Нашите цветя - обща тема 4

• 32 978
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Бисе, студена ли е терасата, с какво изложение е?
Моята я прибрах в спалнята, че там е по студено, на терасата няма място за нея. Не обича много силно слънце и сух въздух

# 661
Североизточно изложение има терасата, Нати.
С парно сме, вътре дали няма да й е много топло?

# 662
Незнам, дръж я още малко на терасата още не са почнали големи студове. От много топлото почват да жълтеят листата.

# 663
Наснимах.
Започвам с кактусчетата:
Скрит текст:
Преди:

Сега:

Големия бодлив рошльо:

Мама с бебетата:

Кливията тръгна много добре! 😍 Дано скоро видя и цвят.

И на цикламата й е хладно явно.

А това е нов цветонос на лилавата орхидейка:

Виждате едната пъпка съхне:

Това не знам какво е,но сигурно коренче:

Имам и няколко пъпки на коледничетата:
[/spoler]
Ами това е за сега. 🤗🌺🥰

# 664
Литълкактус у вас е като ботаническа градина, свръх великолепни са Heart
Нат, влюбена съм в цветята ти, честно.
Много обичам да гледам снимките ви, така че качвайте, качвайте Blush
При мен няма нищо интересно. У дома, имам чувство, че виреят на воля само дифенбахии и драцени. Скучно ми е. Всичко друго се развива много, много бавно през зимата. Мисля, че им е прекалено топло
Сукулентите при дребоса, някои растат, други дремят. На кактусите обаче май им е добре. Единия дебелее, другия напуска нови листа. Но едва ли ще имам още. Убождам се, винаги, абсолютно винаги, когато поливам Joy Добре, че е рядко.
И ... току що разбрах, че не мога да кача снимките, много са големи Grinning Толкова писане и накрая, нъц. Дру път, като оправя настройките, ще ви покажа адениумчето, което все пак оцеля. Много му се радвам, има някакъв шанс да го отгледам Joy

# 665
Момичета, някоя от вас има ли дипладения - кога е момента да я прибера? Гледам, че едно от ластунчетата е позасъхнало в края, но като цяло все още е свежа и се чудя колко още може да издържи навън, а не ми се иска да измръзне.

# 666
  • София
Момичета, някоя от вас има ли дипладения - кога е момента да я прибера? Гледам, че едно от ластунчетата е позасъхнало в края, но като цяло все още е свежа и се чудя колко още може да издържи навън, а не ми се иска да измръзне.
Аз отдавна прибрах моята,стои на остъклената тераса.Орязах я и заложих резници,да видя дали ще стане нещо.

# 667
И моята дипладения отдавна е в остъклението, даже мисля да я местя на стълбите на по-топло. Понася до около 8-10 градуса доколкото се сещам.
Още цъфти, но като я прибрах опадаха част от листата. Сега като я внеса на стълбите, пак ще се шокира сигурно, и ще загуби още листа.
Чудя се вече, как да я подпирам. Забола съм сега времено пръчки в саксията, но искам да направя нещо като пирамидка, по която да вържа клонките.

# 668
Мисля че и Мikkey имаше дипладения, аз прибрах бугенвилията вътре  обаче й опадаха част от листата, ако оцелее добре, ако не живот и здраве на пролет ще си купя. Ето и моето коледниче .

# 669
  • оттам, откъдето започва България
Laughing
Честно казано, не погледнах кой е постнал коледничето, само го харесах.
В последния момент видях саксийката, стори ми се позната
Скрит текст:

и се върнах назад.
Както и предположих - на Natt*** е. Smirk

# 670
  • София
Момичета, получих този подарък 😍
Чудя се дали могат така да живеят сукулентчетата , ако ги поливам много оскъдно? Под мъха има камъчета и най-отдолу пръст..

# 671
  • оттам, откъдето започва България
Честито! Много интересен подарък. За вбъдеще ще следя постовете ти, за да знам как продължава развитието на тези хубави сукуленти.

# 672
Happy, много е сладурчесто, и на мен ми е интересно как ще се развиват! За любителите на сукуленти в Кауфланд имаше много видове по 4лв в едни миньонски порцеланови саксийки, ама бях с ММ и подминах Simple Smile да не мърмори, че няма къде да се завъртиш от цветя в къщи.

# 673
Нати, какво е хубавелче коледничето!❤

Hаppy, честито! Мното оригинален подарък!

# 674
Не,не могат в това да живеят,писах подробно назад защо,буквално последните 5 страници. Вземете си някоя тиланция за тази саксия.

Общи условия

Активация на акаунт