Нашите цветя - обща тема 4

• 32 621
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ей сега ме хвана неподготвена. бях готова да се обзаложа, че е орнитогалум.
но с този метър "кол"...
може би някакъв алиум?

# 376
Листата на орнитугалума и алиума са по-издължени. Тук се виждат малко от моя

Как ме подсетихте, че бях си поръчала орнитогалум и тъкмо е време за засаждане.Kissing Heart

# 377
на орнитогалума ми бяха по-късички и по-широчки, но пък не прави по метър цветонос... Sad

данилу, нямаш ли снимка на това чудо?

# 378
И на мен "ряпата" на Данилу много ми харесва, но според мен е нещо, което няма да вирее при нас. Много екзотично и сукулентно ми се струва.

на орнитогалума ми бяха по-късички и по-широчки, но пък не прави по метър цветонос... Sad

При мен явно е изключение, но моите насадени през лятото, направиха цветоноси по метър, преди да започнат да цъфтят. Сега цветът ми е на нивото на носа Grinning

# 379
орнитогалуми! по метър!
и аз искам. моите бяха едни ню-ню...
а алиума се оказа герой - копахме, орахме, къща сложихме и той пак изби и пак цъфна. лилава топка, като главата на бебе годиначе. Simple Smile

# 380
Хахаха Добри, ако знаеш как им треперих да не ги пречупи вятъра Joy
Но цветът не е огромен като дръжката, нормален си е. Мисля, че пораснаха така, защото правиха цветонос в топлото и ги поливах много често.

Алиуми ще садя за първи път сега. Някъде четох, че след 2-3 години се израждали и изчезвали, предпочитам да стане както ти казваш Hug

# 381
ами не се изродиха. засаждани са от купувани луковици една-две години преди 2015.
2015 ги преместихме от старото дворче в новото и от тогава все нещо става и те са все по ножа. но растат. не се оплакват.

# 382
  • на острова на мечтите
Не, Добри! Не е орнитугалум, нито алиум... Татко ни беше на гости и го намерихме заедно в един археологичен парк.... Бяха много... Оттам взех първото растение... Другото го взех от тук някъде... Расте по скалисти и баирести места.
И сега да ви се накарам на вас... Циклами та циклами... И вчера и аз, да не остана по-назад случайно, си купих една розова красавица... Заразни сте !Дано  не я уморя пак!!!

# 383
любопитството ме гризе.
Simple Smile по обясненията ти и по картинката излизат какви ли не щуротии.
даже левурда. в Андалусия. Simple Smile

# 384
Аз пък от вас се заразих с амарилис Grinning

Днес като се прибрах от работа, ме чакаше прекрасна изненада. Не мога да спра да го гледам Blush

# 385
  • на острова на мечтите
Обещавам да питам някой местен познавач как се казва...
Флокс, много нежна окраска.... Прекрасница...

# 386
Simple Smile спасителка си ми ти. а то ще се гътна от любопитство.

забравих да пиша. клонките от бугенвилията загинаха. нито едно не се хвана в почва, нито едно не пусна корени във вода.
"майката" е жива и здрава. седи на балкона изолирана.
още се боря с памуклийките на орхидеите. бяха на една крачка от влизане в контейнера. и сега не са далече де. Sad

# 387
Селска идилия.

# 388
ох, любими, любими... димитровчета. Simple Smile
а тая албиция не е ли много близо до къщата?

# 389
Не, Добри, това ни е оградата. На това  място исках алпинеум, защото албицията и кайсията си бяха там, обаче мъжът ми запретна ръкави и от камъните направи брод, прекара много колички пръс и тор, та като  видях резултата, беше късно за алпинеум. Тази година експериментирах с цветята, за другата май вече имам идея.

Общи условия

Активация на акаунт