Нашите цветя - обща тема 4

• 32 574
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Меера, поръчах ги от сайт, но съм много разочарована, нямат нищо общо със снимките в сайта, и отделно два пъти се карах докато ми ги доставят.
Ако искаш мога да ти пратя едно клонче Simple Smile.http://shop.etnolina.com/927-thickbox_default/аптения-aptenia-cordifolia.jpg тук има.
Natt, благодаря много, не искам излишно да създавам грижи. Ще поръчам най-вероятно следващите дни.

# 256
  • Варна
...
Флорен, тези са някакви хибриди, ако съдя по цветовете на снимките. Не са някогашните стари сортове - бели с червени линии и червени с бяло. На снимките са чисто бял и чисто червен.

Да, видях ги тези в Лидъл, но не си взимах. Аз обещаната ми саксия окончателно я отписвам, т.к. нещо започнаха да се ослушват. В интерес на истината бях помолила само за една луковица, оттам на нататък ми се каза, че ще ми върнат саксията, т.к. не цъфтял, не вървял и не го искали. Вероятно съм раздала 100 луковици, а сега...

Въпреки това на последното място дето звънях хората са ми приготвили 2 луковици, само дето не могат да стигнат до нас, а от вторник ги развозват във багажника на колата. Хубавото е, че тези са приспани. Класическите- бяло с червено, Диорела напролет едната е за теб само трябва да ги получа. Simple Smile

# 257
Момичета , как да пресадя Сойлеролия , без да я намачкам начупя и прочие ?

# 258
Момичета, ето я аптенията .
Похвалвам се с едни страхотни цветя, изпратени ми от Бисерка .
Бисе, много благодаря Two Hearts Sparkling Heart Purple Heart !

# 259
Моля за помощ.Тази година успях да отгледам прекрасни каскадни бегонии на балкона.Сега продължават да цъфтят.Знам,че трябва да се зазимят,но кога и как?

# 260
Тези май не съм показвала

# 261
  • Карлово
Хризантеми пред магазина ми:

пак от там:
Скрит текст:

розата

# 262
Нати, много си е добре аптенията даже. Наистина не знам какви са били снимките, но моите ги завъдих от резници по 10тина сантиметра. Мярнах някой е споменал цветчетата. Наистина са много дребнички и красотата им е когато са много. Аз лично я исках заради зеленината, която много ми липсва тук. И защото е пълзяща.

# 263
J M M, Венета и Дама Трефа много красиви хризантеми показвате, блазе ви, че се радвате на тези красоти.
J M M досега не съм виждала такъв  коралов цвят като на първата снимка - много е готина Simple Smile .
Animimi, защо искаш да пресаждаш Солейролията? Покажи снимка, моята я пресадих веднъж, опитвам да я размножавам ама не ми се получава . Магни, сравнявайки я с твоята е направо мижава, ама да се надявам, че и моята ще стане такава кичеста и красива.

# 264
Natt, утре ще кача снимка. Ами питах за пресаждане защото мисля че саксията е малка, понеже е същата в която я купих лятото. Нямам идея дали обаче е така Simple Smile

# 265
  • забравих си мисълта...
Danilu, много красиво мушкато показваш!
Natt***, аптенията и цветята от Бисерка са приказка!
JJ_M_M, разкошни са цветята ти.
ДамаТрефа, хризантемите ти са удоволствие както за очите, така и за душата, а розата ти е истинска царица, в удивително нежно розово.
Помните ли, преди известно време ви се оплаках, че една от любите ми орхидеи не иска да расте, не иска да цъфти от много дълго време и аз вече не знам откога точно. Явно тя се засрами и днес отвори цвета си, за да ме възнагради за огромното ми търпение. Иначе е много интересно при нея. Казах на шега на дъщеря ми, че е като циганка, размножава се на поразия, постоянно пуска нови растения отстрани, които обаче не стават големи и не цъфтят. Тази година като я пресаждах изхвърлих със сигурност толкова коренчета, колко има сега, с надеждата като са по-малко, да пораснат и да цъфне някое. Е, поне един корен ме зарадва с цвят, макар с дребни цветчета с цвят на люляк. А голямата, имаше друг по-тъмен цвят.
Сегашните вечни бебета.

А тази е предишната, когато беше голямо момиче, но нещо не ѝ пасна и реши да умира, но успях да спася малки израстъци от които имам до сега.

Тези тук не знам дали ще станат цветчета или листа. Отначало изглеждат доста еднакви и малко по-късно вече се вижда какво ще стане. Дано поне едно e цветче. Съмнява ме, че това, което е с изсъхналo незнайно защо, е билo цвят нa връх, но каквото, такова.

Показвам ви и последните може би две ягоди. Има още няколко зелени, но дали ще успеят да узреят, много се съмнявам.

# 266
Вени, любимата ти орхидея ми стана любима и на мен, много изящна и нежна е Simple Smile. Особено много ми хареса и лилавият мокет на който си снимала това красиво цвете Simple Smile. А  прекрасницата Бисерка освен красивите цветя, ми е изпратила и пакетчета със семена на много желани от мен цветя Heart Eyes.

# 267
  • забравих си мисълта...
Natt***, благодаря ти, много си мила! Hug Ще чакам с нетърпение да видя и цветята от семената, които Бисерка ти е изпратила. Сигурна съм, че ще са много красиви.

# 268
Венета, орхидеята ти прилича на дендробиум фаленопсис. Това е различен вид растение от стандартния фаленопсис. За дендробиум фаленопсис е нормално да има много израстъци, наричат се булби. Колкото повече има, по-добре. Новите булби порастват и от всяка може да се образува цветонос. Не е трябвало да ги махаш, така отслабваш растението. Също така се гледат по различен начин от фаленопсисите. Ако търсиш информация в интернет, внимавай за какво се отнася, има и дендробиум нобиле, това също е различен вид от твоята и се гледа по различен начин.

# 269
Магни, сравнявайки я с твоята е направо мижава, ама да се надявам, че и моята ще стане такава кичеста и красива.
Намерих снимка как е изглеждала месец април в ляво и 3-4 седмици по-късно в дясно.  Simple Smile  А знаеш тогава правех първите си стъпки в отглеждането на цветя с ваша помощ.
Скрит текст:

Едно от подарените от Бисерка, копривка ли е? Много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт