Нашите цветя - обща тема 4

• 32 989
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Литъл Кактус, благодаря за отговора. Simple Smile

# 631
Забелязах, че когато сама си забъркам почва, растенията се развиват по-добре, отколкото в готова купена.
Обикновено слагам една част купешки субстрат и добавям градинска пръст, пясък, камъчета или компост според изискванията на растението.
Моят купен субстрат за сукуленти е само от камъчета и керамичен гранулат, ето го

# 632
Ох, много рядко качвате вече снимки и се чувствам като някаква досадница, ама
ето моите саксии с Дървото на живота

и понеже някой беше писал как се размножава и аз пробвах с листенца и ми се получи .

# 633
Забелязах, че когато сама си забъркам почва, растенията се развиват по-добре, отколкото в готова купена.
Обикновено слагам една част купешки субстрат и добавям градинска пръст, пясък, камъчета или компост според изискванията на растението.
Моят купен субстрат за сукуленти е само от камъчета и керамичен гранулат, ето го

Чуден е, направо идеален. Що нямаме тука такива субстрати 😂

# 634
Субстратът е на серамис. Мяркала някъде съм в България, но ми се сториха безумно скъпи. И аз не разбирам защо няма български производител, който да прави читав субстрат. Ако от пакета на Флорен се махнат двата вида торф, остава същото, което е и в пакета на серамис Confused

Нат, давай снимки, обичам да гледам. И двете саксийки са ти като извадени от каталог Blush Аз май нямам нищо интересно за снимане, или пък ме мързи Joy

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 21:00 от Phloxx

# 635
Щото няма кой да го купува вероятно,знам ли. Всичко опира до това, какво се търси на пазара. Аз се изприщвам като трябва да купувам нови саксии например😂

Моите спят и няма какво да снимам. Може една снимка от лятото, не помня дали съм ги пускала,на втората се вижда едно дърво на живота. То си стана баш дръвче малко.
Скрит текст:

# 636
Natt какво е това цветенце в розовата саксийка, при листенцата  .И аз го имам но не знам какво е и къде да го държа сега зимата, мисля че зимува на вън но не съм сигурна

# 637
Vannq, незнам как се казва, Бисерчето ми го изпрати, засадих го в тази малка саксийка и го гледам на терасата Simple Smile.

# 638
  • DE
Направо се влюбих в голямото от снимката на Кактуса Heart Eyes
Страхотна колекция.

# 639
Нати, ама как вървят цветенцата при теб!❤Цветна вълшебница си ти!

Аз от години го гледам на терасата. Зиме, лете, нищо му няма. Дори  цъфти в жълто🙂

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 21:25 от Biserka_a

# 640
  • оттам, откъдето започва България
Natt, и копривката ти и саксийките с дървото на живота са ти прекрасни! Качвай снимки като имаш какво да покажеш.

LittleCactus, прекрасни бодливковци!

Благодаря на всички, които качват снимки. Цветята ви ме карат да се усмихвам и ме зареждат положително. Simple Smile
Всяка вечер майка ме посреща от работа и се хвали с нейните цветя в градинката й. Все не намирам време да ги снимам. Прекрасни са. Може би утре трябва да се организирам, да ги снимам и да ви ги покажа.

# 641
Благодаря момичета, опитвам се да избивам стреса, чрез цветята, много си ги обичам! С нетърпение чакам и вашите снимки, много им се радвам Simple Smile !

# 642
Нат, на дебела Мара ми прилича, ама май иска повечко светлина. Поизпружила се е.

# 643
Sedum palmeri S Watson  e. Може да се отглежда и като висящо. Една съфорумка беше показала преди време. А може и като горама туфа.

# 644
LittleCactus, прекрасни кактуси имаш. Никога не съм била луд фен, но покрай теб заобичах моите. А това дърво на живота дето го показвате е страхотно с лъскавите си листа. Май досега не съм виждала толкова хубави. Тук ги има почти във всеки двор. Ще късам листа, ясно е! То май повечето цветя, които завъдих са заради вас. Heart
Аз ви чета с огромно удоволствие, но нямам какво ново да покажа. Всъщност щях да споделям, ако помните сукулентчето, което боднах в дърво - нали уж виреят навсякъде, а и идеята страшно ми хареса. Ами до преди 5-6 дни си стоеше без промяна - нито загинало, нито развиващо се. А поливах. Преместих го в откритата част на терасата, знаех че ще вали няколко дни. Разликата е невероятна.
Скрит текст:
Новозакупените хризантеми прецъфтяха, но ги обгрижвам защото се надявам да ме зарадват като тази

Цикламите са живи. Едната прави листа и цветове, а другата само листа. Обаче драцената ми започна да жълтее по върховете. Може би преполивам. Ще разредя, дано не е фатално че много си я харесвам.

А две "забравени" на покрива мушката цъфнаха. Ще ги оставя там и без това почти ги бях отписала след нашествието на гъсениците. Не мисля, че ще измръзнат, темепературите рядко падат под 10 градуса тук. Сега са се развихрили заедно с латинките.

Общи условия

Активация на акаунт