През първата си бременност съм развила пиелонефрит , който стана хроничен поради невъзможността за ефективно лечение . Планирах да не забременявам преди да си оправя бъбреците , но ето че съдбата ме изненада . 2 г и 3 м след първото раждане съм бременна в 8ма седмица и притеснението и негативните мисли завзвеха ума ми ... От няколко дни си мисля на къде може да се развие този пиелонефрит с напредване на бременността .. страх ме е от бъбречна недостатъчност при мен , не се тревожа толкова за плода , защото слава богу първото ми дете няма никакви проблеми . Обаче аз съм с постоянни болки в лумбалната област . Има ли сред вас изкарали 1 или 2 бременности с пиелонефрит ? Как протекоха ? Какво беше лечението ви? Имаше ли проблеми при бебето ? Следящия ми АГ каза ,че за сега не може да ми каже дали заболяването ще създаде проблеми през бременността...
. Всичко с тази бременност беше наред до 20 г.с. Тогава получих остър цистит,без задържане на урина в бъбреците.Нефролозите се помъчиха да лекуват с билкови препарати, докато излезе стерилната урина. Нямаше ефект. Положението се влоши. Резултата беше ешерихия коли 10 на 5., вдигане на висока температура,втрисане и т.н.т Вкараха ме в болница,където лежах 7 дни на венозни антибиотици.Изписаха ме с домашно лечение 5 дни- сефпотек. 3 дни след спирането му всичко се повтори: температури,изследвания,болници.... антибиотици... Вече пия 7 антибиотик. Изпробвах абсолютно всичко за което съм чула и което са ми изписали: уростаб,уринал акут,урикод форте,чай за бъбреци,чай от червени боровинки и всякакви бабини рецепти, но нищо не помага. За щастие за момента бебето е добре. Ходих при различни доктори: нефролози, уролози, аг, на всички мненинето е едно и също: бебето притиска единия бъбрек и уретерите и създава благоприятна среда за развитието на бактерията. Вчера бях отново на преглед при аг, който каза, че ще се стараем да избутаме декември месец и ще се предприеме родоразрешение. Притеснявам се тъй като ще съм в началото на 9 месец, но все пак докарахме до тук, така че се надявам всичко да е наред.