Сериал "БРАТЯ" по Нова ТВ - тема 3.

• 28 916
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
То си беше напълно ясно защо го казва. За тези, които са придобили погрешна представа за героинята на Искра Донова ще е добре да прочетат анонса каква е била идеята зад Ива. В това описание не се вписва по никакъв начин още едно дете от същия мъж.
Скрит текст:
ИВА - Приятелка и съдружничка на Лора в агенцията / майка на Симо, съпруга на Калин
Свръх амбициозна, егоцентрична и властна, Ива се чувства постоянно недоволна от живота, който води. Иска друго ежедневие, изпълнено с лукс, слава и власт, различен мъж, по-висок социален статус и бляскав имидж. Тя счита, че ги заслужава, но не успява да ги получи и това потискащо усещане се изостря в средна възраст, превръща се в комплекс. Издига в култ материалното, защото инстинктивно вярва, че то ще й донесе нужното признание. Ива неистово търси вратичка към по-лъскавия живот. Мрази това, че съпругът й Калин е толкова обикновен мъж и не може да й предложи нищо по нейните високи критерии. Склонна е дори да пристъпи принципите си, но да се домогне до мечтаното. Комуникативна и комбинативна е, с което си помага за навлизането в нови среди, умее да общува свободно. Завижда на най-добрата си приятелка Лора заради нейния вроден чар и влияние върху мъжете. Всичко, което има тя, й се струва по-вълнуващо от нейния собствен живот. Ива с удоволствие би откраднала живота на Лора.

# 601
Баш тая Лора никакъв чар няма, ама как ги избират се такива Кери, Лори... не знам. Но, да, точно това казах за Ива, без да съм го чела това.

# 602
Какъв чар има в Лора, че аз нещо не го виждам....

# 603
Сигурно идеята е в това, че е побъркала ума на двама братя. Но да, безлична е и с един такъв глух поглед....
Аз по-скоро се чудя какво има за завиждане, тя по-точно за ожалване.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 21:52 от ~Канела~

# 604
Трябва да дам и каква е била идеята за образа на Лора за да стане ясно, че кастинга не е бил особено успешен.
Скрит текст:
Лора - собственичка на агенция за събития (съпруга на Борис)
Ръководи собствена агенция за ивент мениджмънт, специализирана в организирането на различни събития. Очарователна, импулсивна, креативна и емоционална личност. Пленява със своя слънчев темперамент, женственост и интелект. Комуникативна и пряма. Има нужда да лети, да търси смисъла, да се развива. Вечно търсеща натура, което понякога поражда у нея вътрешни колебания и сътресения. Има огромната нужда да бъде силно обичана. Намерила е своя път и своето сигурно пристанище у Борис, той я прави по-силна, стабилна и осъзната. Но между тях понякога застават собствените им страхове, вина и сенки от миналото, с които се борят.

Завиждането е ясно за какво е. Ива завижда, че тя накъдето е тръгнала Лора оттам се връща, т.е. само по отношение на бившата й връзка с Денис, който все още бленува за нея. Ако беше на нейно място щеше да има летящ старт към лъскавия живот за който мечтае. Показаха я достатъчно колко беше извън кожата си като разбра, че Лора е единствената жена в живота на Денис и с каква жестокост унищожаваше подаръка му за нея. Как да не поиска да е на нейно място.

# 605
  • Велико Търново
И на мен Йоанна Темелкова хич не ми се вписва в тази идея за образ. Особено пък в тази част
Цитат
Пленява със своя слънчев темперамент, женственост и интелект.

Въпреки че ето тук изглежда много добре

В сериала обаче физиономията ѝ е някак по-сериозна. Трябвало е да е някоя с по-слънчево лице.

# 606
Не мисля, че описанието, по-горе, за Лора се припокрива с образа Лора в сериала. Лора в сериала ми е мрачна по-често, честна и пряма-не бих казала, по-скоро е праволинейна или се опитва да е такава заради миналото. Не мисля, че е толкова слънчева, засмяна, а търсеща смисъл в живота също се замислям. Смисъл може би в силното желание да си има дете, но в описанието този смисъл ми се стори по-всеобхватен.

# 607
Аз я харесвам Темелкова, но е много кахърна тук. Описанието наистина не пасва с образа на Лора, който виждаме. Тя е си е пасивна направо, не пряма и темпераментна.

# 608
Наясно сме, че полета на въображението на сценаристите трудно може изцяло да се впише постфактум във визията на конкретен актьор освен, ако сценария не е бил създаван точно за този актьор. Направили са много компромиси защото Лора много малко прилича на първообраза си. Затова и в началото се чудех какво толкова са видяли и двамата братя в нея за да стигнат дотам да се хванат за гушите, а явно е имало за какво, но е лошо пресъздадено.

# 609
  • Велико Търново
А кастът има много голямо значение за пресъздаването. Не знам защо са се спрели точно на Йоанна.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 00:54 от DamaPika

# 610
Ами ето, че с другите типажи са уцелили, а тук... Имам какво да кажа, ама няма. Simple Smile

# 611
Мале мале Лора слънчева личност, емоционална, женствена 🙄 😂
Май в под прикритие е участвала отново тя и пак не се е вписала. Някой ми каза, че се очаквало да замества баща си, пък всички да се влюбят в нея... и пак била с празен поглед.
Пленява с чар.... просто актрисата е безразлична и не притежава капка чар....

# 612
Самата актриса и на мен не ми харесва чисто визуално, но то не е и нужно да е красавица. Не ми е попадала в интервю и въобще по тв, за да я видя иначе. Сигурна съм, че е усмихната, ведра като човек. Не знам кой е правил първоначалното описание на героинята, но оттам нататък сценаристите играят половината роля. Все пак те са тези, които решават кой кога и как да се държи в един филм.

# 613
Остави красотата, не е зор да е красавица, тя поне да имаше темперамента на жив човек, а то... На цвят и на израз го докарва на умряла. Цялата вселенска мъка е изписана на физиономията ѝ. Лина щеше да е 100 пъти по-добра Лора и да отговаря на описанието.

# 614
Май само на мен ми харесва Темелкова.  Но така описаната Лора може би щеше да я представи по-добре Елена Петрова.

Общи условия

Активация на акаунт