Нашите цветя - обща тема 4

• 32 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Магни, извади и просуши хубаво грудката на цикламата, махни изгнилото до здраво, да изсъхнат раните. Ако има здрави части, може и да успееш да я спасиш. При дивите съм виждала доста изгризани и увредени , но си растат и цъфтят без проблем.

# 316
Може, Магни!
Моето растение- майка е от тази година, от семенца. Това, което е на Нати  е дететенцето:-) Във водичка, и за една седмица пуска коренчета. Това е най- лесното цвете за прихващане от резник( за мен поне). Нямам фал с него:-)

# 317
Нат, голяма красавица е твоята солейролия. Разкошна туфа е станала.
Моите хризантеми разцъфнаха отново, само не знам защо листата им са като прегорели по краищата. Не е от слънце.

Момичета, какво да ги правя тия петунии-ескимоси? Още са на балкона. На стълбището няма достатъчно директна светлина, но поне е по-топло. Само ги гледам и не предприемам нищо, маносани са до ушите, но се съсипват да цъфтят

# 318
Буба, остави си ги. Ако ги внесеш от температурния шок сигурно ще спрат да цъфтят. Ако са пускали семенца, може наапролет да покарат пак.

Нил десперандум  - в северна стая и абсолютно лесни за гледане са замиокулкас, антуриум, алоказия, юка или друга стайна палма. Или някое с шарени листа тип маранта, не се сещам в момента другите как се казват.

# 319
Бубе, разкошни петунии, ако имаш възможност ги премести от парапета да не ги попари слана, ако ги прибереш на топло ще се кльофнат. Днес изкъпах папрата и го прибрах вече в къщи . Момичета, ако някоя иска мога да й късна стръкчета от Солейролията и да пратя.

# 320
Благодаря, живи и здрави да сте- то решението било просто- " кашпа". А, иначе, имате ли опит със самополивните саксии
Аз имам две самополивни саксии с насадени Аглаонеми в тях.Много съм доволна.Реших независимо от сезона да прехвърля и другите,но естествено има проблем(при мен винаги е така,потърся ли нещо-няма).Саксиите съм ги купувала от Практикер,но за тях са необходими дренажни касети.Лятото ,все още един сайт ги предлагаше,сега обаче вече ги няма.Ще почакам до пролетта и ако не намеря,ще сложа насипен керамзит.

# 321
Разкошна папрат, Нат!
Диорела, ще опитам да извадя и зачистя грудката. Напоследък май повече ми харесва да спасявам доколкото мога цветя, отколкото да купувам нови. И аз имам цъфтящи петунии, точно както Буба казва - маносани, но цъфтят като луди. На покрива са, да видим до кога ще оцелеят. Обаче най-интересното е, че понеже са в саксията където имах латинки, днес видях че и те са поникнали, явно са останали семенца. При мен сега започват отново да растат след като бяха изгорели лятото.

# 322
Nat***  много красива папрат.

# 323
Изобщо не харесвам папрат, че все съм виждала едни проскубани, обаче този е разкошен, Нат.

# 324
  • оттам, откъдето започва България
Бубе, разкошни петунии, ако имаш възможност ги премести от парапета да не ги попари слана, ако ги прибереш на топло ще се кльофнат. Днес изкъпах папрата и го прибрах вече в къщи . Момичета, ако някоя иска мога да й късна стръкчета от Солейролията и да пратя.

Natt, разкошна папрат. Hands Plus1
Обожавам я, но при мен се изгуби с годините (може би докато се местим, вече и не помня). Любима ми е още от детството, защото имахме у дома, а и по принцип много обичам зеленина.

# 325
  • Стара Загора
Привет на всички в групата и честит празник !
Момичета винаги давате страхотни съвети и сега имам нужда от такъв.  Имам зебрина, която стои една провесена,  а не така кичеста, както ми се иска. Не разбирам какво не и допада.
Natt, вълшебен папрат 😍

# 326
Mendeleevka,  по съвет на момичета от тази тема научих , че колкото повече я чупиш,  толкова по кичеста става. И моята така вървеше , когато я поначупих взе да се разклонява и сгъстява, но лятото я забравих на терасата и изсъхна:(

# 327
Нати, цветята при теб са много, много щастливи. От тях просто блика здраве и сила. Страхотни са Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 328
Нати, като кралица е тази папрат! Разкошна!

# 329
Mendeleevka, не е зле зебрината. Може би повече светлина, но ако не й достига, шарките ще избледнеят. Цветята не обичат да стоят до излъчващи уреди, а гледам тази е до телевизор.
Да, чупенето разклонява повечето цветя.

Нат, много красива папрат. За тревата , не съм сигурна, че резната туфичка ще издържи транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт