На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Аз съм доволна от замразеното кюнефе. Поразмразява се докато пристигнем, но слагам пак във фризера и хубаво става. Доволна съм и от пилешките шницели, за бърза вечеря зор-заман. На нищо цена.
От хапките много не съм. Като изстинат са отвратителни, а шницелите биват.
Взех и охладени текирда кюфте, също ми харесаха.
За първи път наруших забраната за млечни и месни, вие сте виновни!

# 391
  • Стара Загора
Носете си сиренце и мляко по малко. Едва ли с касетките ще купите. Simple Smile

Аз вчера пак забърсах малко, 3-4 кутии, нямахме проблем на границата.

Обачеееее съм толкова разочарована, че за първи път нямаше от шоколадовите ми сладки. Яд ме е че не влезнах в Мигрос още с отварянето, бяхме там в 10 и малко. Естествено в 12,30 вече нямаше нито една. От всичко друго, само не и от тези. Спряхме в ММ Мигрос и там също. Той като цяло този сякаш е по-беден, та излезнах още по-вкисната. 🥺🥺

Правят ремонт на Карфур и вече ще е друга верига.

Скрит текст:

Днес братовчеди ходиха и е било много спокойно. Както в града, така и на границата. В уличка на центъра е имало отваряне на местенце за дюнери и на промоция по 4 тл с подарък айрян. Казаха много хубави бяха. 😁

Аз пък се облажих с вкусна катма и къпана баница във Фарук вчера. Та не ми липсва дюнера. 😆

И още едно спално комплектче забърсах от Карача. Щеше да е за подарък, обаче току що ми сервираха че спели с отделни завивки... 🙄 Само аз ли съм с демоде разбирания в това отношение?

Скрит текст:

Купих чашка с лисичка и 4 мини коледни чинийки. В Уайкики също имаше сладурски нещица.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 20:51 от iv4enceto_91

# 392
Аз също съм доволна от замразеното кюнефе от Мигрос. Докато се приберем се размразява, но го съхранявам в най-студеното отделение на хладилника и му няма нищо. В момента имам още две пакетчета от предишното ми ходене, преди около месец. Минус на готовото кюнефе е липсата на поръска от шам фъстък отгоре, но в домашни условия се намира и друг вариант.
Гранулираният сапун Дуру, ако говорим за бебешки (не знам има ли друг)  е хубав. Пера в пералнята без проблем.

# 393
  • Пловдив
И аз отскочих в петък с дружките,ама по съкратена програма,без нощувка. Пак е по-добре от нищо, хич не го обичам това препускане, ама карай. Доволни сме. Нищо по-различно от друг път, на петъчния пазар не бях ходила отдвана, все същото е. След последната лудница в неделя направо ми се видя празно.
Отворили са нов магазин до Бим-а зад мола. За шоколадови изделия и сладории, изглежда луксозно, но не всичко вътре е скъпо. Даже имаше разни локуми и други сладории опаковани в кутии,които бяха на цените на борсите,че и по-ниски. Но не това е, което най-много ме впечатли. За пореден път се убедих, че комшиите са ХОРА с възпитание и отношение към другите хора!Спираме пред Бим-а и понеже бяхме много изморени, а на някои им се пушеше, решихме да поседнем на едно мраморно бордюрче пред този магазин. Докато се усетим, отвътре изскочи едно момиче, извади ни маса, столове, донесе пепелник, върна се и ни донесе и дезинфектант. Стояхме безмълвни...и тъкмо се шегувахме, че сега, ако вземе и да ни почерпи с по някой бонбон(едни лъскави наредени на витрината) и тя пристига и ни носи бонбони...направо не можехме да повярваме,че ни се случи. После видях,че всъщност ни почерпи с най-скъпите бонбони в магазина - шамфъстък,крокан и шоколад мммм! Влезнахме и аз си накупих някои неща (от тези включително), имаше мноого интересни работи. Поговорихме си с момичето на развален български и заредени с невероятна емоция продължихме.
Надявам се и аз границата да остане отворена и да имам възможност пак да ида.
На връщане имаше доста коли на границата, но вървяхме. Докато не стигнахме на наша територия...и чакахме нашите митничари да се сменят цели 40мин! Поне ги питах,понеже все се чудя, смянят се в 8 сутринта и 8 вечерта.
Шегувахме се,че вече имаме връзка на турската митница, понеже единия митничар много ме хареса и после ме намери даже в инстаграм хахах А, и са въвели още някаква проверка, след като излезеш реално от най-поседното гише, преди да се включиш към агистралата. Не разбрах за какво гледат, някои коли минаваха с махане, други (и ние) спряхме, погледнаха в багажника и продължихме.

# 394
Здравейте, групата е много полезна, попиван всичко, което пишете 😀 Имам един въпрос дали някоя от вас е виждала по магазините в Лозенград и в Люлебургаз - мола по-специално детски чувалчета за сън?

# 395
Minikalinka в lc waikiki , има но не са като чувалчета , а като боди по тялото но много плътно към 2  tog  тоест с вата вътре като чувал за спане и крачета се изкарват(мисля че са с вградени чорапки не ги загледах много) вижте на сайта трябва да ги има.

# 396
Здравейте! Сега граници затворени или отворени са през м. Ноември?

# 397
  • Варна
Привет момичета, набързо да споделя и аз след нашия бърз шопинг в Чорлу. Ами няма спор, цените на всичко са по-ниски от Одрин и Лозенград. От последния направо съм възмутена в сравнение с предишното ходене . Само за сравнение антеп баклавата, зелената, най-скъпата в Чорлу е 90 лири на Baksan, в Къркларели на Фарук беше 160, обикновена с орехи/ антеп фъстък 45/60 срещу 70/95 🤬. А малката будка с хубавото еспресо дето всички българи се бутат да пием едно кафе на крак вече е двойна цената в сравнение с миналата година. Даа, доста са се вдигнали цените там и не е заради икономическите последици, а най- вече заради нашия пазартрафик  . Напазарувахме обичайните неща, най-вече за младежа от РЛ ,  Polo имаше голям избор и страхотни намаления, чак и аз отнесох за спортния гардероб, дънки разни, блузи и т.н. Храни и препарати е ясно. Претръскахме двата мола, за Авантаж нямахме време, друг път. За мен попадение беше промоция в MAD 2 по 50 за 90 лири. Не бях купувала, но моите и 2 та на мъжете се оказаха страхотни, много трайни, 2 дена се надушвахме взаимно😁. Доволна съм за сега ,страхотни реплики, особено la vie est belle е абсолютна селекция на оригинала. Някой питаше за каталог , защото наистина ги няма в нета, формена политика ли е , пазят ли се незнам🤔. Каталогът и аз не се сетих да снимам, но в един турски форум има списък, ще пусна линк. Не се чудете на наименованията, голям смях пада докато ги разгадаете, но ще се ориентирате. Определено е нарочно, за да не ги разкрие търсачката🤣. Дано съм била полезна. Ето линка към турския форум
https://www.parfumblogu.com/mad-parfum-kodlari/
Да допълня за Чорлу, по препоръка на местните да похваля два обекта за пазаруване с добри цени и избор. Хипермаркет Hismar, в централната част, беше близо до апартамента, който наехме и един голям и добре зареден магазин за млечни, зехтин и страхотен мед -  peynir'in kalbi / сърце/ са фирмените магазини на много добър местен производител Kaya Çiftliği.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 13:06 от sufi

# 398
  • ВАРНА
Larissa - Отворени са днес и утре със сигуpност.
 За по-дълго  от седмица никой не знае.....камо ли за края на месеца.

Ако се гледа ситуацията в съседна Гърция -  граници няма да се затварят и градски кпп - няма да има повече никъде...
-  Но се заменят с вечерен час...което си е  на 95% същото....за Солун например от  утре жесток вечерен час като в Париж....от 20.00 часа до 05.30 ч...забрана за излизане от дома още....тоест въобще от дома си  не може да излезеш след 20 часа до разсъмване....камо ли от града си и границите си.

# 399
  • Варна
Детско чувалче взехме от Ebebek, обаче бяха само с ръкави, нямаше без. Леко са умалени.

На каква цена вземате грилованите маслини?
И има ли нова стока в Поло, или продължават да зареждат новата колекция от преди 1 година? Благодаря предварително!

# 400
  • Пловдив
30-35TL за 1кг е цената на грилованите маслини.

# 401
От синия пазар взех гриловани маслини на цена под 30 лири,не помня точно колко бяха  обаче

# 402
  • Най-красивата страна
Снощи се прибрахме от Одрин и съм много доволна.
И на отиване и на връщане нямаше опашки на границата.
Голям късмет.
Хотелът в който отседнахме се оказа на страхотно място-точно зад Мигрос и съвсем близо до Марги.
Aplus се казва хотелът.Апартамент с две спални ,хол с голям диван,кухненски бокс ,3 тераси,баня  -100лв.
Разходихме се из центъра-хапнахме джигер -разкошен е тоя дроб,кюфтета,йогурт.Децата питаха за пържени картофи,казах им,че няма в менюто.Обаче сервитьора хукна ,взе от съседно заведение и им донесе картофите...Страхотно обслужване..
И храната вкусна.
Купих шам фъстък за 80 лири кг.
Халва с какао-37лири килограма
Влязох в една аптека-лекарствата на много изгодна цена.
Намерих Кларитин и Ериус-наименованието е същото,но са по 20 таблетки.Кларитин-8лири,а Ериус-10лири
Daflon-Детралекс-26лири
Dikloron gel-Диклак гел-15,85
Otrivine-капки за нос-13лири
Parol-парацетамол-7,28лири
Spazmol plus-8,10лири- спазмалгон
Voltaren emulgel-13,50лири- волтарен за мазане

Ходихме на един от закритите пазари.
Адидас,Пума..и каквато марка се сетите,всичко има-маратонки,кецове-по 50лири.Без значение дамски,мъжки или детски...Не съм си помислила,че са оригинални разбира се...
Пижами зимни -пухкави -по 30лири.

Влязох в магазин за чанти и якета от естествена кожа-поискаха ми 100евро за едно дълго кожено яке с качулка с лисица.

Уайкики-от там напазарувахме за тийнейджърката-за 700 лири купихме шапка,бельо,два клина,четири блузи,два чифта дънки две жилетки и едно зимно яке.
Обувки и купихме от един магазин на турска фирма-за 150лири.
Раница за 100лири.

Намерихме пицария Dominos.
Пиците са разкошни.За две фамилни пици,тоест най-големите платихме 100лири.6 човека не можахме да ги изядем.

От Мигрос си купих естествено прах ,но този път реших да пробвам Rinso-с лимон -10kg за 37лири и Tursil гел.
Доместос-взех няколко туби по 3 литра
Доматеното пюре беше направо без пари-500g за 7,50
Сусамов тахан за 20 лири ....

И много други неща.Времето не ми стигна,не можах да си изхарча всичките пари.Следващия път ще трябва да стоим една седмица,защото не можах да обиколя навсякъде.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 15:54 от -veni-

# 403
  • моята мила родна страна
Аз от складовете го бях взела този сапун. Имаше преди един склад, в които се маркираха на касата всички покупки и ти дават касов бон накрая. То само един беше такъв де. Сега не го знам дали го има. Февруари бяхме последно мисля.  В Бизим не сме ходили досега😀
Аз проверих в  този  склад. Май в него имаше ПОС, поне преди. Там първо потърсих Вионе, защото от там съм купувала. Нямаше. Нямаше и никакъв друг сапун на пяна. Питах. После отидох в онзи със стълбите, питах за сапун на пяна и имаше само Вионе.
Но е напълно вероятно да го има на складовете, разбира се.

Има го в складовете, вчера взех точно същия, лилав, от магазинчето преди BIM. Влязох да попитам за Vione, нямаше и продавачът ми предложи този и като го видях, се сетих, че го препоръчахте тук. Не помня цена, че взех и други неща.

И мен ме питаха дали границата е затворена, момичето от Halvaci Ali, наистина явно и при тях се въртят тези слухове. Тук е мястото да благодаря за препоръката за сладоледа с халва, страхотен е! Трябваше да си взема повече от един.

Къде точно в Мигрос са тези насипни сладки, така и не ги открих? Въпреки многото обикаляне, в комбинация с препълнения от народ магазин и мърморещ мъж, не можах да открия доста неща от списъка си...а се бях подготвила добре предварително.

Скрит текст:
Вашите мъже как понасят голямото обикаляне, оглеждане и разглеждане при одринското ви пазаруване? Моят вчера все бързаше, мрънкаше, всичко ли съм щяла да пипна, да разгледам...извади ми душата...особено през втората половина от деня...

Иначе, на границата (Лесово)-спокойно, сутринта в 6:45 нямаше ни една кола на наша територия, минахме за 2  минути, обаче на турско-40 мин. чакане без да мръднат колоните, явно хванахме смяна. Вечерта-общо 1 час на двата пункта, 45 мин. на турската и 15 мин. на нашата граница.
Доволна съм, но не ми стигна.  Wink

# 404
Проблема с мрънкащия мъж го решавам като отивам без него Grinning няма мъж =няма проблем

Общи условия

Активация на акаунт