Как/къде създавате нови познанства?

• 10 412
  • 251
  •   1
Отговори
# 150
Да си сам е обективно състояние, да си самотен е субективно усещане. Самотно ми е било първите 2-3 месеци в университета - толкова ми липсваха приятелите, че не допусках никого до себе си. Горото не значи, че не е имало с кого да ида на кафе, на купон, на дискотека, просто не бяха тези, с които исках да бъда. После дадох шанс на част от хората от новото ми обкръжение и доста добре се получи.

# 151
Сигурно, Тангра, всичко допускам, но не ме интересува.
Живея си моя си живот.
Не ме интересува кой какво мисли, и какво "изглежда".
Не знам кое ти е фалш.
Вярно е - от изключенията съм, и на много хора много неща им "изглеждат", или "звучат" "еди си как". Тяхно право е. Simple Smile
Въобще нямам намерение да се нагаждам с масата.

Остави го форума, ляляме си тук.
Сега не очаквай, и да не се очаква да коментирам познанства с хора, просто няма как да стане.
Никакви изводи не си правете.

Който привижда "ексклузивността" в мен ( а такива хора има ), отлично, който не - няма какво да се обясняваме, нито по бизнес, нито приятелство, нито в интимен план. Вече съм в такъв житейски цикъл, аз избирам и подбирам, пък нека и другите да си "избират" колкото искат.

Ясно, Монет.
Значи си пример, че има хора несамодостатъчни в брак/отношения.
Не е ненормално човек да има и приятелски кръг извън брака.
Но трябва много ясно да разграничава личният живот от "френд зоната", хобитата.
Личният живот не се коментира извън къщи с останалите "кръгове".
А много имат склонност да "снасят информация".

# 152

Ясно, Монет.
Значи си пример, че има хора несамодостатъчни в брак/отношения.
Не е ненормално човек да има и приятелски кръг извън брака.
Но трябва много ясно да разграничава личният живот от "френд зоната", хобитата.
Личният живот не се коментира извън къщи с останалите "кръгове".
А много имат склонност да "снасят информация".
Поста за самотните в брака не беше мой. Макар, че за жалост има и такива хора. Просто половинката няма как на 100% да ти покрие нуждата от общуване. Всеки общува и с други хора, макар и семеен, моля те 😁. Другите съвети незнам защо ми ги даваш, ама благодаря. Те и малките деца знаят кое не се говори извън къщи, май.
В брака си съм щастлива иначе, поне там съм нацелила човека.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 14:19 от Monet

# 153
  • София
Наистина половинката няма как да компенсира липсата на познати. Няма как да се вкопчиш в един човек и да общуваш само с него.  Всъщност затова и пуснах темата - дори и на приятеля ми му липсват познати, с които да общува, да си споделя хобитата и такива неща.
Относно продавачките по магазините - работила съм го през цялото си следване и наистина човек може да се сближи с клиенти, да са му приятни и да му липсват даже Grinning Може би това, че вече не работя с клиенти ме кара да се чувствам по-изолирана. Друга идея за срещане на хора, за което се сетих са сбирките за рисуване по чаша вино, но си е дамско занимание според мен.

# 154
Наистина половинката няма как да компенсира липсата на познати. Няма как да се вкопчиш в един човек и да общуваш само с него.  Всъщност затова и пуснах темата - дори и на приятеля ми му липсват познати, с които да общува, да си споделя хобитата и такива неща.
Относно продавачките по магазините - работила съм го през цялото си следване и наистина човек може да се сближи с клиенти, да са му приятни и да му липсват даже Grinning Може би това, че вече не работя с клиенти ме кара да се чувствам по-изолирана. Друга идея за срещане на хора, за което се сетих са сбирките за рисуване по чаша вино, но си е дамско занимание според мен.
Ее, много яко, че точно ти си разбрала какво имам придвид, че днес съм в обяснителен режим. По-миналата година, на нова година с мм бяхме в банско, там се запознахме с други семейства, но те са по-скоро за  в рамките на престоя компания. Много обичам да си говоря за всичко и с козметички/маникюристки или фризьорката. Иначе в живота, попадаш в един коловоз работа, вкъщи и т.н. Аз за себе си реших, че искам да пробвам в чужбина. Искам чисто ново начало. Друг начин не измислих. Така и така и тук сме самотни, племенниците едните в САЩ, другите в Канада, няма кой да поканиш дори на рожденият си ден, децата по същия начин. Такива са времената, хората са пръснати по света. А другине познати няма как да запълнят тази липса също.

# 155
А има и хора, познавам няколко такива, които отиват някъде по интереси, или преди години в някоя от хилядите новосъздадени политически партии. Та, тези хора са трудни за понасяни от близките и познатите си, явно всеки гледа да ги разкара от обкръжението си, и това ги кара да намерят някакво общество от рода на партия или организация, откъдето не могат да бъдат елиминирани толкова лесно. Такива също досаждат и на фризьори и козметици (ако решат да дадат пари на такива). Мой познат ходеше през ден да се подстригва, или просто да навести фризьорката си, ей така, от нямане какво да прави. А и от салона трудно биха го разкарали, все пак клиент е, минава уж и за приятел.

# 156
Колкото повече остарявам, толкова по-екстровертна ставам! Използвам всеки удобен момент и място да се запознавам с нови хора. Жалко, че стана хладно и седя повече вкъщи. Надявам се да ми се отвори работа лице в лице с нови хора.
А аз със съжаление виждам, че ставам все по-интровертна. Преди не бях. Сега все по-често мълча, дори и да имам нещо да кажа по дадена тема, не го правя. Все мисля, че за другите може да не е интресено (моето мнение). Даже и във форума вече рядко пиша :/   Хем не ми харесва, че ставам такава, хем не ми идва от вътре да съм каквато бях. Дали защото съм в сферата на обслужването и постоянно общувам с непознати (но по работа) или други причини някакви неизяснени - не знам.

Но темата ми е много полезна, черпя идеи, пък да видим ще опитам ли някоя или не.

# 157
Витаминче, може би си израснала и виждаш, че не всеки заслужава внимание, или енергия, усилия от твоя страна, за каквото и да е.
Принципно, да, във форума и на мен почти не ми се пише вече. Simple Smile
Не е заради "интровертност" сякаш.
За да си тази, която си, си трябват подходящите хора и обстоятелства, не става с всеки. Simple Smile
Нормално, ако цял ден си с хора, да искаш след това да "възстановиш".
Не знам какво черпиш. Темата и форумът не откриват "топлата вода". Wink

# 158
Тук сте го обърнали на лафче някои разбирачи. Ами интересни мнения има. Човек се замисля за някои работи.
Иначе по темата нови познанства могат да се създадат навсякъде, по-трудната част е кой до къде може да допусне някой в живота си. Wink

# 159
Тук сте го обърнали на лафче някои разбирачи. Ами интересни мнения има. Човек се замисля за някои работи.
Иначе по темата нови познанства могат да се създадат навсякъде, по-трудната част е кой до къде може да допусне някой в живота си. Wink
Оттук разминавания ли биха се получили? Thinking
Питам, че гледам ги "разбираш" нещата, Кери. Sunglasses

# 160
Не става въпрос за разминавания, а да се довериш на някого за нещо. Е то с всеки не може да се говори за всичко, трябва да знаеш с кой какво да споделяш. Аз лично за лични неща не мога да се доверя на никой да споделям вече. Правила съм го преди, но не чувствам, че ми помага, даже си мисля, че на отсрещната страна й е все едно или вътрешно злорадства. Няма смисъл.

# 161
Кери, така е, идеалистичният свят не съществува.
Може би трябва да се изолираме на самотен остров самодостатъчни с водата, океана, палмите, и гадинките. SunglassesAnimal DolphinAnimal CrabAnimal TurtleFlowers BananaAnimal Whale2

Викаш повечето хора са станали самодостатъчни интроверти?
До възраст ли е, характер, комплекси, кофти детство? Thinking

# 162
Кари Wink
Май е до възраст и осъзнатост. Всеки си гледа интереса. Никой не го боли за теб, както те боли теб. Wink И никой не може да ти помогне, сам трябва да си помогнеш.

# 163
Приятно ми е, ФФ. Mr. Green Sunglasses
Така е, никой не спори.
Дам, до осъзнатост, която би трябвало след определена възраст да се е "появила".
Но сякаш това се "усвоява" в годините на изграждане на характера, тръгва от семейството, ценностната система.
После от теб си зависи. Но има много лекета и от двете страни.
Но май интересчийте станаха масата.
То не са маски, качулки, преструвки, чупки, стойки, в съчетание с претенции и "недостъпност" до доказване на противното.

# 164
Не става въпрос за разминавания, а да се довериш на някого за нещо. Е то с всеки не може да се говори за всичко, трябва да знаеш с кой какво да споделяш. Аз лично за лични неща не мога да се доверя на никой да споделям вече. Правила съм го преди, но не чувствам, че ми помага, даже си мисля, че на отсрещната страна й е все едно или вътрешно злорадства. Няма смисъл.

Искрено ти пожелавам да попаднеш на хора, пред които да успееш да се разкриеш или които да не ти позволяват да се "скриваш", когато ти е зле. Изключително освобождаващо и трогващо е. Такива разговори са наситени с емоция, която трудно се описва с думи.

Общи условия

Активация на акаунт