Нашите цветя - обща тема 4

• 32 529
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
...
Аз си взех бял амарилис от Лидл. Чудя се сега ли да го сложа в пръстта, без да го събуждам? Или да си стои луковицата в кутията и да чака напролет

Аз бих го сложила сега в пръстта, да е в готовност за пролетта. Simple Smile
Продължавам да си чакам обещаната саксия с бял амарилис, всъщност е бял с червени кантове. Дано не си остана само с обещанието, имам още едно място откъдето да ми дадат луковица/ и, но засега изчаквам да видя ще се спази ли уговорката.Simple Smile

# 226
Anyyyone, върни няколко поста по-назад. Точно това написах за дивите циклами - обсипват се с цветове, без листа. Листата се показват доста по-късно.
Розичката, дето не й знаеш името, е семпервивум.
Много са ти хубави цветятя!

Натуся, каква приказка от есенни багри сте направили! Жълтите "минзухари" са амарилис лутеа ( щернбергия), как хубаво са нацъфтели!
Имам пред блока 3 туфички, но с единични цветове, стана много сянка. Sad

Буба, от кой Лидл си взе луковицата ? ( надявам се, че за хипеаструм говориш)

Днес си купих пакет шафранов минзухар, много го харесвам. Утре ще трябва някак да го сложа тайно от ММ - и в саксии, и пред блока.

# 227
Флорън, мерси за съвета. И аз така мислех, ама по-добре да питам първо
Диорела, хипеаструм е, да. Имаше в Лидл, в Дружба, който се намира до Практикер. Чисто бели и ярко червени

# 228
  • София
Диорела,а знаеш ли тази щернбергия кога мога да извадя от земята да я занеса на друго място.По всяко време ли става?

# 229
Кактусче,тази пъпка в ляво е от мушкатото,което съм хванала в кадър. Никакви пъпки няма нито едно каланхое,явно нещо не правя както трябва с тях.
Диорела,четох ви аз,но тази не знам дали е дива или не. 😄
Благодаря ви!
Много хубави минзухари и хризантеми,Натуся! 😍

# 230
Натуся, тя има листа от есента до пролетта. През останалото време спи. Аз съм я садила пред блока есента, в момент, когато е пораснала с листа, но не помня вече преди или след цъфтежа.
Трябва да се внимава да не се повредят корените. То това е общо за амарилисите и при беладоната трябва да се внимава. Вадиш цяла туфа и внимателно я разделяш на по-малки туфички. Дълбоко са и трябва с права лопата. Ако опиташ да извадиш част от туфата, рискуваш да повредиш корените, нежни са.

# 231
  • забравих си мисълта...
MagniM, много са ти красиви хризантемите и бегониите.
Anyyyone, разкошен кактус с бебенца, и сукулентите, и хризантемата и алоето, всичко.
Натуся, цветята  на свекърва ти са разкошни, прекрасен слънчев килим.

Това е моето слънце от днес. Снимах го още в магазина, че не можах да му устоя.

# 232
И аз днес гледах прекрасни хризантеми по магазините, като преминавах край тях. Имаше поне в 4 разцветки. С огромни усилия успях да се въздържа.

# 233
  • забравих си мисълта...
И при нас имаше в различи цветове, но тъй като имам няколко различни розови и сега си взех жълта. Бяла трябва да си взема. Blush

# 234
Леле жълтите са невероятни! 😍😍😍 Наистина са като слънце! И аз искам,но се сдържам. Евентуално ще е другата есен.

# 235
  • Карлово
Диорела,а знаеш ли тази щернбергия кога мога да извадя от земята да я занеса на друго място.По всяко време ли става?
И когато е разцъфтяла може. Тук съседка така си взе от друга и и греят в градината. И на мене ми предложиха, но аз отказах сега, ще взема напролет, че се сдобих с едни котенца и да видим как ще спасявам градината.

# 236
Според мен пролетта не е добър период - преди спането, защото няма време да се вкорени добре на новото място.
Не съм се интересувала какво се случва с корените при спане на щернбергията. Мисля, че остават, не са като минзухарите.
Сега прочетох в учебника по цветарство - там препоръчват разсаждане юли, преди вегетацията, като се внимава за корените.

# 237
Здравейте, в нов блок сме и отпред са засадили рози. Нямам спомен дали миналата зима са били посадени или са от пролетта но ми се иска да се съхранят и да не измръзнат. Та въпросът ми е, кога трябва да се подрежат, докъде и покриват ли се, зариват ли се, или нищо да не правя. За софия става дума. Мястото е запад-северозапад, не е от най-слънчевите но някои от тях още цъфтят, други са само на клони.

# 238
  • на острова на мечтите
Оххх,  момичета извинявайте , ама аз пак с моя въпрос за жасмина. Продължават да му падат пъпките преди да са се разтворили.
мисля, че не му е сега сезона да цъфти. В нета пише, че причината може да е че е преполят, или да е наторен повече...След октомври да се полива по малко...

Едно гостенче.... Подариха ни едно дръвче, което изсъхна под грижите на мм, докато не бях в състояние да се грижа аз...
Розите се режат до третото удебеление , пъпка, отдолу нагоре...

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:50 от danilu

# 239
  • забравих си мисълта...
Дами, бях ви споменала, че днес ще си купя розов и бял амарилис. Бях решила да ги оставя да си почиват до март, но тези доста са ги форсирали, така че за Нова година ще имам розов и бял, а може и по-рано, ще видим. Ако и червеният цъфне, много ще съм щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт