Нашите цветя - обща тема 4

• 32 610
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря Ви момичета за инфото! Днес ще режа засъхналите

# 301
Animimi, почиствай изсъхналите листа и не се притеснявай не е толкова крехка Солейролията. Листенцата и клюмват, когато има нужда от вода, поливай само в чинийката, защото загнива ако поливаш отгоре. Ето моята , само веднъж съм я преместила в малко по голяма саксия, може би година след като я купих. Diorela, много пъти пробвах да я размножавам, ама не става. Точно по описаният от теб начин.

# 302
Ами поизрязах я , и понеже и част от свежите листенца излязоха , ще ги сложа в друга саксийка да видим дали ще стане Simple Smile ако ми се получила ще пратя на тези от вас които имат желание да притежават тази нежна красавица

# 303
  • Пловдив
Мисля да ида до Баумакс...ще ми се нещо за стаята да си взема..красиво, цъфтящо...нямам идея какво ще изтрае обаче.

# 304
Нат, озадачи ме. Аз точно така я бях хванала преди доста години - приятелка ми резна снопче от нейната.
Твоята е доста обрасла, сложи една по-ниска саксийка под дългите и ги положи отгоре да се вкоренят сами.

# 305
Когато я купувах, жената ми каза да късам от нея и да хвърлям в друга саксия. И с коренчета засаждах и неволно скъсани и след няколко дни са изсъхнали, хем ги пулвелизирах с вода. Пак ще пробвам сега Simple Smile.
Мистик, ако нямаш спатифилум си купи, много лесно се гледа и цъфти с красиви бели цветове.

# 306
Трябва лекичко да се разрохка пръстта и да се сложи отгоре. Не трябва да се заравя в почвата, а само прешленчетата, от където тръгват коренчета, да се докосват до почвата. И се пулверизира.

# 307
Мистик, циклама ако си вземеш сега, ще цъфти до пролетта.
Антуриум, Орхидея Blush, Африканска теменужка.

# 308
  • Пловдив
Мистик, циклама ако си вземеш сега, ще цъфти до пролетта.
Антуриум, Орхидея Blush, Африканска теменужка.
мерси...минах през Баумакс, ама нищо да ми хване окото. Само орхидеи, ама друго искам май Blush  Пак ще обикалям

# 309
Моята бяла циклама замина за цветния рай. Исках да махна едно омекнало листо и цялата туфичка остана в ръцете ми. Поразрових около грудката и видях, че е загнила на повърхостта. Да изсъхне съвсем почвата и ще видя дали изобщо е читава. Обаче хризантемките няма да ги чакам дълго.

Събрах си семена от една палма. Миналият месец бяха зелени, днес видях, че са съвсем черни. Дано не е прекалено късно и поникне някое.
Собствено отгледаните винки са миниатюрни, но цъфтят. Напролет ще напълня две сандъчета със семена за проба.

Бисе, трудно ще е изпращането на копривка до мен. Иначе от сърце благодаря за предложението. Ех ако си бях у дома, с удоволствие бих се включила в размяна на всякакви китки. Съседката има една голяма, може ли да се захване от резник, да я питам за такъв?

# 310
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може. даже е по-лесно отколкото от семе. Simple Smile
порозовели са ти кипричките. Simple Smile скоро ще е .

# 311
порозовели са ти кипричките. Simple Smile скоро ще е .
Нали? Много хубаво ме изненада тази хризантемка. Почти я бях отписала лятото след първото прецъфтяване, но поливах редовно и верно се накипри. Кажи за копривката, коя част точно и как? Във вода или директно в почва? Не че вече не ровя в гугъл, но предпочитам вашите съвети.
Много съм бърза, вече си имам топнато клонче Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 15:24 от MagniМ

# 312
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз съм пробвала първо във вода.
едно дълго клонче разделих на три, две пуснаха корени и се хванаха, едно изгни.
значи трябва да опиташ.
твоята съседка не реже ли дългите клончета, за да се разклонява и да стане по-плътна туфа? все ще може да ти отдели някое.

# 313
Тя и нейната е нова. Преди 2-3 седмици се повяи саксията на цветарника между вратите ни. После като се оцветиха листата разбрах, че е копривка. Писах ѝ дали мога да си отрежа едно мъничко, тя каза да и вече е във вода. 10тина сантиметра е, не посмях от големите.

# 314
Някаква идея за некапризно!! цвете за северна стая, която е светла и се отоплява с климатик , но няма слънце?

Общи условия

Активация на акаунт