Нашите цветя - обща тема 4

• 32 623
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Ооо, Съни, разкошна селска идилия Simple Smile! Мечтая си за такава Simple Smile.

# 391
Нахлувам в тази тема с ясното съзнание, че не ми е мястото тук, защото не съм "цветарка". Грижа се за цветята в къщи някак по задължение. Не ми идва отвътре.
Но, мама беше невероятна градинарка! Наричаше цветята "моите деца". Не обичаше да ги къса. Оставяше ги да растат и прецъфтяват в градината. Таблетът й беше пълен със снимки на цветята й / горе - долу само това искаше да се научи да прави с него - да снима /. Пиша в минало време, защото вчера я погребах.
Много искам да направя на гроба й градина. Така й обещах.
Моля ви за помощ! Иска ми се целогодишно да има цветя, но да са цъфтящи. За зимата ми е ясно, че няма как, но през другите сезони сигурно могат да се засадят такива цветя, които като прецъфтят, други вече да са напъпили.
Мама се натъжи, когато приживе й казах, че ще я погреба там, където живея аз, а не при родителите й, за да мога да ходя на гроба й и за да направя градина.
Време е да започна да планирам.

# 392
Живот и здраве,  през пролетта ще покажа лалетата,  тогава е истински разкош.
Анра, съболезнования. С другото не мога да помогна.

# 393
  • Den Haag
Една Пахира новодомка обградена от калатеи и алоказии Simple Smile

# 394
  • Варна
Флокс, прекрасен цвят !
Съни, страхотни димитровчета ! Simple Smile

# 395
Anra, съболезнования за майка ти! Не мисля, че има цветя, които цъфтят целогодишно. Сега есента е времето на хризантеми, димитровчета, далии. Пролетта цъфтят минзухари, нарциси, лалета, фрезии и теменужки, лятото кученца и винки.

# 396
Благодаря, Натт!
Аз нямам предвид едно цвете, което да цъфти целогодишно, а поредица от цветя, така че винаги да има цъфнали. Например сега, през декември, какво мога да посадя и кога ще цъфне?
Т.е. трябват ми периоди от засаждане до цъфтеж и прецъфтяване. Знам, че това са неща от практиката, но ако има къде да прочета, бихте ли ме насочили?
Цветето винки не съм го чувала. Как изглежда?

# 397
Ето това е винка

На гроба на баща ми има от тези

целогодишно изглеждат така ама не цъфтят. Наоколо около другите гробове има много чимшир и бръшлян.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 22:51 от Natt***

# 398
Анра, дълго цъфтят също лупина, кореопсис, гаура, калдаръмче

# 399
Аnra искрени съболезнования!
Винка е това

За цветя от ранна пролет момичета с градини ще бъдат полезни според мен.

# 400
Много ви благодаря! Ще си запиша цветята и почвам да ровя в нета.
Мама имаше много цветя и мисля, че това цвете - винка, съм го виждала в градината.
Натт, това не са ли декоративни зелчици? Мисля да засадя и нецъфтящи, но вечно зелени, и тези ми изглеждат много симпатични. Не съм сигурна дали мама нямаше такива, само че в саксия.
Сигурно и чимшир, и бръшлян ще засадя, но някак не ми се иска много, много. Иска ми се на мама градината да казва, че там лежи жена, на която душата й беше в цветята.

# 401
  • Den Haag
anra моите съболезнования, сещам се и за здравец, той е целогодишно зелен, но не знам дали е подходящ за това място.

# 402
Записах си цветята, но май трябва да ги съобразя с мястото и като височина. Сега се сетих за това.
Ох, не е лесно градинарството, сега разбирам! Но не е късно, макар и по такъв повод, да започна да се уча.

# 403
  • забравих си мисълта...
Anra, съболезнования за майка ти.

Цветята зависят от това, дали гробът на майка ти е на слънчево място или на сянка. Ако е на слънчево място както вече Natt*** ти е писала на пролет лалета, нарциси, зюмбюли. След това може да засадиш цветя, които не изискват често поливане, както и да са съобразени със слънце или сянка и ако са, и зимоустойчиви, тогава е вече оптимално. Аз съм купила за гроба на моята майка доста луковички за лалета, зюмбюли, кокичета и нарциси. От миналата година има камбанки (Physalis) и те правят сянка на обичките, които са в прекрасно цикламено и лилаво и се оказаxa зимоустойчиви.
Скрит текст:
Също ако не е прекалено слънчево мястото може да посадиш мушкато, ако е слънчево, аз виждам по гробовете невен, каланхое, тагетис, kарамфили, Euphorbia-Hybriden, много е красиво последното цвете, то е подходящо и за слънце и за сянка, но е едно годишно. На есен хризантеми. Бегонии също, при нас е 5°-10° и те се чувстват чудесно още навън. На гроба на майка ги имам , също Calluna, Astern, Erica, Aconitum carmichaelii, Gaultheria procumbens

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 23:26 от Venetta

# 404
Мястото е полусянка, под крайните клони на огромна върба.
Венетта, чудесни са предложенията ти!

Общи условия

Активация на акаунт