Нашите цветя - обща тема 4

• 32 526
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен е аранжировка-еднодневка. Sad
сукулентите не търпят мокро, а в това ще се задържа вода, мъха ще задържа влагата...
аз бих ги засадила в кактусарник, а крушата бих използвала за тиландсия. Wink

# 676
Дам, и аз исках всякакви такива декорирани красоти да си направя, но Литълкактус напълно ме отказа. Благодаря и за което Heart.

Засега са в този вид, докато си намеря кактусарник, както казва Добри, който да ми харесва
Ето го геройския адениум, наистина трудно умират Blush

Малка му е кашпата, но в момента магазините са само с коледни джаджи
Амарилиса, който купих от Лидл, е пуснал 15 см листа. Изобщо не го поливам, стои на стълбището. А тези от майка имам чувство, че ще изсъхнат. Но няма да ги поливам, дано оцелеят. Някъде четох, че така заспали, после цъфтят повече. Не мога да си представя изобщо да оживеят така, камо ли да цъфтят, но ще видим. И една бегония има там, не я поливам, изрязах я, че изсъхнаха клонките, и една имам вкъщи, гледам я като стайно. Ще видя коя ще коя ще я бъде и коя - не.

# 677
  • Варна

...а крушата бих използвала за тиландсия. Wink

Като спомена за тиландсии, зная, че имаш. Ще помогнеш ли със съвет за тези двете на снимката. От лятото са при мен и имам усещането, че не са мръднали на размер, иска ми се малко да ги засиля. Simple Smile

БубаБуба666, нормално е да се притесняваш за амарилисите. Първа зима при теб и се изкушаваш да им метнеш по чаша вода. Догодина ще претръпнеш. Аз се добрах до мои луковици и сега съм наредила 4 саксии като войници в мазето.Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 21:09 от floren

# 678
Бубеее, много са готини и твоите сукулентчета! Ха така показвайте снимки да им се радваме Simple Smile!

# 679
Хаха, Флорън, изкушавам се точната дума. Но не поддавам Grinning
Нати, аз имам още някоко, но съм ги показвала вече, когато ги аранжирах в керамичния кактусарник (хаха, Добри, направо ти я крада тази дума, много ме кефи), да не досаждам с едно и също

# 680
Охх, много ги харесвам сукулентите, ама все ми се струва, че почвата им е суха и от прекалено обгрижване и преполиване ги уморявам Sad, затова много се радвам на вашите!

# 681
флорен, моите цъфтяха и едното даже изкара малки бебета, но... Sad
оказа се, че на село, където ги оставих за да ги прибера по-късно, явно е било много по-студено от тук и едната загина. другите две са на ръба.
Скрит текст:
току-що проверих. Sad направили са крачка напред. Sad Sad Sad
не ги чакай да пораснат. тези са ти такива - малки. Simple Smile

за "кактусарника". навремето търсих подходяща саксия за да сложа всичките дребоси на Горинич. в любимата ми цветарница харесах една, но беше на високо и не можех да я стигна. питах продавачката, обясних за какво ми е и тя си умря от смях.
каза, че саксията е от бонзай, който умрял. затова била нависоко -,,втора употреба:" тъй да се каже, но щом я искам за кактусарник, ще ми я даде.
така се снабдих едновременно с две неща: плитка широка саксия за кактуси и думата за нея. Wink показвала съм я, да не ровя да търся пак - нещо такова е. нашата е правоъгълна.

# 682
  • Варна
Добри, моите не са цъфтяли. Държа ги над чаша с вода, за да си дърпат влага или във близост до насекомоядните, от там също дърпат. Жълтата има 2 странични бебета, не зная как се отделят, докато червеникавата върви по- слабо . Лятото ги къпах 2 пъти седмично, докато сега не си спомням кога ги къпах последно. Пък и сега като е по- слабо слънцето са на директен пек когато го има. Simple Smile

Дано успееш да спасиш твоите. Simple Smile

# 683
Въпрос към тези, които гледат здравец в сандъче на открита тераса. Как го зазимявате? Моето стои на терасата през цялата зима, напролет почти се е загубил, за щастие откривам 4-5 коренчета, които пресаждам отново и така всяка година.

pipi, предполагам, че е на перваза, вали го дъжд, сняг...
а сандъчето е с ограничен обем и ако се намокри през деня, защото слънцето е стопило снега или е валяло, през нощта мократа пръст замръзва, заедно с нея измръзват и коренчетата и загиват.
вариант е сандъчето да е на място, където няма да го вали зимата.
моите са на перваза на прозореца и на пода, но до стената, не до парапета.
здравецът е зимоустойчив. загива не от студа, а от измръзване и изгниване на корените.

Не, Добри, и моят е в сандъче, сложено до прозореца.
Точно, защото знам, че е студоустойчив, затова се учудих, че измръзва през зимата.

# 684
странно.
не ми се врва при вас да е много по-студено...
поливаш ли го зимата?

# 685
  • Бургас
Разкошни цветя виждам последните странци,момичета!
Нати,много са красиви и Дръвчетата и копривката.
Кактусите на момичетата също! Разкош!

Дърво на живота имам боднати двечки,малки. Имам и едно във вода да пуска корени,че нямам къде да го бъчна в момента,така,че Ени или някое друго момиче ако иска да пише.

Нати,пазя ти обещаните цветенца. Само дето не можем да се видим....

Бисерка,копривката ти растеше срахотно,но преди няколко дни я одрязах,че беше нападната от помуклийка и лепнеше на доста места. Има 2-3 издънки в основата на стеблото и се надявам да потръгне добре.

Моето коледниче,бялото е отрупано пак с цвят и почти е цъфнало.

Мушките ми цъфтят полудели. Давам им срок до края на годината,после ще ги подстригвам.
Сакъзчетата ги поорязах.Чепките ги набучих в пръст,както ме посъветвахте. Което се захване ще имам да раздавам.
Дипладенията ми и тя се захвана.

Моят здравец стои целогодишно навън,на перваза на терасата. Свеж е. Имам лилав и бял. Белият лятото стоеше вътре в терасата (затворена,санирана,но прозореца денонощно е отворен),че навън нямаше място за него.Сега го изнесох навън. Голям мазохист съм! Дано оцелее! За сега е супер.

Снимки нямам,че в момента няма с какво да снимам.

# 686
прибрах мушкатите, кливиите на карз Wink и анмари и азалията сървайвър.
прибрах и едрата циклама, че не съм сигурна ще оцелее ли навън.
сега у дома е джунгла, а ние със синковеца прескачаме лианите и се изявяваме като мУмУни. Wink
преди да се върне бащицата трябва да намеря място за всички саксии.
а къде!?

# 687
Скрит текст:
Здравейте,
много ме радват красотите във вашата тема. Не съм се включвала, защото самата аз не съм кой знае колко добра в гледането на цветя. Снимката долу го показва Sad
Бях качила цветето нависоко заради малкото си дете и от известно време не го бях поглеждала. Днес го свалих да го полея и да почистя прах от листата, но намерих една част от тях в това състояние. Не се вижда добре, но тези малки точици са бляскави, като брокат. Какво е това и мога ли да спася цветето?
Това са акари.Търси в аптеката и пръскай с акарицид.

# 688

# 689
Това в София ли е? При нас от няколко години не е имало сняг Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт