Как/къде създавате нови познанства?

• 10 373
  • 251
  •   1
Отговори
# 210
Ласкаете се Simple Smile
Това "нямам нужда от прости разговори, успешните не са конформисти, те не са като масата" може да утешава на момента, но не са помогнали на никого нито да стане успешен, нито да се откъсне от самотата си, ако е бил самотен. За качествено общуване трябва И практика, не само да си сложна личност.

Тези с доволния живот "аз във вътрешния ми свят", които не търсят общуване, не ги бръсне дали са като масата или не са. Обаче е пълно с другите - които хем искат да са като другите, хем не им се мърда от зоната на комфорта, която по някое време вече се е свила до една точка, обаче категорично отказват да се погледнат малко по-критично. И се завъртат в спиралата "никой не ме обича, аз съм е.а ти пича".
Моите наблюдения са различни - повечето хора намират утеха във връзки, бракове и уж приятелства, които не са им по вкуса и в които не срещат разбиране, за да не са физически сами, заблуждавайки се, че това ги прави успешни.

# 211
Като не са им по вкуса такива бракове и познанства, пак имат избор - да направят нещо или да не правят нищо Simple Smile Цялата тема се върти около това. В случая не си противоречим.

# 212
"Аз във вътрешният ми свят" - кой няма такъв свят?
Нещо се размиват понятията за простост и сложност и за търсене или не на общуване.
Без общуване, каквото и да било си обречен най-малкото на затъпяване и вглъбяване единствено в себе си, губейки реална представа за света и кой си ти в него. Не говоря за тези хора, говоря за трупане на познати, от които всъщност нямаш нужда и няма да ти "дадат" нищо. Подобно на фейсбук, общуването в нета и излизането всекидневно с една камара народ, съм забелязала една фалшивост, един стремеж за изтъкване само на добрите страни от живота и характера. А онези малки нещица, които мислиш вечер преди да заспиш, за които мечтаеш, които те изяждат от вътре пазим за себе си.
В един момент на някои хора им писва да слушат кой си счупил нокъта, кой колко пари има и с колко жени/мъже е спал примерно.
Другото е, че в наши дни е важна обвивката. Някой остане без пари и веднага мнението за него рязко се променя, дори и от близки. Съдим по дрехите, по образованието и все такива неща. Ами мен лично това ме натъжава, натоварва и ограбва.
Общувам с много хора, не съм някаква надувка, дето си мисли, че е номер 1, но все пак имам толкова много неща, за които искам да говоря, а няма с кой. Просто разговорите се въртят на най-ниско ниво битовизъм и не се стига до онези прилежно премълчавани неща, които носим в себе си.

# 213
А някой в темата казал ли е, че съществува човек без вътрешен свят?

Тези моменти с криенето на проблемите, наблягането на хвалбите, обвивката, парите, образованието - изобщо не са пристигнали в българското общество с изобретяването на фейсбук Simple Smile Даже бих казала, че имаме по-дълги традиции в "обвивките" от други общества. Изобщо не са виновни социалните мрежи, телевизорите и телефоните.

пс - в моя ФБ няма нито коли, нито пари, нито дрехи. Други неща се обсъждат, от рода на сложния въпрос, за който писах на предната страница, но и "падна слана", "детето има РД, "направих лютеница" и т.н.  Simple Smile Поезия, но и проза, така да се изразя.

# 214
Каква сложна личност ?! Това е въпрос на субективни възприятия. Магаре няма да се припознае в лебед определено, но магарето метафорично казано, може да изрази мнение, че лебедът е претенциозен, примерно. В сродните хора човек намира част от себе си.

# 215
Като не са им по вкуса такива бракове и познанства, пак имат избор - да направят нещо или да не правят нищо Simple Smile Цялата тема се върти около това. В случая не си противоречим.
Те правят - търпят, симулирайки успешност. Дори и ти говориш за познанства, а читава комуникация с просто познати не се получава.
Подобно на фейсбук, общуването в нета и излизането всекидневно с една камара народ, съм забелязала една фалшивост, един стремеж за изтъкване само на добрите страни от живота и характера. А онези малки нещица, които мислиш вечер преди да заспиш, за които мечтаеш, които те изяждат от вътре пазим за себе си.
В един момент на някои хора им писва да слушат кой си счупил нокъта, кой колко пари има и с колко жени/мъже е спал примерно.
Другото е, че в наши дни е важна обвивката. Някой остане без пари и веднага мнението за него рязко се променя, дори и от близки. Съдим по дрехите, по образованието и все такива неща. Ами мен лично това ме натъжава, натоварва и ограбва.
Общувам с много хора, не съм някаква надувка, дето си мисли, че е номер 1, но все пак имам толкова много неща, за които искам да говоря, а няма с кой. Просто разговорите се въртят на най-ниско ниво битовизъм и не се стига до онези прилежно премълчавани неща, които носим в себе си.
Точно! Доста трудно се намират хора, с които можеш да си говориш за нещата, които те интересуват, хора, пред които не се притесняваш да се покажеш слаб и провален. Аз все още имам такива хора в обкръжението си, но си давам сметка, че за създаването на такива приятелства се иска и известна доза късмет.

# 216
Обсъждаме познанствата, тъй като темата е за познанства, не за разликата в качеството на общуването.

И е поставена съвсем правилно, тъй като без първото няма как да стане второто - освен, ако човек не общува сам със себе си и единствено със себе си, евентуално Simple Smile

# 217
Обсъждаме познанствата, тъй като темата е за познанства, не за разликата в качеството на общуването.

И е поставена съвсем правилно, тъй като без първото няма как да стане второто - освен, ако човек не общува сам със себе си, евентуално Simple Smile
Горе и браковете обсъждаше, когато ти изнасяше!

# 218
За качествено общуване е необходим късмет, да попаднеш на твои хора. И никой друг човек не е в позиция да определя, дава оценки какво е качествено за човекът А. Дали нещо е така или онака,  защото е крив, кофти, ръб, сложен, прост, ерудиран. Човек се чувства самотен, защото не се чувства споделен. Не намира сродни души, съмишленици, хора, с които гледа в една посока ...т.е. не намира част от себе си в друг човек.

# 219
Когато се почувстваш самотен в даден етап от живота си, започваш да се питаш как е при другите, те как се справят? Това е момента, в който създаваш например тази тема. После започваш да опитваш да промениш нещо( в себе си, в начина на живот). Тогава малко по малко правиш компромиси със себе си, за да се нагодиш към другите, това ескалира до степен, в която вече от проба-грешка просто ти омръзва.
Даваш и даваш, но нищо не получаваш. Много хора, много думи, а празни от към съдържание.
Усещаш се, че въпреки усилията, онова чувство за празнота си е там.
Тогава някои хора стигаме до извода, че именно качеството е важно. За това в такива теми има мнения и от хора, които казваме, че всъщност "Стигат ми двама, трима. Ала само такива, които в сърцата си рани от моите болки да имат" 🙂

# 220

И е поставена съвсем правилно, тъй като без първото няма как да стане второто - освен, ако човек не общува сам със себе си, евентуално Simple Smile

По-спокойно. Браковете ги вкара ти, като контрапункт на мой пост - как хората стоели в бракове, които не са им по вкуса. Това съм коментирала - че имат избор дали да стоят или не, както и дали да създават нови познанства или не.

Темата е за това как и къде хората създават нови познанства, нормално е да се коментират познанствата.

# 221

По-спокойно. Браковете ги вкара ти, като контрапункт на мой пост - как хората стоели в бракове, които не са им по вкуса. Това съм коментирала - че имат избор дали да стоят или не, както и дали да създават нови познанства или не.

Темата е за това как и къде хората създават нови познанства, нормално е да се коментират познанствата.
Удобно пропускаш, че и преди мене се коментираше и то в контекст колко са смотани и как сами са си виновни хората без приятели, без бракове, без деца, ама карай!

# 222
обаче категорично отказват да се погледнат малко по-критично. И се завъртат в спиралата "никой не ме обича, аз съм е.а ти пича".

Само човек, който не е наясно със себе си, с това колко струва, може да се самоопределя чрез мнението на този или онзи. Мнението за един и същи човек, може да е коренно различно,  в зависимост от това дали обслужва нечий личен егоистичен интерес. Така че това, че някой не те приема, харесва, разбира, означава просто че имате различия - в мисленето, светогледа, светоусещането. В случай, че някой държи да се хареса по принцип, да е приет, независимо от кого, това не говори добре за неговата самооценка.

# 223

Удобно пропускаш, че и преди мене се коментираше и то в контекст колко са смотани и как сами са си виновни хората без приятели, без бракове, без деца, ама карай!

Цитирай къде съм писала колко са смотани, особено хората без деца.

# 224
„Удобно проускаш, че ПРЕДИ МЕНЕ СЕ КОМЕНТИРАШЕ” не е като „ТИ КОМЕНТИРАШЕ”. Кристина го написа това за децата в подкрепа на мнение на Танграта. Тия двамата много обичат да набиват канчето на хора, които страдат от липси - приятели, гаджета, деца.

Общи условия

Активация на акаунт