
Winter, a дано! Bowtie

# 728
Здравейте прекрасни момичета.Следя темата ви отдавна и реших, че е време и аз да се включа, пък дано сте ми на късмет.Имам прркрасен син на 11 години, една прекъсната бременост миналата година поради много кофти причини и една биохимична от миналия месец.Чакам си сега цикъла, за да можем да подновим опитите.Желая успех на всички тук.Страхотни сте.

# 729
Мили момичета,
вчера мина втората фетална морфология и идвам да ви наръся с розов прашец за късмет!!!

За нас...
Аз съм на 30, той на 39г.
С приятелят ми живеем на семейни начала от 10 години, като в последните 7-8 години не сме се пазили. Съответно бебето не се получаваше дълго време. Не мога да кажа, че ни е било фикс идея, но не сме се и оставяли съвсем на течението. Посещавах редовно АГ (живея в областен град), но според нея бяхме млади и всичко щеше да е наред, да продължим да опитваме. Мъжът ми е претърпял преди години  операция от варикоцеле, тогава била успешна, след като се изследвал след определен период.
Реши все пак да посети уролог, назначиха ми две спермограми, които го изпратиха да направи в държавна и частна лаборатория и двете бяха с добри показатели.  След известно време във форума тук бяха пуснали тема, в която на въпросите отговаряха специалисти. Заличих имената на моите документи от профилактични прегледи, както и на спермограмите  и ги пуснах във форума. Получих неочаквано бързо отговор, който гласеше, че от тези документи не може да се направи извод. Препоръчваха ми преглед и консултация с репродуктивен специалист. Междувременно уролога беше казал на мъжа ми да пробваме с инвитро, след като толкова време не се получава. А аз му отговорих "Инвитро ли? Кой е този специалист, който насочва към инвитро без да се знае проблема? Не може да няма по-лесно решение.". Инвитро ми звучеше мнооого страшно. От една страна знаехме, че нещо не е както трябва, но чак пък инвитро... И защо ли точно на нас? Няколко дни бях в шок от изказването, но и душата ми не беше спокойна. Не се чувствах пълноценна от бездействието.
Издирих координати на доктора, който тогава ми отговори във форума и си записах час. Реших, че няма да бездействаме, ще търсим проблема по-задълбочено. Звънях на номер, който намерих в нета, никой не се обади. След около час ми се обади лично доктора, при който исках да запиша час. Поговорихме по телефона, предложи да ми направи преглед по време на цикъл, тъй като ще може да огледа по-добре как върви цикъла. При което бях в шок... Той усети и каза да не се притеснявам, много често преглжда жени в цикъл. Доверих му се. Записах час и след няма и месец бях в кабинета му. Консултацията продължи много дълго. Даде ни списък с изследвания, които според него е добре да направим, но все пак подчерта, че е добре да тръгнем от тези за мъжа ми. Така ще е по-евтино, тъй като изследванията при мъжете са много по-малко. Насочи ни за нова спермограма и то в репродуктивна клиника, която ние си изберем. Методиката на изследването била различна от тази, която са направили в държавната лаборатория. И така... Проблема се откри! Резултат: олигостеноазооспермия, 4% морфология.  Направи още една спермограма в съвсем друга клиника - потвърди резултата от предната. Мъжа ми направи консултация с андролог - д-р Кацаров, който прави операции, но в неговия случай каза, че не може да даде голям процент шанс за успеваемост. Бяхме изправени пред дилема - да се оперира и да се надяваме за чудо или да действаме с инвитро. Поговорихме и решихме - Инвитро. Няма за кога да отлагаме. Много години се надявахме на това чудо да се случи само.
Изобщо не е ставало въпрос дори от репродуктивния специалист да се самофинансираме - той беше категоричен - имате право с този мъжки фактор на финансиране от държавата. Подготви ни документите, входирахме  ги в ЦАР и до един месец бяхме одобрени.
Пуснах се в битката инвитро, без да съм много наясно какво точно предстои, но лекарят винаги ни обясняваше много подробно какво предстои, как мисли да подходи и бях много спокойна. На този човек му се доверих още от първия ни телефонен разговор.  Стимулацията направихме февруари. По настояване на лекаря беше много лека и щадяща за мен, започнахме с много ниски дози, които променяше при необходимост. Отложихме трансфера поради повишен естрадиол и замразихме ембрионите. Март месец обаче дойде пандемията и клиниката спря да прави процедури, спомняте си вероятно онази глупава заповед на Министерството на здравеопазването, за която се борихме и тук да я махнат. Въпреки, че не правеха процедури, продължихме да контактуваме с доктора и при възникване на въпроси от моя страна, той винаги бързо отговаряше.
И така юни месец вече направихме трансфер, който се оказа късметлийски.
Бях бременна за първи път в живота ми! Две черти, високо чхг!  Толкова леко и бързо мина цялата процедура, че дори не можех да повярвам, че се случва.
Разбира се, не може да е всичко розово. Тъкмо разбрахме добрите новини, а то взе че мъжът ми хвана Ковид и го приеха в болница, а мен карантинираха вкъщи. Притеснена звъннах на доктора, че не мога да отида на първия преглед за потвърждение на бременността, а той ме успокои и каза, че е на мое разположение 24/7 и да му звъня за всичко, което ме тревожи. За да е още по-тежко положението една вечер прокървих и се наложи да му звънна в 4 сутринта и той веднага ми даде съвет какво да правя, за което безкрайно му благодаря.
Мъжът ми се възстанови, изписаха го, мина карантината, тествахме се отново и отидох на преглед. Имаше частично отлепване на сака,  което благодарение на телефонната консултация по никое време бяхме овладели.
Бебето сега е добре, в момента съм в 21гс+2. Дълго е 27см, тежи 385гр., отговаря по всички показатели за срока на бременността.
Не знам как ще се отблагодаря на този прекрасен Човек и Професионалист, при когото имах късмета да попадна.
 Мили момичета, вече от опит мога да твърдя, че инвитро процедурите не са никак  страшни, когато срещнете правилния специалист.
Тези дни чета, че някои от вас чакат с месеци, за да запишат час при някой известен лекар.
Съвет - не е необходимо! Не губете време по натоварените и скъпи клиники. Намерете лекар, който работи със сърце и му имайте доверие. Това е формулата за успех.
С две ръце и от все сърце препоръчвам на всички, които не са избрали още своя репродуктивен специалист - д-р Георги Станулов, МЦ Афродита (срещу мол Парадайз).
Винаги е на разположение, винаги адекватен в работата си, прекрасен Човек (от онези, които са рядкост в днешно време). И не е необходимо да чакате с месеци, за да сбъднете мечтата си. Не отлагайте сбъдването на мечтите, направете го веднага! От нас зависи!

Успех на всички чакащи чудото на живота! Flowers Four Leaf Clover

# 730
  • София/Севлиево
Като чета какво се случва при Калчев и как процедира Станулов все повече се убеждавам,че не сгреших като избрах него.Ама пусти цикъл не иска да дойде.Дано пак не решат да спрат процедурите.Иначе от днес сме у дома на онлайн обучение и излизането навън ще се ограничи максимално в следващите три седмици-тамън достатъчно за стимулация и трансфер...

# 731
# 732
Ели дано вече дойде и да започнете! Чакам с нетърпение да ни се похвалиш❤️!
Ggirl действайте, много стиснати палци! ❤️
Orenda90 благодаря минавам под прашеца! Благодаря за надеждата! Лека бременност! ❤️
Tortelina Добре дошла и успех! 🍀

Аз да се рапиша. Явно и този ще е дълъг цикъл, като предния, днес е 33 ден, отрицателен тест (от чувствителните) 🥴. Така че да идва и да си отива!
Успех момичета! ❤️🍀🙏

# 733
Оренда супер и мерси Simple Smile
Ели айде да идва или да не идва по хубав повод Simple Smile
Станулов е много човечен, само че той е лекарят, с който много се разминахме, след едно мое чакане почти 2 часа пред кабинета в неяснота колко още ще чакам. Не можех да си го позволя към този етап - нова работа, също не бяхме и готови за инвитро, та може и това това да беше.
Мерси за инфото момичета за връзката Б12 - желязо. Чакам имунологичните и ще се консултирам и ще питам и за това. Желязото ми е малко под норма и феритина също, хемоглобина се държи Simple Smile
п.п. нямам вече левкоцити, нещо временно е било.

Маргото - палци и палци

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 12:08 от Одри

# 734
Orenda, много ти благодаря за споделеното и за прашеца Heart Hug
Одри, скоро не съм ти пожелавала късмет Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Ех Believe - че, ако минат още дни се тествай пак може пък да се покажат две чертички Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт