Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 796
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
Добре де. Надежда е голяма болница. Нямат ли онлайн запазване?
При нас и частната система и държавната си имат апп-ове. Никога не звъня по телефон.

# 256
  • София
Напълно съгласна съм, много  е важно емоционалното ни състояние за бъдещето на детето. За жалост обаче то не винаги зависи напълно от нас самите. С бремеността със сина ми, почина баба ми, очаквах го почти от теста. Приеха я тогава в болница и се знаеше, че няма какво да се направи. И така няколко месеца през които аз плачех всяка вечер в банята, че да не разбере мъжът ми, а от там и майка ми. В последствие разбрах, че те са знаели и дори мъжа ми няколко пъти тайно е ходил при АГ, да пита какво ще правим като тя почине. Родих здраво, но много емоционално дете. Има много мнения по темата "влияние на вътреутробния период върху децата в последствие". Знам,че е лесно на думи, но на мен ми е 5 бременост и знам емоционално колко е сложно, но каквото е писано ще стане. Имам близка която забременява, отива на преглед и нищо не се вижда, решават, че е извънматочна. Отварят я. Нищо, извън матката няма абсолютно нищо. Затварят я и вдигат рамене, че не знаят какво и има. 9 месеца по-късно ражда живо и здраво дете. Позитивни мисли ви пожелавам!

Ако някой се следи в МБАЛ Надежда - има график за ЖК за декември. Отне ми 1 ч и 30 мин да ме вкл на изчакване и 25 мин слушах музика, но успях да запазя час Simple Smile И 2013 г беше същото и сега пак е ад запазването на часовете....

И аз тази сутрин запазах час за ЖК в Надежда, към 8:15 ми отне 20 минути на телефона. От първи до днес всеки ден звънях по два пъти... Сигурно 7-8 часа от живота ми само за този месец са минали в изчакване на връзка с кол центъра им Joy

# 257
При нас и частната система и държавната си имат апп-ове. Никога не звъня по телефон.
Имат, но не и за ЖК и ФМ.
Hatred, ако не е прекалено лично, кой пакет избра? Аз се чудя. Със синът ми бях обикновен, но сега май клоня към разширен...

# 258
  • София
Имат, но не и за ЖК и ФМ.
Hatred, ако не е прекалено лично, кой пакет избра? Аз се чудя. Със синът ми бях обикновен, но сега май клоня към разширен...

Понеже съм записана в друга болница по ЗК, лекарката ми в Надежда ми каза само да ѝ нося изследванията от там. Засега плащам  само посещенията (по 50 лв на преглед). Иначе и в Надежда си имам картон, издават ми болнични.
За втората част от пакета обаче обмисям да взема разширен, защото така или иначе има включени много допълнителни изследвания. За първите няколко месеца докато успея да се добера до час в Надежда вече си бях пуснала сама повечето екстри от разширения пакет и нямаше смисъл да дублирам.
Така или иначе съм луда и накрая всичко ще изследвам...

# 259
Здравейте, момичета! Включвам се и аз с молба към PrimaVera за добавяне във фб групата. Следях ви до момента и бях решила да се включа официално след БХС. Днес бях на въпросния преглед и заключението на доктора беше, че имам висок риск и е най-добре да си направя допълнително неинвазивен тест. Като казвам заключението на доктора, искам да изкажа огорчението си как той мълча абсолютно през цялото време докато ме преглеждаше, не каза абсолютно нищо друго освен това заключение накрая... моля дайте малко повече инфо как протече този преглед при вас, какво коментирахте и тн...

# 260
  • София
Здравейте, момичета! Включвам се и аз с молба към PrimaVera за добавяне във фб групата. Следях ви до момента и бях решила да се включа официално след БХС. Днес бях на въпросния преглед и заключението на доктора беше, че имам висок риск и е най-добре да си направя допълнително неинвазивен тест. Като казвам заключението на доктора, искам да изкажа огорчението си как той мълча абсолютно през цялото време докато ме преглеждаше, не каза абсолютно нищо друго освен това заключение накрая... моля дайте малко повече инфо как протече този преглед при вас, какво коментирахте и тн...

Първо, не се притеснявай и според мен потърси мнение и от друг специалист - можеш да му занесеш кръвните резултати и да направи само нова ФМ и анализ. БХС е статистическо изследване, което много по-често дава алармиращ резултат, отколкото реално има индикация за това. Абсурдно е да не ти обясни в какъв аспект вижда високия риск - едно е да е заради възраст, друго заради анатомични аномалии, които са му направили впечатление при прегледа с ехограф.
При мен ФМ за БХС продължи около час, д-р Чавеева подробно ми обясняваше кой орган на бебето разглежда в момента и какви изводи може да направи от видяното. Обсъди всичко - крака, ръчички, сърце, нос, устни, пръсти, уши, очи, вътрешни органи, движения. След това коментира сърдечната дейност и кръвотока на маточните артерии, състоянието на плацентата. Накратко ми каза с какво са свързани кръвните показатели, които изследват и какъв извод може да се направи от стойностите им. При това ми спомена, че това е "кратката програма", защото вече бях пуснала ДНК тест и нямаше смисъл да прави замервания за Даун и другите хромозомни аномалии, нито пък да гадае пола (не че не го позна, де Simple Smile ). Нека и другите споделят, но според мен още една консултация с някой по-комуникативен специалист няма да ти е излишна.

# 261

Можеш да ми пишеш на лични за групата.
Също и ако имаш някакъв документ за това заключение, можеш да ми го пуснеш за да видим. Лекарят е постъпил крайно непрофесионално. Освен това, ако има толкова голям риск, то се прави инвазивен, а не неинвазивен тест. Защото ако е чак пък толкова голям риска, с неинвазивен само ще си дадеш парите на вятъра и налрая пак ще трябва инвазивен. Тъй че дай да видим и междувременно потърси къде можеш да получиш бързо второ мнение. По принцип като се обадиш по големите клиники и обядниш какво ти е казал доктора и че си за второ мнение, трябва да ти дадат час веднага.
Но като цяло съветът ми е да не му се връзваш докато не получиш друго мнение.

# 262
Здравейте, хайде и аз да се включа с термин 14.05.21.
Минах миналата седмица ФМ, чакам да станат изследванията от неинвазивния тест в края на тази седмица. Аз съм в Германия и тук прегледът ми мина за 10 мин буквално. Лекарката каза, че вратната гънка е много малка, нослето е ок, че няма нищо притеснително и е точно както всеки лекар иска да го види.  Прегледа сърце, вени, клапи, мозъка, стомахчето му идяхме, даже погледна плацентата дали е ок. Не ми е казвала размери, цифри, нищо. Даже след първите хормони, тези дето са към ФМ им звъннах, като очаквах, че ще са притеснителни заради възрастта ми 43, но ембрионът е замразен преди 2 години, пак казаха нищо притеснително, ще ви звъннем окончателно, като са готови и другите резултати от неинвазивния. Не знам кое е по-добре: да знам цифри, които ще ме шашнат, ще ровя в нета и ще се притеснявам или да им се доверя, че всичко е нормално и да си живея живота. Мисля, че тук се стараят да не натоварват пациентката допълнително и затова не споделят конкретни цифри.

Исках да ви питам дали спортувате 😎.

# 263
Моят преглед мина както на останалите. Прегледа му всичко, премери каквото е нужно за кръвния БХС. Проследи кръвотока. И каза, че за нея всичко е наред.
При синът ми също беше ок ФМ, но тогава той имаше уголемен корем, а аз повече вода. Каза, че няма нищо притеснително и ме съветва да се изследвам 24 г.с за гестационен диабет. Но без да ме плаши.
За мен това не е професионално отношение. Плаши ви, а реално не казва какво го притеснява. 😡 Ами да си мълчи. Напоследък между другото много познати ги съветват за тестове, без реално да има причина. Този специалист каза ли ви конкретен тест?

# 264
  • София
Цитат
Исках да ви питам дали спортувате 😎.

Въпреки противоречивите мнения на лекарите, установих, че се чувствам по-добре спортувайки. Преустановила съм тежките тренировки и скачането (преди ходех на батути), но 6 дни в седмицата правя по 40-50 минути кардио (кростренажор, пътека или тичане), като следя пулса да е до 140. Отделно пробвам разни упражнения за бременни тип пилатес, но още не съм попаднала на нещо, което да ми допадне достатъчно. Ако препоръчате нещо, ще съм благодарна.

# 265
Благодаря за включването hatred🤗
Аз също се чувствам по-добре като тренирам. До 9-10 гс не правех нищо, защото много ме беше страх да не стане гаф. Сега правя по 20-30 мин гимнастика на ден и гледам да ходя около час.

Намирам си разни клипчета в ютуб. Има две мацки, които доста ми допадат. Ще ви пусна линкове. Но пулсът ми се качва над 140 особено с тежести. Но пък не съм много дълго време с вдигнат пулс, де. Още не мога да разбера съвсем кое е ок и кое не, от една страна е добре да дишаш дълбоко, бебето получава повече кислород, от друга страна да не се прекалява.
Ето двата линка, като и двете мацки имат доста интензивни видеа. Преценете дали нещо ви допада. Ще се радвам и някой друг да сподели.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLYovK-I6zn_rYY3-tCNw2lvZkApsaaiWt

https://www.youtube.com/playlist?list=PLpa0d6IJAhbgJ1BTnSisJZej9t6kNuFGT

# 266
  • София
Добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна бременност.🤰

Първата си бременност изкарах леко, лежерно и физически и психически. Не е като да не съм имала притеснения, но през цялото време ме беше налегнало някакво спокойствие, чисто физическото усещане на стрес, притеснение, ядосване не ги усещах. Сега е по-различно, меланхолична съм, често ми се плаче без причина. Освен това не мога да се отпусна за бременноста и все си представям, че нещо не е наред. Не знам дали, защото правихме ин витро или всичко това около ковид и изилацията ми се отразява.

Аз този път пропуснах БХС и направо направих неизвазивен тест и чакам резултат.

# 267
Добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна бременност.🤰

Първата си бременност изкарах леко, лежерно и физически и психически. Не е като да не съм имала притеснения, но през цялото време ме беше налегнало някакво спокойствие, чисто физическото усещане на стрес, притеснение, ядосване не ги усещах. Сега е по-различно, меланхолична съм, често ми се плаче без причина. Освен това не мога да се отпусна за бременноста и все си представям, че нещо не е наред. Не знам дали, защото правихме ин витро или всичко това около ковид и изилацията ми се отразява.

Аз този път пропуснах БХС и направо направих неизвазивен тест и чакам резултат.

Браво за неинвазивния тест.
И аз си мисля, че изолацията ни се отразява зле на психиката и може би затова се притесняваме повече. С първата бременност изобщо не бях така. Трябва да се отпуснем, но и аз не знам как. Човек трябва да се пази и следи, но каквото има да става, ще стане, така че само позитивни мисли.
Лично аз от март месец работя от вкъщи. Пълна изолация, рядко се събирам с хора. Корона вирусът ни разказа играта. Дано догодина да живнем всички и да си гледаме бебетата щастливи и спокойни.

# 268
  • София
На мен днес ми излязоха резултатите от БХС 1:996, което докторът каза, че е перфектно за моята динозавърска възраст. Поуспокоих се Relaxed.

# 269
Стоенето вкъщи определено влияе, и то доста зле. Аз също работя в домашна обстановка и рядко ходя до офиса от март месец. Но от друга страна е ок, защото ми е зле и имам възможността да си почивам и не се налага да пътувам.
При мен несигурността и страхът се дължат на трудностите, през които минах. Толкова съм свикнала на провали през тези 3 години, че съзнанието ми е нагласено така, и някак не мога да се отпусна. Наясно съм, че чудото се случи, че няма причина, за да съм несигурна, но все още не мога да се откъсна напълно от всичко това. И аз треперя преди всеки скан и едвам изчаквам 3-те седмици, но това е. Опитвам се да бъда положителна, да си повтарям, че всичко е наред и че нещата ще са ок накрая. И съм изключително благодарна и благодаря на Господ постоянно❤

Общи условия

Активация на акаунт