Нашите цветя - обща тема 4

• 32 556
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Бисе, и аз ги гледам на терасата ама за да са по фотогенични за снимките ги вкарах  в къщи, на терасата лампата не е много силна .

# 646
Еее момичета страшни сте! Natt,Biserka БЛАГОДАРЯ ВИ ! Сега се захващам да чета как се отглежда Heart

# 647
Ей,Кактусче,прекрасни са! 😍 А това голямото май е същото,от което ми подари,нали? Леле ако стане такова гигантско ще е чудо! 🥰 Иначе да ти се похваля-тези в малките саксийки доста бързо дръпнаха. Утре ще ги наснимам да видиш. 🤗
Дървото на живота е страхотно! Ще потърся и аз.
Иначе какво да ви кажа-оставих всички в неотопляема стая,включително и орхидеите и се страхувам,че ще им е студено и ще загинат. Обаче в другите стаи просто няма как. Прозорците са над конвектори или под климатици и им вее жега,не им е добре. 😣 Искам нова къща,цялата с френски прозорци! 😍😂 Ще ги мисля някъде да местя,че не искам да ги губя.

# 648
Да, същото е, но много малко бебенце. Хубавото е, че расте сравнително бързо.

Снимай да ги видя Simple Smile
Ако искаш дърво на живота, ще ти захвана едно, нямаш грижи.

Аз съм си решила проблема с мястото на принципа - ако не оцелява, не е за мене Grinning тази маслина от лидл например нещо хич я няма (дано твоята да е добре), ако оцелее зимата, оцелее, ако не, овакантявам на пролет саксията.

# 649
Ени, зависи колко градуса е в неотопляемата стая, но може на някои цветя даже да им е по-добре. Все едно са в зимна градина. Много от т.нар. стайни цветя идват от други климатични зони, където си живеят на открито. Там също има зима под някаква форма Grinning Само не поливай, да не изгният.

За орхидеите съм чела, че като са на студено може да направят цветоноси (при мен не подейства, но и температурната разлика не беше голяма).

# 650
Ох,маслината... опадат й листата. Не я знам дали ще я бъде. 😣 Ама както казваш ти,ако оцелее-хубаво. Ако не,здраве да е.
Флоксче,ще погледна после,но е към 15 градуса сигурно. Изолирана е стаята,просто няма топло. 😁 Едната орха ми цъфти в момента и за това ме е яд,да не й опадат новите пъпки. Е тя цъфти от едно половин година де,та й е време за почивка. 😄

# 651
Здравейте, бях поръчала градниски рози, но се забавиха като доставка. Знаете ли кога в добре да се засадят? Сега в градината или първо в контейнери, а пролетта в градината. Малко се притеснявам, че сега ще измръзнат.

# 652
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма да измръзнат в двора. Simple Smile
контейнерите са с ограничен обем на пръстта и е по-вероятно да замръзне пръстта, а с нея и корените.

# 653
Добро утро,
Малко от моята тераса:
Скрит текст:
Дървото, което изрязах заради памуклийките

Това беше започнало да мръзне, сега се е съвзело

Мушкатото розичка от Добри и едно червено мушкато на 5 години, което не спира да цъфти

Авокадо от костилка

Искам авокадото да си удебели стъблото, но си стои такова хилаво. Четох, че трябва да му се махат листата, за да се вдърви - не забелязвам разлика. Приемам съвети Hug

# 654
Беки, преди години от костилка ми беше станало доста голямо растение, никога не съм махала листата. С времето като порасна по голямо, стъблото само се удебели https://www.hera.bg/s.php?n=699.

# 655
Въпрос към тези, които гледат здравец в сандъче на открита тераса. Как го зазимявате? Моето стои на терасата през цялата зима, напролет почти се е загубил, за щастие откривам 4-5 коренчета, които пресаждам отново и така всяка година.

# 656
  • Варна
Ето, каква я свърших от сутринта. Така предполагам е добре.Thinking
Скрит текст:

Камъните свършиха, а ми трябват за още няколко саксии. Съжалявам, че не си взех 25 кг. -в чувал мозайка, но пък това количество е прекалено много за бройката ми сукуленти. Трябва да намеря още около 4-5 кг. камъчета/ мозайка. Simple Smile

Литъл Кактус, прекрасни кактуси.Simple Smile

# 657
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Въпрос към тези, които гледат здравец в сандъче на открита тераса. Как го зазимявате? Моето стои на терасата през цялата зима, напролет почти се е загубил, за щастие откривам 4-5 коренчета, които пресаждам отново и така всяка година.

pipi, предполагам, че е на перваза, вали го дъжд, сняг...
а сандъчето е с ограничен обем и ако се намокри през деня, защото слънцето е стопило снега или е валяло, през нощта мократа пръст замръзва, заедно с нея измръзват и коренчетата и загиват.
вариант е сандъчето да е на място, където няма да го вали зимата.
моите са на перваза на прозореца и на пода, но до стената, не до парапета.
здравецът е зимоустойчив. загива не от студа, а от измръзване и изгниване на корените.

# 658
Floren, големи сладури са твоите сукуленти Simple Smile!
Pipi, саксията със здравеца ми седи целогодишно на терасата на перваза на прозореца, зимата пожълтяват листата, на пролет пуска нови. Лятото го местя на северната тераса, че не харесва много силно слънце и жега.

# 659
Нати, а тази прекрасна папрат, която ми подари, на терасата( остъклена) ли да зимува или вътре да я внеса?

Общи условия

Активация на акаунт