Нашите цветя - обща тема 4

• 32 520
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на мен ми изглеждат добре.
за поливането - те си показват кога са засушени, листата стават меки и увисват. не им пречи течението, даже еднаква да е саксията и пръстта, не знаеш колко корени има вътре за да смучат водата.
ще си почакаш за цвят от  хризантемката. тя къде е?
не е страшен студа, но нека е под козирка/навес, защото сланите ще я попарят.

# 211
Хризантемките са на балкончето с навес. Тук слани не падат, все още е топличко 20+, вчера поваля повечко само. А за цикламите бях чела да се махат веднага ако почнат да жълтеят листата и аз скубя, виж колко е оредяла беличката. Но не са меки и не увисват. Ще я оставя и само ще следя влажността отгоре. Благодаря ти, Добри! Kissing Heart

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 09:08 от MagniМ

# 212
Я кажете,че не съм компетентна с кактусите. 😄 Тези бебета трябва ли да ги махам? Имат някои коренчета вече. И защо са толкова много? Това добре ли е? Да не тормозят голямото растение,като са толкова много?

# 213
Екстра са, не е нужно да ги махаш сега, може на пресаждане,а някои могат и сами да се откачат и паднат (в дивата природада вятърът ги развява и така се насаждат на нови места). А са много, защото ехинопсисът се чувства добре и получава добри условия 😉 хубаво е да видя щастлив кактус🤩

# 214
Оо добре,много се радвам,че съм им нацелила мястото и гледането. 🥰😄 То само поливане де,и то рядко,че ги забравям,а са на южен прозорец и явно им е добре. ❤🌵
Сега прибрах всички други китки,с изключение на едно огромно каланхое,което май няма да прибирам. Нямам място,а и саксията е огромна,то е провиснало от всякъде ии не знам. Ако е под навес на завет дали ще изкара зимата или ще измръзне?

# 215
Оххх,  момичета извинявайте , ама аз пак с моя въпрос за жасмина. Продължават да му падат пъпките преди да са се разтворили.

# 216
Ами може да е от стрес при аклиматизация. Не мисля,че можеш да направиш много по въпроса 😕

# 217
Ох пак съм аз,ще ме извините,ама... 😂
Скрит текст:
Хризантемата се поотвори още малко:

Цикламата ми няма листа почти,само цветове. Много странно,ама важното е,че е жива. 😁

Това не го знам какво беше,но се хванаха и трите “розички”:

Алоето днес щях да го пресаждам,обаче нямахме вода и остана за утре. Малко е прашно,ще го къпя.

Ии каланхоета,дето не цъфтят,но ми е жал да ги оставя навън:

Утре ще ги намествам за зимен сън и да видим на пролет кое ще оцелее. 😆

# 218
Ами може да е от стрес при аклиматизация. Не мисля,че можеш да направиш много по въпроса 😕
Добре , това означава ли че цветето умира

# 219
  • София
Хризантемите и минзухари на свекърва ми.

# 220
Ехаа, Натуся, разкошни са, да я поздравиш за грижите, които полага за тези красоти Simple Smile! Много харесвам минзухари Simple Smile.

# 221
Магни, и аз моите циклами ги купих гъсто нацъфтели, след това никога повече не са изглеждали така.
Оранжерийния цъфтеж не може да се постигне в домашни условия, в оранжерията всички условия са оптимални.

# 222
Мммм, Ени, страхотни са ти цветята. Представям си хризантемите какъв килим ще направят Heart Eyes
Натуся, със свекърва ти добре сте се намерили май Simple Smile. Много обичам цветни килими, или пътеки. Всякакви цветя, само да е пъстричко и шарено.
Аз си взех бял амарилис от Лидл. Чудя се сега ли да го сложа в пръстта, без да го събуждам? Или да си стои луковицата в кутията и да чака напролет

# 223
Добре , това означава ли че цветето умира
Не, но хвърля пъпките. Нямам познания обаче за жасмините,дано се включи някой. Подозирам просто,че му е дошло стресово да свикне с новите условия и съответно хвърля пъпките.

Anyyyone, първото каланхое ще цъфти, имаш пъпка ниско долу от ляво.
Виж как добре се чувстват при теб сукуленти и кактуси, браво. Супер са! ❤
И аз имах едно такова каланхое гора и го подарих,спасих го от един вход, цъфна ми веднъж и почна само листна маса да прави 2-3 години и тая година го подарих. Дано в новия дом цъфти.

# 224
Магни, и аз моите циклами ги купих гъсто нацъфтели, след това никога повече не са изглеждали така.
Оранжерийния цъфтеж не може да се постигне в домашни условия, в оранжерията всички условия са оптимални.
Флоксче, поне засега имат даже повече цвят. С изключение на бялата. И като я гледам си заминава точно като си замина бегонията ми. Чудя се ако поразровя пръстта да видя грудката дали съвсем ще я уморя. Заринати са, така ги купих.

Общи условия

Активация на акаунт