На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 954
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Аз все едно съм ходила преди 5 месеца. Какво е това нещо, нямам насита.
Много ми се хапва пак и от сладоледа с халва на Helvaci Ali. Шоколадова съм набелязала за следващия път.
Къде се намира точно този сладолед с халва?

# 106
Ето и обещаният разказ...

Тръгнахме в петък след работа от София. Бях писала на хотела, в който бяхме (Kaleroom), че ще пристигнем късно и ни очакваха. На място, вече писах, стаята ни беше доста малка, но пък достатъчна за две нощувки. Разходихме се в нощен Одрин и всъщност има изненадващо много работещи местенца освен баровете. Заведения, магазини. Масово вечерта не носеха маски местните и всъщност ние бяхме единствените с маски.

Закуската в Kaleroom e семпла на фона на много други, но напълно достатъчна. 9 без нещо вече бяхме на Синия пазар, като много от търговците тепърва редяха продукцията. Доста по-малък пазар в сравнение с новия в Лозенград. И като сергии, и като предлагане. Личи си, че е доста ориентиран към туристи. Взехме някои плодове и зеленчуци, както и маслини от там. Лошо впечатление ми направиха сънародници, които въпреки цената на маслините, които купуваха (16-18 лири), се пазаряха за по-ниска цена.
Скрит текст:
Обиколихме пазара, преместихме колата в Марги и седнахме там в Hot Point да пием по чай, докато отворят магазините. Karaca отвори и преди 10 ч. и първо там се шмугнахме. Имаше от прословутите форми за кекс, но на живо торнадото не ме грабна, затова взех една друга форма, но пък торнадото "грабна" друга сънародничка и бързо привършиха формите там. Цената - 90 лири, но не минахме само с тази покупка. Взехме красиви чаши за концентрат, като офертата там беше взимаш 2, плащаш 1. Имаше и някакъв щанд с намалени продукти, вероятно последни бройки, от там също забърсах някои дреболии. В Karaca в Ераста пък бяха заредили коледни неща и взех следната красота:
Скрит текст:

В Гратис нищо интересно, но да не съм капо напълних 2 торби - нова серия душ гелове детокс на Duru, някои други лимитки, органик шампоана на Bee Beauty с коприва, превръзки, крем за ръце, скраб за лице.
Скрит текст:

ДеФакто и Уайкики само ги отбелязах като посетени, без да ме впечатли нещо кой знае колко. Кофти материи са, не ми харесаха моделите, щампите, нищо. Единствено от ДеФакто един бял пуловер взех, цената му беше висока спрямо останалите, дано качеството да е също на ниво. В Мави, Loft, Colins имахме по-голям късмет. Там не видях кой знае какви промоции, но и не съм търсила, търсих нещо, което да ми хареса и да знам, че ще го нося.

По центъра същата история с магазините за дрехи. Там уважих само Баргело и Сан Сиро от нехранителните. Иначе купихме локум за близки, от магазина в пряката до рибната борса си взех по стара традиция лимонов сок, онзи лют сос с вкус на туршия, както и подправки. Всъщност основният пазар го направихме в Марги в Ераста, както и в Шок. В Марги се възползвахме от промо на зехтин. Ривиерата беше по 40 лири за 2 литра, съзмата - 60 лири за два литра с карта Мигрос. Там, а и в Онур видях, че има лешникови пасти без захар, а с малтитол. И си взех:
Скрит текст:
От Шок си взехме любимото сирене на плитка (не плитки, една голяма плитка, което е), както и сос "закуска", който го ядем най-често на вечеря и с кюфтета. Минах и през Бим за кашкавалена халва, защото и аз там доскоро я харесвах най-много, но уви, нещо променено има. Пак не е чак толкова сладка, но масленият вкус също го няма.
Скрит текст:
Пиша за картите, тъй като преди време и аз и още някой беше питал, но така и не получихме отговор за Онур. В Онур част от промоциите са валидни с клиентска карта, но на касата маркират техни карти, като видят, че си турист. Същото важи и за Gratis, и Watson. В Мигрос схемата е познатата - 1,5 лири за нова карта Мигрос с малък срок на годност.

Хранихме се в места, на които досега не сме. Ядохме джигер в едно място зад Али Паша, където мога да кажа, че беше по-вкусен от Айдън и всичките останали места, на които съм опитвала. Там се храниха предимно местни, а цената беше повече от скромна - 18 лири за порция. Пробвахме и онзи сладолед, за който Ивчето писа. Уви, за моя вкус е твърде сладък и твърде тежък. Не успях да го доям. Половинката хапна от същия, но с фъстъци и тахан. Определено този с шам фъстък е по-добър, но за мен беше твърде сладко и тежко. Хубавото беше, че на същото място предлагаха и сладко от кестени и взех. Друго впечатляващо откъм хапване не мога да споделя, но и аз не съм много по тази част. Сладкото пък съвсем. Единствената баклава,която хапнах, беше като купувахме за родителите ми от Fıstıkçıoğlu. Точно им я караха. Впрочем това ме впечатли - стовариха им няколко тави от една баничарка и после същата баничарка я видяхме по-горе до баклаваджийницата, срещу Т-шоп. Така че явно от едно и също място снабдяват и то на повече от едно място, защото в баничарката останаха още баклави за разнасяне.
Скрит текст:

Та така - този път фокусът беше Karaca (дреболии и чаршафи), хранителни продукти от Мигрос (паста, буркани, какао, какаов чипс и капси, зехтини, маслини, перилни препарати, лозови листа, паста - от чушки и домати), а приятната изненада - лешникова паста с малтитол.

# 107
Здравейте, да попитам знаете ли в градовете близо до Малко Търново, дали продават обувки - dogo shoes?

# 108
Аз имам два въпроса: къде в Чорлу е този аутлет на Тач и някой виждал ли е спален комплект, но вътре с два плика?

# 109
Аз имам два въпроса: къде в Чорлу е този аутлет на Тач и някой виждал ли е спален комплект, но вътре с два плика

Магазинът е голям, 20-тина км.
след Люлебургас в посока Истанбул, преди Чорлу е.
Има на висок постамент фирмен надпис,отдалеч се вижда. С голям паркинг отпред. Купувала съм от там точно такива комплекти, с две торби и голям чаршаф от памуксатен. Но ако имате търпението да ровичкате по рафтовете може да си направите от отделни торби,чаршафи и калъфки невероятни комплекти.
Но там е въпрос на късмет, някога има невероятно богат избор,друг път нищо особено.
Цените - да не е без пари.
Има и добри попадения от египетски памук.
Късмет!

# 110
Гледах и аз тези тахани без захар, с подсладител в Интернет и ги търсих в Мигрос, ама не ги видях. Къде съм бляла, да ме питаш. Видях, че има цял обособен кът за диетични неща, ама.... блейка Simple Smile

# 111
В неделя ще пътуваме до Чорлу, на отиване ще спрем на магазинът на Тач,  но в самият град има и Тач Аутлет.
Чудя дали си заслужава да го посетя, не е много голям, но от подобен в Дидим си купих комплекти на много изгодни цени.
Здравейте и на нас ни предстои пътуване до Чорлу. Обмисляме да посетим фабриката ма Тач, но може и да сменим маршрута та къде в градчето е магазина на Тач и други интересни магазини които са в някоя скрита уличка 😂 да споделите

# 112
  • където си пожелая...даааа...
Stonefaced ,a  къде се намира този сладолед "Ali"? Изкуши ме с твоите разкази да отивам да го търся+ лешниковия тахан също...😆.

# 113
Ето и обещаният разказ...

Може ли снимка на скраба за лице?

# 114
Здравейте, да попитам знаете ли в градовете близо до Малко Търново, дали продават обувки - dogo shoes?

Магазини има най-близо в Истанбул.

# 115
Скрит текст:
В неделя ще пътуваме до Чорлу, на отиване ще спрем на магазинът на Тач,  но в самият град има и Тач Аутлет.
Чудя дали си заслужава да го посетя, не е много голям, но от подобен в Дидим си купих комплекти на много изгодни цени.
Здравейте и на нас ни предстои пътуване до Чорлу. Обмисляме да посетим фабриката ма Тач, но може и да сменим маршрута та къде в градчето е магазина на Тач и други интересни магазини които са в някоя скрита уличка 😂 да споделите
Магазинът се намира на Mandıracı Cd. No:44, името му е Taç Outlet, но в Гугъл е описан като магазин за домашни потреби, на същата улица има доста магазини и сигурно ще го посетя.
Решила съм да посетим още мол Арена и мол Орион, Cross Jeans, Mavi Jeans и Levi's Factory.

Продължавам да разглеждам в Гугъл и да слагам отметки, но едва ли времето ще ми стигне за всички магазини.

# 116
Сладоледът Ивчето е описвала къде е. От булеварда/джамията по Сарачлар се тръгва надолу към рибния пазар. Сладоледът се намира от дясната страна, до магазин Eyfel (жълт, наливна парфюмерия), преди улицата на рибния. Половинката яде с фъстъчена паста, но беше странно. Сладоледът студен, пастата вряла Rolling Eyes та наистина по добрият избор там е с шам фъстък. Имаше и трети вид, нещо шоколадово, но не запомних какво беше.

Утре ще отговоря за скраб, че съм през телефона сега.

# 117
  • Стара Загора
Халвата със сладоледа (Helvaci Ali) е на центъра, малко под Bargello по спомен.
Моята с шам фъстък не беше топла, а и на сладост ми дойде идеална. Решила съм да опитам с шоколада другия път. Но сигурно ще е по-сладка... 🙄

А тези тахани без захар аз разбрах че са от Онур, който няколко пъти споменавате тук и не съм запомнила къде е. Сега ще търся. 😳 Но лешников тахан си купих български миналата седмица и реално нямам нужда.

Обачеееее с този коледен чайник от Карача ми вкарахте мухата. Тъкмо приятелка ще го оцени, трябва да й купя за Коледа. Сигурно са на редовна цена.
От спални комплекти пък нямам нужда докато съм жива, ама защо по дяволите нямаше нищо интересно.... Та взех ранфорс. 🙄😒 Ама като чух памук сатен и в точно мой стил принт.. 🥺🥺

# 118
  • на Мелмак
И с малко брокатена нишка, сврачешка работа, заспа ми на сърцето Joy, спалния комплект Simple Smile

# 119
За Чорлу , ако се мине по второстепенния път , след Люлебургас има магазин на Бизим. След това следва магазина на Тач , казва се ,,Zorlu,, https://www.google.bg/maps/dir/K%C4%B1rklareli+Merkez%2F%D0%9B%D … 01761!2d41.280648 този във града не знаех ,че съществува даже. След това може да отидете до аутлет Avantaj http://www.avantajoutlet.com/Default.asp?P=0&L=1&K=0&K1=1 продължавате след Тач към Чорлу и следвате табелата за Истанбул , на голямата детелина се хваща пътя за магистрала Истанбул (със зелени надписи е )аутлета се пада в дяно , първо е Cross Jeans. Следкато излезете от Avantaj хващате веднага ,,yan yolu,, правите обратен за да влезете в обратна посока и веднага пак влизате в  ,,yan yolu,, (има табели) в дясно ви се пада фабриката на COLINS JEANS https://www.google.bg/maps/dir/43.2567313,27.9804432/%C3%A7orlu+ … 2734!2d41.2094737 Ако продължите на пред по пътя и хванете пътя за Cerkezkoy ще стигнете до фабриката на MAVI JEANS https://www.google.bg/maps/dir/43.2567313,27.9804432/Velik%C3%B6 … 1256!2d41.2479013 пада се от ляво на пътя и има доста голяма табела , но пък със техните  ,,yan yolu,, е доста объркващо и ако се изпусне обиколката е доста голяма. Лично аз в центъра през Март нищо не си харесах и го отчетох като изгубено време... Орион е по разнообразен от съседния до него Мол , по мое наблюдение и е по заредено , няма толкова много Българи ,  има и точно в съседство голям Мигрос.Общо взето това е по интересното за Чорлу.Дано съм обяснила подобаващо....

Общи условия

Активация на акаунт