Нашите цветя - обща тема 4

• 32 555
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, сдобих се с аптения, понеже беше с едни дълги стъбла, ги клъцнах и ги сложих във вода. Мога ли да ги засадя направо или да изчакам да пуснат корени?
От магазин/сайт ли е взета?
Аз не помня дали писах - нямах успех с търсенето на аптения из нашите магазинчета. Не съм се отказала от нея, нито от сукулента -розичка, определено си ме влече към сукуленти.
Чакам една традесканция, която ми пратиха да изпълни саксийката, мисля че е захваната вече и много ме радва, но бавничко тръгва.

# 241
Дами, бях ви споменала, че днес ще си купя розов и бял амарилис. Бях решила да ги оставя да си почиват до март, но тези доста са ги форсирали, така че за Нова година ще имам розов и бял, а може и по-рано, ще видим.

И при мен ги продават в същия стадий на растеж. Белите бяха изкупени вече, сдобих се с розов и червено-бял. Всяка година ги заобикалях досега, мислех, че се гледат трудно. Добре, че е форума Grinning
Благодарна съм на всички, които дават съвети и споделят опит в цветарските теми, много научих тук само за няколко месеца!

Сега първо да ги докарам до цъфтеж, а после ще му мисля, как и къде да ги приспивам. Аз ще ги оставя на естествения им цикъл. Това лятно приспиване, за да цъфне зимата, няма да се пробвам - или ще ги убия с експерименти, или ще ги забравя в мазето незнайно докога Grinning

# 242
Ох, момичета, много сте лоши. Пак ми пуснахте мухата с тези хипеструми.
Вчера и аз попаднах в Лилд на голи луковици по 4 лв. и си взех бял и червен. Сега ще се чудя къде да ги иззимявам, като нямам подходящи условия.
Не бяха събудени, имат съвсем леко подали се листенца. Мисля, че могат да си продължат със спането.

Флорен, тези са някакви хибриди, ако съдя по цветовете на снимките. Не са някогашните стари сортове - бели с червени линии и червени с бяло. На снимките са чисто бял и чисто червен.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 08:02 от Diorela

# 243
Меера, поръчах ги от сайт, но съм много разочарована, нямат нищо общо със снимките в сайта, и отделно два пъти се карах докато ми ги доставят.
Ако искаш мога да ти пратя едно клонче Simple Smile.http://shop.etnolina.com/927-thickbox_default/аптения-aptenia-cordifolia.jpg тук има.

# 244
Нати, покажи ни я? Аптенията расте толкова бързо, че и дори да не изглежда уау в момента, скоро ще бъде. Аз вчера минах покрай двора от който чупих да си захвана - всичко е изгоряло и изсъхнало, много тъжна гледка. Но има млади клончета и съм сигурна, че скоро пак ще живне.

# 245
Магни, малко по късно, че си ги оставих на работа Simple Smile.

# 246
Не се учудвам ,че аптенията, която е пристигнала, не е като от снимките.
Не съм впечатлена от нея. Преди години имах, става голяма, но цветчетата са дребни и въобще няма тази визия от снимките, на които цветчетата са в близък план.

# 247
Здравейте от една пишман цветарка. Имам един огромен проблем, който ще ви е смешен и той е: НИКЪДЕ не мога да намеря свестни големи( а и малки) саксии и сандъчета БЕЗ  дупки и отвори и без място за дупки и отвори ( които евентуално да пробиеш ти и, които,и без да пробиеш, пак текат и прокапват). Имам една скромна мечта- да си сложа сегашните цветя в саксии / керамични, пластмасови , каквито и да е обикновени саксии/ БЕЗ НИКАКВИ ДУПКИ и да си поливам спокойно без да се притеснявам, че ще прелее чинията отдолу и ще олее паркета.Имам предвид да сложа едната саксия, която е с дупки в друга без дупки. Вече си мисля, да пиша до производители на саксии и да си поръчам такива... Замислям се и за самополивни саксии..Можете да давате идеи за онлайн магазини( не съм от Сф, имаме Юск, Пепко, Практикер и Практис). Благодаря

# 248
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разгледай в практикер.
виждала съм страхотни керамични кашпи (кашпа е декоративна саксия без дупки) Simple Smile
на сайт им са описани като саксии, но не всички са. Simple Smile

# 249
И в Хоумакс има разнообразие от кашпи.

# 250
тя писа, че имат юск, пепко, практикер и практис.
от последното поръчвах вчера, но не кашпи. Simple Smile

# 251
Nil desperandum, мисля, че е по-добре да се научиш да поливаш цветята, без да преливат подложките, защото като ги сложиш в кашпи без дупки, съвсем няма да контролираш поливането и ще давиш цветята, ще загният.  Кашпите са за дизайн, а не заради поливането.

# 252
Абе и да се науча, винаги, колкото и да внимавам, все някога чинийката ще прелее- с естествен паркет сме, прясно изциклен и лакиран- просто не искам такива изпълнения, дори случайни.

# 253
моите всичките са в кашпи. точно за да не преливат.
е, и за да са ми еднакви и хубави, щото и дзеня и фъншуя а важни... Wink
човек свиква да полива по-рядко и по-малко. Simple Smile

# 254
Благодаря, живи и здрави да сте- то решението било просто- " кашпа". А, иначе, имате ли опит със самополивните саксии и другите щуротийки, които се забиват и са пълни с вода и пускат по малко( едни прозрачни)?

Общи условия

Активация на акаунт