Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 853
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
Да, и аз в Германия се мъча сама, но съм си харесала английско-говорящ доктор за ФМ и ще помоля да правя видео за мъжа ми (и майка ми..)

Някой мина ли вече през феталната за 18-22ма седмица? Моята е на 22.12 и ми е малко нервно. Надявам се да не откриват редовно някакви сериозни проблеми с органи и тн..

Аз съм в петък, но нямам притеснения, че генетичният ми беше най-разширеният пакет.
Я кажи кога има намаления в Германия, че дебна леглото за бебето?

При нас все още сме със свободен достъп навсякъде - прегледи, ФМ, раждане... Дано и така да остане.
Аз винаги съм сама на преглед, че мъжо седи с детето в колата. Ходя с тях задължително, че предният път като стана кофти случката и бях сама на 70 км. от вкъщи. Та беше голям зор да дойдат да ме вземат. А от болницата не ми даваха да карам. Та сега на преглед сама - не, но в самата болница самичка влизам.

Моята надежда е, че дори в голямата карантина бяха спрели партньор за раждането за много кратко - около 10 дни. После ако искат да не го пускат, ама за раждането си го искам.
Консултирах се по въпроса за намаления в Германия и май има големи зимни намаления от около 2ра до 4та седмица през януари. Мен за съжаление ще ми е рано за големи покупки (нямам място вкъщи), но успех на теб с легълцето!

# 616
Да, и аз в Германия се мъча сама, но съм си харесала английско-говорящ доктор за ФМ и ще помоля да правя видео за мъжа ми (и майка ми..)

Някой мина ли вече през феталната за 18-22ма седмица? Моята е на 22.12 и ми е малко нервно. Надявам се да не откриват редовно някакви сериозни проблеми с органи и тн..

Аз съм в петък, но нямам притеснения, че генетичният ми беше най-разширеният пакет.
Я кажи кога има намаления в Германия, че дебна леглото за бебето?

При нас все още сме със свободен достъп навсякъде - прегледи, ФМ, раждане... Дано и така да остане.
Аз винаги съм сама на преглед, че мъжо седи с детето в колата. Ходя с тях задължително, че предният път като стана кофти случката и бях сама на 70 км. от вкъщи. Та беше голям зор да дойдат да ме вземат. А от болницата не ми даваха да карам. Та сега на преглед сама - не, но в самата болница самичка влизам.

Моята надежда е, че дори в голямата карантина бяха спрели партньор за раждането за много кратко - около 10 дни. После ако искат да не го пускат, ама за раждането си го искам.
Консултирах се по въпроса за намаления в Германия и май има големи зимни намаления от около 2ра до 4та седмица през януари. Мен за съжаление ще ми е рано за големи покупки (нямам място вкъщи), но успех на теб с легълцето!

Благодаря!
Аз само това ще взема и то ако наистина си струва намалението. Иначе ако е 20-30 евро, ще си го държат до края на април. Принципно го дават с 6 работни дни доставка. Само нямам идея колко време трябва на матрака да се измирише.

# 617
При мен на прегледите , на които ходя АГ сама
ми предложи да си взема телефона и да снимам за таткото. Вече две клипчета съм му показала. На 15.12 съм на втората ФМ в Щерев и ще попитам за диск или дали мога сама да снимам Simple Smile

# 618
Относно снимането на видеа, аз имам 2 такива и то снимани с апарат (тъй като камерата на телефона ми снима размазано и не ми се дават в момента пари за нов). Но исках да кажа, че се следя при АГ, която е в Надежда, но до 12 г.с ходех в частния и кабинет и там тя ми разреши без никакъв проблем да си снимам видео, имам едно от 9 г.с и от ФМ в 12 г.с. Специално в Надежда все още не съм я питала дали мога да снимам. Но, питайте момичета, нищо не губите. Но не разбирам след като бащата на детето не може да влиза на прегледи какъв е проблемът да си направиш едно просто видео с телефона. Относно запис на диск - на мен също ми се струват много 50 лв. Но там, където не го предлагат като услуга, поне да ви разрешат да си направите видео за 1-2 минути, какво толкова...

# 619
При моята си АГ веднъж бях с таткото и нямаше проблем да влезе. Проблемът е, че часовете ми са все през деня, а той е на работа.
А пък там, където ходя за феталните морфологии апаратурата е по-добра и бебчето се вижда толкова хубаво, но пък изрично ме предупреждават, че не се допуска никой с мен. Ще си питам поне за кратко видео, наистина няма смисъл от диск.

# 620
  • София
А в Надежда да не би да не дават, за да си платиш диска?

# 621
А в Надежда да не би да не дават, за да си платиш диска?
Чувам обаче, че и дискове не дават последните месец-два Thinking

Относно снимането на видеа, аз имам 2 такива и то снимани с апарат (тъй като камерата на телефона ми снима размазано и не ми се дават в момента пари за нов). Но исках да кажа, че се следя при АГ, която е в Надежда, но до 12 г.с ходех в частния и кабинет и там тя ми разреши без никакъв проблем да си снимам видео, имам едно от 9 г.с и от ФМ в 12 г.с. Специално в Надежда все още не съм я питала дали мога да снимам. Но, питайте момичета, нищо не губите. Но не разбирам след като бащата на детето не може да влиза на прегледи какъв е проблемът да си направиш едно просто видео с телефона. Относно запис на диск - на мен също ми се струват много 50 лв. Но там, където не го предлагат като услуга, поне да ви разрешат да си направите видео за 1-2 минути, какво толкова...
Ако си при д-р Арабаджикова, не вярвам да ти откаже и в Надежда да направиш клип. Тя е много мила.

Аз водих само на ФМ моя мъж. Но нямаше как да влезе, понеже тъкмо бяха започнали х 3000 случай на ден. Някак с тази бременост ми тръгна сама да ходя и гледам и той не настоява. Ако щете го наречете от страх да не се повтори пролетта, когато ме чакаше на всеки преглед в колата. Сигурно като стане снежно ще ме кара, но за сега сама ходя. А пък той гледа баткото. После гледа снимки и чете подробно какво пише на листа Relaxed

# 622
Аз се следя в надежда и нямаме никакъв проблем със снимането! Всеки път снимам за тате! Даже сега нямаме търпение за ФМ да се видим отново 🥰

# 623
  • София
Явно от лекаря зависи.

# 624
  • София
Аз се следя в София Мед, но ходя на ФМ в Надежда при Чачева, утре съм на междинна ФМ в 17 г.с
И не знам, каза ми не може да се снима, каквото таковоз Thinking
Винаги ходя с мъжа ми по прегледи. В София мед чака пред кабинета, дори на един от прегледите го извикаха, защото бебо беше много подвижен в 10 седмица. В Надежда не пускат никакви придружители...

# 625
Аз ходя в Токуда и там не пускат придружители, даже не дават да изчакват  на етажа пред кабинета. Първият път бях с мъжа ми на регистратура и оттам му казаха.. таткото да слезе да изпие едно кафе.

# 626
  • София
В Щерев и Фемина също не пускат придружители.

# 627
При 4000 положителни е напълно нормално. В "Надежда" вече имаше няколко АГ под карантина. Не си струва риска. Днес на един мъж му разрешиха да влезе в "Надежда" , след като уточни, че жена му е за онкологията и трябва с количка да я качи до етажа. И пак без придружители в 8ч имаше доста хора на партера. А преди месец в 7:30 пред ЖК беше фул. Ако и мъже имаше, щеше да е ад. Както е тясно в онзи коридор.

# 628
Аз правя видеа на телефона всеки път и като цяло излизат добре. Бях и в Надежда (Христова) и в Токуда (Апостолова). Засега всичко върви добре и чакам ФМ в Марковс в края на месеца. Тогава просто ще ги питам дали мога поне 2-3 минути да заснема как се мърда малкия.. много неприятно че не може и бащата да дойде ,особено при първа бременност ми се искаше но засега оставаме с разкази, снимки и видеа. Вече е 180 гр в 17 седмица!

Между другото да попитам - има ли смисъл да започвам и следене по НЗОК ако ходя при друг лекар вече на частно? Покрива ли някакви изследвания за които няма смисъл да давам допълнително пари в частни клиники...Освен ехографите и кръвните изследвания. ФМ за щастие я покриват от ДЗО.

# 629
В "Надежда" безплатните нещо по ЗК не ви ги таксуват, предполагам и в "Токуда" също. За мен е безмилено. По ЗК няма нещо кои знае какво, три прегледа с ехограф и може би 2-3 пъти кръв и урина безплатно. Бих ходила по ЗК единствено ако имам доверие в АГ. Иначе за мен е безмилено да ходиш по ЗК и отделно и на частно, изкл ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт