Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 566
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Франция
Miyako, ами то на тебе все едно някой ти е разхвърлял три гардероба с дрехи в къщи Disappointed Relieved зор си видяла Heart
Тази сутрин вече са по 12 на редичка Mask Laughing значи ще има още изненади спрете да подреждате.
За мен парфюмите, които имам, е все едно как са ми подредени, защото винаги мога да погледна в шкафа. Най-полезни за мен категории във Фрагрантика бяха какво съм тествала и съответно харесала или не и какво искам да тествам, със съответните приоритети или с идея за по-обстоен тест. Ако ги помнех всичките тези неща наизуст, нямаше да имам нужда от база като Фрагрантика.
Chocolat_ , аналогията е по-скоро да имаш няколко гардероба с дрехи и обувки, подредени по стил, цвят и сезон, а една сутрин да се събудиш и да намериш всичкото подредено по азбучен ред Simple Smile Не съм влизала днес, за да не се ядосвам пак.

# 511
Miyako, мерси за разяснението, при теб наистина се е получило много неприятно, жалко за нас, останалите потребители, мненията ти със сигурност ще липсват.

# 512
  • España
Да пиша за впечатленията си от Dolce Amalfi :
Когато го нося съм ето така Макар и отдавна да съм минала възрастта на “младата бунтарка “ ....🥴. Но важното е как го чувствам...Облечена в любимото кожено яке, пропило аромати и спомени , настроения и пориви...Вдишвам с пълни гърди аромата от сутрешния чай с кардамон и плодов сладкиш , поръсен с шафранов прашец...Поемам на скорост и под рева на мощната машина, около мен се стеле дим и мирис на мотори , на силни емоции . Минавам по любими улици...шарени порти, цветни витрини, тъмни ъгъли с притулен примамващ шепот и попивам ухания на балсамена сладост, на горещи подправки, на амброва кадифеност...минавам покрай храм, чиито двери са подканващо отворени...И аз съм там...в поглъщащите и същевременно галещи прегръдки на парфюмното ми приключение , защото знам, че в края този “тигър” ще бъде “опитомен” и ще замърка като ванилено-мусково “котетце”...Иначе в този парфюм откривам и доста близки до мен неща
Скрит текст:
Освен , че е дело на български парфюмеристМирослав Петков,който е живял известен период в градa, с който съм свързана завинаги-Буенос Айрес....сега твори в Испания(където съм и аз), а и самото име Долче Амалфи...от региона на точно това красиво италианско кътче са корените на съпруга и , респективно ,на синовете ми
. Символика отвсякъде , което прави този парфюм,ако не най-любимия , то със сигурност в моя топ 3 .

За коледни парфюми някой пита по-назад , аз също бих препоръчала Лира - създава онова типично предпразнично настроение ,гарнирано с традиционните “сладки изкушения”.
Малко по-бюджетен вариант е https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection- … Vanille-6463.html . Стои по-Прибрано, но е доста уютен и топъл.
По-назад в темата някой питаше за https://www.fragrantica.com/perfume/Attar-Collection/The-Queen-o … -Sheba-33414.html . Ееееех....Кралицата на младостта....говори ми ....говори ми....😉...Някои го оприличават като двойник на Доброто момиче, дето щяло да стане лошо на Kilian ...Ако приемем , че е решило да иде да “лошавее” в Дубай ...примерно...тоооо...воаля...превърнало се е в The Queen of Sheba...ако ме разбирате 🥴!

# 513
Dyvaromi, ако ми падне някой ден в ръчичките Dolce Amalfi, заради твоето описание ще е, да знаеш 😀 Дебна го да изскочи в някой роден сайт на нисък старт..

# 514
#dyvaromi, аз питах за Кралицата - може ли малко по-подробно, моля Simple Smile Нямам в момента ярък спомен от доброто момиче, което ще стане лошо......

sotd : Good Girl - прекрасен в този мрачен ден-стопля ми сърцето и ситивата..... Purple Heart

# 515
  • España
Macadamia, Queen of Sheba за мен е една сочна праскова, от тези едрите и ароматните, дето, като я захапеш и по пръстите ти се стича нектар, обаче , вместо с кърпа , да се избършеш с тютюнев лист....Има ярко присъствие и на османтус , приглушена ванилия, рози и жасмини ...Аз това различавам поне... не е типичният ориенталски парфюм ...шлейф , по-скоро умерен.

tuali , нямa да съжаляваш, много е хубав парфюмът! Може да започнеш с 30-так ( моят е такъв) , а и цената се получава приемлива. Виж тук : https://essenza-nobile.de/xerjoff-casamorati-1888-dolce-amalfi-en

# 516
ето и от мен предложение
https://en.parfumdreams.de/XerJoff-Casamorati-1888/Unisex-fragra … /index_68153.aspx
като могат да се използват съответно отстъпки от 10, 15 и 20 процента-в случая 15 % или 144 лв

с вашите препоръки за Коледен парфюм се запалих по Лира /Ксерджов/, то пък за мой късмет изобщо я няма в цитирания сайт

#dyvaromi, а прасковата в кралицата предполагам не е така синтетична като в Кирке?

#densi, не сподели впечатления от Musk Kashmir Attar Collection , или се отказа от него?

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 14:42 от macadamia

# 517
  • София
ето и от мен предложение
https://en.parfumdreams.de/XerJoff-Casamorati-1888/Unisex-fragra … /index_68153.aspx
като могат да се използват съответно отстъпки от 10, 15 и 20 процента-в случая 15 % или 144 лв

с вашите препоръки за Коледен парфюм се запалих по Лира /Ксерджов/, то пък за мой късмет изобщо я няма в цитирания сайт

А прасковата в кралицата предполагам не е така синтетична като в Кирке?
И аз много искам да я пробвам тази ЛИРА... има ли я някъде на прилична цена?

# 518
издирвам я-Лирата Simple Smile
Ако открия ще пиша.....

# 519
SOTD: LUI Guerlain - колкото повече го нося, толкова повече ми харесва и май ще се купува преди да му е минал сезонът. Мислех, че не шлейфов и само аз си го усещам, но днес получавам нонстоп комплименти на работа, явно е забележим. Много ми е уютен и гушлив, почти забравям, че съм на работа в офиса и се пренасям в някоя затрупана със сняг хижа в планината, с чаша греяно вино в ръка пред запалената камина.

# 520
  • España
Тук има Лира : https://essenza-nobile.de/xerjoff-casamorati-1888-lira-en , същият сайт , който цитирах по-горе.
Мacadamia, за съжаление не познавам Kirke ... , прасковата в Queen of Sheda e доста натурална, леко попрезряла да не кажа, но ударението ,според мен пада на комбинирането и с тютюна .

# 521
SOTD: LUI Guerlain - колкото повече го нося, толкова повече ми харесва и май ще се купува преди да му е минал сезонът. Мислех, че не шлейфов и само аз си го усещам, но днес получавам нонстоп комплименти на работа, явно е забележим. Много ми е уютен и гушлив, почти забравям, че съм на работа в офиса и се пренасям в някоя затрупана със сняг хижа в планината, с чаша греяно вино в ръка пред запалената камина.
Как да няма шлейф, има и то прекрасен,толкова .....точно гушлив ,но и присъствен Simple Smile Цяло лято чакам да захладнее ,за да мога да го нося и да му се радвам. Много ми е любим на мен Nerd

# 522
  • Пловдив
Лира е приказен парфюм! Един от топ ароматите, които имам. Купих преди 2-3 години 30мл и го пръскам само за специални случаи. При мен основно се разкрива ванилия, карамел и портокал.

Скрит текст:

# 523
Лира  е изчерпан, но Dolce Amalfi с код за намаление BOO излиза €71,14 за 30те милилитра.
https://www.flaconi.de/parfum/xerjoff/casamorati/xerjoff-casamor … l#sku=80045909-30

# 524
Момичета, този парфюм подходящ ли е за младо момиче? Лесен ли е за харесване? Загледах го заради динята, но не познавам нищо на марката.

Общи условия

Активация на акаунт