Нашите цветя - обща тема 4

• 32 612
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • Стара Загора
За съжаление не мога да намеря друго място за да я преместя 😔. А сега мога ли да я накърша  или есента не е подходяща ?

# 331
За съжаление не мога да намеря друго място за да я преместя 😔. А сега мога ли да я накърша  или есента не е подходяща ?
според мен можеш. Аз имам даже свършени във вода , и мисля тези дни да ги бодна,  че да расте в саксия 😁 Много я харесвам тази зебрина,  моята вирее върху хладилника , в стая която не се отоплява:)

# 332
Здравейте и честит празник!
Имам нещо подобно на тази зебрина (не знам как се казва и сега видях, че му е студено на терасата, до вчера си беше екстра)
Скрит текст:
Ако е същото от него си слагам във вазичка, да ми краси масата. Като трева е - аз чупя, то пуска повече. Не е дълго, защото го чупя, че ми завзема саксиите. До която се докосне, пуска корени и я превзема Grinning

# 333
Да, може. Всичките традесканции могат да се чупят по всяко време. Зимата по-слабо ще се разклонят, но пак може да се чупи и вкоренява.

# 334
Страшно сте полезни! Значи ако начупя сеткреазията, ще се сгъсти със сигурност. Много дълги и рехави клонки направи.

# 335
  • Стара Загора
Благодаря ви ,момичета 😊

# 336
Магни, тя има цветове, не бързай да я чупиш.

# 337
Момичета, много благодаря за милите думи! Мога да пратя по няколко листа от папрата на 1-2 момичета сега а на пролет на други желаещи ако има. J M M ти си в моя регион, ако искаш можем да се видим и да ти дам от папрата.

# 338
  • София
Магни,тази сеткреазията на слънце ли  стой? Замислям се дали да не я завъдя ако издържа южно изложение и да я комбинирам със сакъзи.

# 339
  • Варна
Натуся, моята сеткреазия лятото беше на слънце от 10.00 ч. до около 17.00 ч. без засенчване.
А иначе мисля, че изпратих розовата си циклама в цветния рай. Все още държа растението току- виж не е напълно заминала. Интересно, че с бялата ги гледах по един и същ начин ( еднакво разположение, еднакви по размер  саксии, еднакво количество вода) и въпреки това бялата засега върви. Simple Smile

# 340
Магни, тя има цветове, не бързай да я чупиш.
Откак съм я завъдила (началото на лятото) не е спряла да цъфти. Ще я оставя. И така си ми харесва, просто по-гъста ще е по-красива.
Натуся, на югозападна тераса с козирка е, но малко по-навътре и не е на слънце през целия следобед. Когато беше на покрива, не беше така наситен цвета. Преди седмица като разчиствах по саксиите счупих без да искам две връхчета и ги бучнах при алоето. Гледам че растат. Много благодатно за профани като мен растение. Simple Smile
floren точно сутринта се оплаках, че загубих една от моите. Абсолютно по същия начин. Само дето при мен розовата е добре, бялата си замина Sad
Цитат
Интересно, че с бялата ги гледах по един и същ начин ( еднакво разположение, еднакви по размер  саксии, еднакво количество вода) и въпреки това бялата засега върви

# 341
J M M ти си в моя регион, ако искаш можем да се видим и да ти дам от папрата.
Благодаря, аз си имам ама изобщо не е за показване, кога ли ще заприлича на твоята се чудя.

# 342
  • Стара Загора
Natt, а ти как се грижиш за тази красота ? В смисъл сянка,слънце ,поливане и т.н.
Аз също много ги харесвам,но местата до прозорец са ми ограничени.

# 343
Менделеевка, от май до края на октомври стои на остъклена северна тераса, мия под душа веднъж седмично, не полагам никакви по специални грижи. Зимата прибирам в къщи и от време на време пулвелизирам листата, защото им трябва по висока влажност Simple Smile.

# 344
  • София
Малко нескромно от моя страна,но някой би ли ме зарадвал склонче сеткреазия ?

Общи условия

Активация на акаунт