Нашите цветя - обща тема 4

• 32 535
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Happy Mijjj, почнеш ли да го местиш ще му опадат пъпките, ама при вас много студено. Моето изкара цяла зима на остъклена тераса, даже сега видях, че е напъпило.

Добре, а как да стане преместването без да му паднат пъпките? До сега беше относително топло времето и беше навън цяло лято. Рано или късно ще се наложи да го прибера..
Освен само вътре да го държа?
Миналата година не видях цвят, защото тъкмо го бях купила и от преместването му бяха окапали. Тази година , ако пак се случи същото, егати... Disappointed Relieved

# 91
Незнам, виж тук какво пише https://www.bgfermer.bg/Article/5873548, аз така бях преместила моето и му опадаха пъпките, цъфна чак на следващата година. Дано се включат момичета с по голям опит от моя.

# 92
Венета, благодаря!

Моят коледен кактус не само при преместване, даже ако само лекичко завъртя саксията, хвърля пъпките. Многократно е изпробвано. На следващия път си цъфва нормално.
Сега и аз съм го изнесла на стълбите при азалията, след като няколко години живя вътре.

# 93
  • In transit
Разногледа станах от красоти! Heart Eyes Hug

Да ви покажа едно бебе антуриум. Много ме зарадва.

А на това се казва борба за живот.

Това са далиите, които орязах и покрих с дъска да престоят. Мислех като се захлади още да извадя и прибера грудките...Обаче те друго са решили явно. Grinning

И да ви се оплача, че няма оттърване от тези памукови въшки. Ако се хванат навреме наистина има шанс с кърпичка потопена в 90С спирт да се почистят и после с метеор, здраво пръскане през седмица. Обаче ако изтръвете момента, както е в случая на онова кротонче от 1ва страница няма спасение. Така изхвърлих няколко каланхоета, вчера прежалих отрупана в цвят фуксия и една бегония. Досега бегониите нищо не ги е яло, тази година памуклийката и босилека ми метна даже. Cry Най ми е мъчно за дипладенията, дано успея да я спася нея...не е много трагично положението, ще видим...

# 94
Нат, сакъсизте ти са страхотни. И аз не бих искала да ги орежа. Днес ви четох в старите теми точно за коледничето. И май всички това се споделяли, че хвърля пъпки при най-малката промяне/преместване. Аз се радвам на цикламките. Първата направи 2 седмици у дома и явно улучих мястото защото има нови цветчета. Много интересно се подават измежду листата.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 22:21 от MagniМ

# 95
Магни, много красиво цветно кътче си заформила Simple Smile!

# 96
Благодаря, Нат! Вие сте виновни. Там преди имах само бодливото агаве, което сега е на въздух на покрива, че нещо му се издължиха новите листа. Имам нужда от хубав цветарник. Даже един от старите би ми вършил работа, но тук не намирам. Има някакви подобия, но цените са... ММ каза, че може да ми направи - той всичко може, но никога няма време. И съм аранжирала с подръчни материали. Поне первази да имах, а то с тези френски прозорци. Но пък как им се радвам Simple Smile Heart

# 97
  • София
Орязах една беладжийка хвойна,дайте идея за декорация с нея, нещо коледно 😁
Погледни в тази или по-старата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1259725.195
Помня,че се обсъждаше такава украса.

# 98
  • на острова на мечтите
MagniM, и тук няма сеестни цветарници. Сега гледам едни в интернет.

# 99
Данилу, ако харесаш нещо споделяй линк. Много ми е нужен.

# 100
  • Варна
Аз идвам да се оплача, мислех си да използвам междублоковото пространство за сакъзите и единственото ми мушкато, то пък се оказа, че имам съсед дето редовно изхвърля цветята от тези пространства.Sad
Хубаво поне, че ме предупредиха останалите съседи докато садех луковици пред блока.
Сега ще се наложи да използвам северозападната тереса, а тя не е добре изолирана. Ако пък извикам майстори да завършат ремонта на терасите, това означава, че след това с мъжа ми ще се караме, че той непременно ще намери кусури на майсторите, пък и е свикнал всякакви строителни дейности сам да извършва.
Та така, оплаках се, явно тази зима ще бъде на принципа каквото оцелее.Sad

И за да не съм спам ще си покажа единственото мушкато.

# 101
  • София
Имам бебета винки изникнали в градинката

Новодомец от Райна Flowers Hibiscus

Насадих сукулент в кокосов орех,да видим какво ще стане

А това някой знае ли как се казва. Прилича ми на еуфорбия,от гората си го взех.

# 102
  • Варна
Натуся, много е оригинално с кокосовия орех. Поздравления за идеята ! Simple Smile

# 103
Момичета, според вас защо сеткреазията ми не става лилава (уж я взех за Сеткреазия Пурпурно сърце, а то се оказа Зелено сърце Joy ), а си стои зелена? Дали да не я сложа по- на светло ли или и аз не знам..На около 2,5 метра е от прозореца, на висок рафт и мислех,че ѝ е достатъчно светло.

# 104
Animal Heart Eyes CatОф, тези бебета сукуленти в кокосовия орех са тоолкова сладки!

Общи условия

Активация на акаунт