Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Самотна майка??

 • 9 074
 • 106
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 27 774
Не съм съглана Мама Ру. Ти си сам родител, но винаги си живяла с майка си, която е пенсионер, т.е. поне си имала у дома на разположение възрастен човек, на когото можеш да оставиш детето за няколко часа. Но не си живяла сама с бебе, без да имаш някого на разположение. Аз съм и да ти кажа, разликата  е фрапираща. Мен ме спаси фактът, че имах пари да плащам за детегледачка. Авторката се съмнявам да има такива възможности, след като е тръгнала да работи като масажистка в чужбина.

# 46
 • Мнения: 1 917
Някои са пристрастни. Забременяването по идиотски начин си е точно такова. Нищо повече. Щяло да яде чиста храна...

# 47
 • Мнения: 6 730
Уиш, най-вероятно майка й ще й помогне с детето. Бабите помагат. Не напускат работа, а помагат в графика - водене , вземане от ясла/градина, училище. Помагат и в дома, ако живеят заедно.

# 48
 • Мнения: 3 596
Мама Ру, много романтично всичко, особено с биохраната от двора и с топлите грижи на 40 годишната баба, ама далеч, много далеч от реалността.

# 49
 • Мнения: 27 774
Не съм сигурна, Мама Ру. Вярно, че дъщеря ми е още много малка за бебета, но си представям ей сега тя да забременее и да цъфне като сам родител. Писала съм, че от години работя хоум офис, но и че всъщност работя 7 дни в седмицата, защото не съм на работно време, а на проекти с краен срок. С две думи, ако трябва да помагам на дъщеря ми за бебе, аз ще изгубя работата си. А тази работа е рядка не само като заплащане, но и като условия. Не бих могла да поема този риск. Това означава, когато/ако доживея пенсионни години, да ям дръжката на хладилника. Освен това, ако дъщеря ми на 21 години стане сам родител, огромен е рискът тя да остане не особено образована, без стабилна работа, което крие риска да стане финансово зависима от някой мъж. Не. Гадно решение е, но ако беше мое дете, бих посъветвала да направи аборт и да си опича ума от тук нататък.

# 50
 • Мнения: 895
Ако ще разчита на майка си, задължително трябва да говори с нея доста сериозно и спешно. Даже домашната храна не се отглежда сама, и тя грижа иска.

# 51
 • Мнения: 6 730
Едва ли има майка, която би била във възторг дъщеря й да забременее от случайна връзка. Само, че не всяка майка ще настоява или ще посъветва детето си да направи аборт.
Уиш,.твоята работа може и да не позволява да помогнеш в отглеждането на внуче физически, но вероятно би могла да помогнеш финансово щом е толкова натоварена и отговорна - за детегледачка, когато се налага. Моята работа пък позволява да помогна на детето си, ако се окаже в такава ситуация. И може би точно, защото аз не можах да забременея и осинових децата си, няма да дам съвет да направи аборт или да го изостави. Ако дъщеря ми е в такава ситуация и иска да задържи детето, то аз ще застана зад нея и ще й помагам. Ако избере аборт, няма да я упрекна или да й натяквам. Решението ще е нейно, аз винаги ще съм зад нея и ще й помагам. Единственото, което не бих позволила е да изостави дете. Само това няма да подкрепя.

# 52
 • София
 • Мнения: 1 615
Изчезна момичето. Поиска съвет и не се появи повече за да поясни какво що. Според мен и то не знае какво да прави, а  лошото е, че не би трябвало от майката в малкия град да зависи много, но дефакто в конкретния случай е така. В подкрепата на майката е разковничето и ако е решила дa ражда авторката първата й работа е да намери начин да каже на майка си. По телефона не става. С смс не става. Трябва да се прибере. Прибере ли се няма връщане в чужбината точно сега. А пък там е и младежа на 27, който ако поеме отговорност ще е цяло чудо. Аз си спомням какви мисли ми минаваха през ума в Италия първите месеци. И какво да правя, какво да правя прибрах се уж за Коледа и то станаха 10 години. Не мисля, че между Италия и България има огромна разлика що се касае отглеждането на дете, но има държави с доста по-сериозни социални политики за самотните родители и много зависи за коя държава става въпрос и каква е социалната политика за самотни родители там. Трябва авторката ако ни прочете писанията все някога да проучи добре какви са й правата като самотен родител във държавата на таткото и да прецени къде ще бъде самотна майка щом вече го  е решила. Този избор не го коментирам защото е личен и нямам право изобщо да подкрепям или оспорвам. Важното е детето да се отгледа с достойнство. Че не е лесен този избор е ясно, въпроса е веднъж взет да проучи добре и да прецени къде ще намери повече подкрепа, защото ще й трябва със сигурност!

# 53
 • Мнения: 3 596
Ако ми е дъщеря бих я посъветвала настойчиво да направи аборт. Ако не ме послуша не бих помагала. Всеки да си носи отговорността.

# 54
 • Мнения: 2 047
Има държави с щедри политики, но за свои си граждани, а не за неосигурени прелитащи... Здравното осигуряване също си го стискат, не горят от желание да плащат за бременност и раждане, ами подскачаш през кръгове и ръсиш пари на всеки скок до заветната картичка. Както и да е, авторката чете, но не пише, нейна си работа.

# 55
 • София
 • Мнения: 1 615
Ако ми е дъщеря бих я посъветвала настойчиво да направи аборт. Ако не ме послуша не бих помагала. Всеки да си носи отговорността.
Логиката е желязна !
Значи за да разчитат на родителска подкрепа децата трябва да правят винаги това, което им казват родителите? Ако всеки трябва да си поема отговорностите си, то точно родител отказващ помощ бяга от своята, която е да подкрепя детето си, най-вече когато то има нужда. Те децата са доживот, не само докато започнат да правят грешки и спрат да ни слушат. Е да стават пълнолетни, но моралната отговорност остава!

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 11:33 от Линдичка

# 56
 • София
 • Мнения: 19 974
Всеки възрастен носи отговорност за изборите си. На авторката й е минало времето мама да носи отговорност вместо нея.

# 57
 • Мнения: 3 596
Линдичка, гледай си децата както мислиш за правилно. Финансово подпомагане на здрави, пълнолетни деца не е моето нещо, за да имат те, децата, мотивация да се развиват. Голяма перспектива би имало 21 годишно момиче, без образование, без професия, с дете от случаен секс.

# 58
 • София
 • Мнения: 1 615
Линдичка, гледай си децата както мислиш за правилно. Финансово подпомагане на здрави, пълнолетни деца не е моето нещо, за да имат те, децата, мотивация да се развиват. Голяма перспектива би имало 21 годишно момиче, без образование, без професия, с дете от случаен секс.
Естествено че всеки си гледа детето както намери за правилно и добре. Това не значи, че не греши и начина на възпитание е особено мотивиращ за детето. А това за перспективите пред момиче на 21: не е казано, че момиче,  което предпочита да роди на 21 ще се провали в живота. Има и такива,  които потрошават пари за университети и реализация с пълната подкрепа за образование от страна на родителите си и въпреки това нищо не излиза от тях. Не знам всички ли са били образцови деца или се опитват да изглеждат като такива на дърти години.

# 59
 • Мнения: 6 730
По времето, когато аз следвах - 1991-1996 година си беше напълно нормално на 21-22 години студентска любов и бебе. Е, да, обикновено и двамата бяха студенти и бебето се отглеждаше и с подкрепата на баба и дядо, ама подкрепяха хората, не са се дърпали. Поне аз това съм виждала - сплотеност на поколенията и подкрепа.
Сега, не е за аплодисменти такова непазене и бременност от случайна връзка, в този смисъл е и нормално, че младежът не иска бебе и обвързване. Ама станалото станало. Дано момичето си извлече поука и за в бъдеще да се пази повече. И щом ще разчита на подкрепа от майка си, въпросът трябва да го обсъди с нея.
Линдичка, и аз мисля като теб - родител си и подкрепяш не само, когато детето ти прави каквото ти кажеш, а когато прави своите избори и грешки.

Общи условия

Активация на акаунт