Нашите цветя - обща тема 4

• 32 619
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Малко нескромно от моя страна,но някой би ли ме зарадвал склонче сеткреазия ?
Срам не срам и аз искам Hug

# 346
Срамежливи момичета! Дайте някоя снимка, че имена не знам, а цветя бол Joy Ако има покрай мен, ще ви чупна.

# 347
  • Стара Загора
Менделеевка, от май до края на октомври стои на остъклена северна тераса, мия под душа веднъж седмично, не полагам никакви по специални грижи. Зимата прибирам в къщи и от време на време пулвелизирам листата, защото им трябва по висока влажност Simple Smile.
Natt, благодаря! И аз съм чувала,че обичат повече сенчести места. Дали би се чувствал добре на изток ?

# 348
Да, в старият ни апартамент гледах папрат в кухнята, която беше североизточна, и беше достигнал над метър дължина. Ако намеря някоя снимка ще кача.

# 349
  • Стара Загора
Natt, много благодаря за насоките. Ще взема май да се пробвам. Много ги харесвам,само трябва да му измисля място.
Иначе имам ей този красавец,ама дали ще повлече май само той си знае 😅
Ще си подхождат много заедно.

# 350
Видях що е то сеткреазия. Снимка на моята шарена такава е малко по-нагоре. Който иска от нея да ми пише ЛС. За София може и лично предаване, за другите градове остава само Еконт, но не знам дали си заслужава доставката.
И от това на Менделеевка имам две саксии - пълзи по пода и се налага да го кърша, че иначе го настъпваме Confused

# 351
О Менделеевка, много красив сингониум- кичест и с хубава окраска на листата Simple Smile.

# 352
  • Стара Загора
Beki  ,има надежда значи и моят да повлече.  😊
Natt, благодаря 😁

# 353
  • Варна
...
floren точно сутринта се оплаках, че загубих една от моите. Абсолютно по същия начин. Само дето при мен розовата е добре, бялата си замина Sad
Цитат
Интересно, че с бялата ги гледах по един и същ начин ( еднакво разположение, еднакви по размер  саксии, еднакво количество вода) и въпреки това бялата засега върви

Тези циклами явно са голяма лъжица за моята уста. Днес и бялата ми е оклюмала, ще пробвам да им сменя мястото.

Иначе моята сеткреазия е пурпурно сърце, като тази на МагниМ. За съжаление е доста орязана, т.к. е във близост до орхидеите ми, пък една орхидея беше въшлясала и превантивно цветята с голяма листна маса ги орязах. Имам само едно по- дълго клонче което мога да изрежа, Натуся ако го желаеш е за теб .  Във вода много бързо ще си пусне коренчета. Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 18:12 от floren

# 354
Защо във вода, аз направо в почвата ги слагам. И то ми е като тревата - чупя, кастря, то си расте и се перчи по прозорците Grinning

# 355
  • Варна
Защо във вода, аз направо в почвата ги слагам. И то ми е като тревата - чупя, кастря, то си расте и се перчи по прозорците Grinning

Във вода ги кисна, защото никога не съм пробвала направо да го бучна. За няколко месеца 2 пъти стрижа моята сеткреазия веднъж лятото и сега преди няма и месец,.. пък толкова голяма беше станала. Но поне и 2- та пъти отърва въшките.Simple Smile

# 356
Ей, лошите хора са си лоши и това е. Днес, като четях за сеткреазията, че издирвате клончета, щях да пиша, че в кафето в съседния блок имат 4-5 броя, колкото искате материал за чупене. Сега вечерта, минавам оттам, реших възпитано да си поискам (хем се познаваме със собственика мнооого добре). След 5 мин мислене, с полови уста разреши да си взема ... 1 клонче. А знае чудесно, че ги чупи и хвърля, като пуснат дълги филизи, защота са навън и хората ги тъпчат като минават.
Има и голяма копривка, едролистна, с 2 нюанса червено. Много ми харесва, мислех и от нея да си поискам, но ми се отщя. Оффф, аман от лошотия. Моите, които са на стълбището, всички съседи знаят, че могат да си вземат, стига да искат. Нали напролет, така или иначе ще ги орежа

# 357
Затова Бубе, другият път хич не питай, като си харесаш цвете чупни си една клонка Simple Smile.

# 358
Буба, има си такива хора, нищо не обичат да дават, по-добре да изхвърлят. Имам такива познати, не искат никой да има същото цвете като тях Joy
 Мен пък ме е яд, че нямам  на кого да давам, като скубя или режа някое растение. Жал ми е да ги хвърлям Grinning но ще ми превземат малката градина ако ги оставя.

За вкореняването знам така: вземаш две клончета (ако ти дадат Grinning ), едното във вода, другото в пръст. Все едното ще тръгне.

Момичета, за цикламките, не се отказвайте. Знам че е по-лесно да се каже, но те наистина се гледат много лесно, ако са на подходящото място. Моите миналата зима прекараха на перваза до стъклото, зад пердето. Нощем там става хладно, чувстваха се добре. Не обичат да са на прекалено топло. Поливах чак като клюмнат листата.

# 359
Хора всякакви, съседката над нас няколко пъти ми казва, че имам много хубави мушката, предложих й да и начупя. Тя милата много срамежлива, било я срам. Викам й щом става въпрос за цветя срам няма, и й Flowers Tulipначупих още в началото на пролетта. И вчера идва с един буркан мариновани чушки, уникално вкусни да ми се отблагодари за цветята Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт