Нашите цветя - обща тема 4

• 32 537
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • забравих си мисълта...
Вени, ще бодна и аз две-три скилидки чесън в почвата. Не знаех, че мравките ги отглеждат. Това означава ли, че в почвата на цветето има мравки?

Даре, то въшки може да се появят и без мравки, но мравките допълнително си ги отглеждат, заради сладкия нектар, който въшките отделят, когато мравките ги прищипят. Аз поливам цветята от време на време с вода, в която има сода бикарбонат, за да се отърва от тях, че се бяха заселили в една огромна саксия. Тъкмо бях сложила нова пръст и около месец след това, мравките са настаниха, а не исках да поливам с разни отрови. Содата бикарбонат е също като тор за растенията, например от нея доматите стават по-сладки. Но трябва да се внимава, да не изгори човек растението, което полива. На 10 л кофа с вода прибавям 1 препълнена лъжица сода бикарбонат. В тази саксия сложих повече и реших, че ако растенията загинат, загинат, да се махнат мравките, но растенията много добре понесоха всичко. Четох, че мравките не обичат силни миризми. Например при лавандулата, при джоджена, никога не съм имала мравки. За чесъна четох в Интернет и затова реших да сложа и от него. Също понякога слагам скилидки чесън във водата и после поливам с нея, но срещу мравките най-добре ми помогна содата. Ако догодина растенията ми пак имат въшки, пак така ще опитам.

# 76
От мен как изглежда градинската ми ерика сега,че нали беше тренди в миналата тема.

Кактусче, снимката ти е супер. Вчера снимах туфички в естествената им среда. Не знам дали са ерика или калуна, не мога да ги различавам засега.

# 77
Малеее каква поляна 🤩разкош!
И аз не ги различавам,калуните май растат повече на височина, а ериките повече се стелят. Но нямам калуни в градината,че да сравнявам. Трябва да боцна някоя. Явно кисела почва обичат като ги гледам до тия борчета.

# 78
И аз мислех, че обичат кисела и бедна почва. Тази полянка е върху пясъчна дюна, едва се е образувал малко хумус отгоре. На места прозира пясъка, отпред на снимката се вижда даже. Наоколо освен боровете има и много брези. А гроздовидната песъкиня е като плевел Grinning

# 79
Флокс, голяма красота! Къде е това? Мисля че са калуни. Моите сакъзи ми е жал да ги начупя, още цъфтят
.
Чудя се да режа ли бугенвилията вече

# 80
Много странна екосистема е значи, но пък как просперира там, удивителни! Да не е празен пост, снощната слана сигурно им видя сметката вече 😂
Скрит текст:

Орязах една беладжийка хвойна,дайте идея за декорация с нея, нещо коледно 😁

# 81
Мислех, че съм се записала в темата и се чудех защо ме ми излизат известия, а то някой ми е замел записа Simple Smile Нищо, де Simple Smile

Да питам - притеснявам се за колендничето си, което е на балкон тип лоджия, отрупано с пъпки.
Дали да не го прибирам през нощта, за да не опадат пъпките? Тази нощ за София дават 0'С градуса...

# 82
  • оттам, откъдето започва България
Чета, гледам, стискам зъби да не пиша без снимка (щото от дома няма какво да споделя), НО не издържах,
Natt***, напълни ми душата с тази красота. Astonished

# 83
Happy Mijjj, почнеш ли да го местиш ще му опадат пъпките, ама при вас много студено. Моето изкара цяла зима на остъклена тераса, даже сега видях, че е напъпило.

# 84
Нат, има време за чупене на сакъзите, радвай им се, прекрасни са Flowers Hibiscus
Аз се притеснявам за това

По принцип сакъзите могат да издържат няколко дни такива студове, но това е мъничко. А у дома вече е доста топло, ако го прибера да не го уморя от разликата в температурата

# 85
Нат, калуните са близо до Северно море, на хладно Grinning
Хепи, най-долу в темата има бутонче "Следи", така нямаш нужда от запис Hands V

# 86
Бубе, нямате ли тераса или някоя стая, която е по хладна, коридор? Много красив цвят е бебето Simple Smile.

# 87
То е на терасата Нат, ама тя е открита. Няма хладно място у дома. Внасям го на стълбището на входа. Не е супер светло, но ... Това е първото цвете в живота ми, захванато от мен, досега винаги готови, с корени съм вземала. Имам си сантимент към него

# 88
  • забравих си мисълта...
Ох, разкошни цветя показвате! Natt*** , LittleCactus, BBubabuba666,  напълнихте ми душата! Heart Eyes

PPhloxx, на Калуната цветчетата са пръчковидни, а на Ериката цветчетата приличат малко на камбанки, по-едри са.

Калуна

Ерика

# 89
Ако стълбището има прозорци мисля, че няма да има проблеми. Дано ти оцелее и много да те радва, а и нас догодина като ни го показваш Simple Smile. Аз понеже също нямам къде да ги слагам зимата мисля няколко да занеса на работа. При нас все още не е много студено, и другата седмица дават 18-20 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт